VISUELL ÅRSRESUMÉ

Här kommer den. Något jag alltid velat göra, en bildresumé på året som gått. Dessutom är min blogg ganska bildlös. Borde inte anstränga mig, med tanke på min hälsa. Men maska kan man göra när man är död, right? Farväl, 2010.

JANUARI

Årets första bild, minns hur stolt jag var att min käresta fick äran att visualisera detta.


FEBRUARI


Föll för rött. Det var i och för sig inte en övergående romans..


Började trenden med full mundering i sängen, blev med andra ord osexig.

MARS

Firade en vän! Folk blev 18.

Hade en del awesome partyn!


Knöt nya kompisband (av Anders brösthår, höhö)

APRIL


Gillade livet med Maria.

MAJ

Blev bjuden på girlcamp hos min älskade. Hon var a genie(ous)!


Älskade den blygsamma vårsolen och luftade bikinin.

JUNI

Blev myndig och syndig!


Slutade tvåan på gymnasiet och....Red på pappas axlar?


Vi stack till Stockholm på självaste skolavslutningsdagen.


Levde bus på Peace & Love, bästa minnet från i år.

JULI

Varje torsdag var röd i juli.


Åkte bil med stil mest hela tiden. Underbara Emma!

AUGUSTI

Glassade i Ungern.


Levde i symbios med vad naturen hade att erbjuda.

SEPTEMBER

Förlängde sommarlovet på Pim's med Emzor.

OKTOBER


Besökte brorsans enkla boning i Lund och kramades.


Hade en frän Haloweenfest!

NOVEMBER


Frös konstant, men hade värmande telefonsamtal med min fru dagligen.

DECEMBER


Bjöd Maria på lusseballe!


Firade jul i skenet av Disneygranen....

Nu väntar det nya.

Utbildning | | 2 kommentarer |

"VOI JUMALAUTA"

Skållad på morgonen, skållad på kvällen. Min hals levde bus inatt, jag har sovit sporadiskt. Oroligt. Snurrat så att sängen börjar tappa sina fästen. 6.30 steg jag upp och kokade te, för att kunna skålla halsen. Får för mig att det lindrar. Köksfläkten surrade ikapp med brorsan i duschen. Ty männen här i huset är riktiga arbetare! Jag var inte trött märkligt nog och egentligen var jag väl inte alldeles för tidigt uppe. Tog tidiga tåget till Göteborg, i en sån där dubbeldecker! (Konduktören kallade det för "franskt leksakståg" och fnös mest).

Tror aldrig jag har köpt så här många saker på en Göteborgsresa! Vad beror det på? Svar: De röda lapparna. Jag blir alldeles till mig, upprepar i huvudet "TÄNK att nu har jag köpt tre saker, från början kostade denna klänningen mer än allt sammantaget!!!!!" Mer än nöjd är jag. Fast det hänsynslösa nyttjandet av julklappscash svider lite. Äh! Blir fortfarande så löjligt belåten av att göra saker på tu man hand. Jag kan, gör jag.

Hemresan från Göteborg var dock värre. Bekräftade alla fördomar om tågtrafik i vintertid. 15.12 var jag redo för hemfärd. Men icke! De jävla översittarna passade på att upplysa samtliga medresenärer att bara sj-relaterade betalmedel godtogs. INTE västtrafik. Där stod jag med mitt blåa plastkort och ville lipa. Självklart hamnar jag på 16.02-tåget, rakt nedstigande från helvetet. Åker tre meter. Står still i 30. Åker till Partille? Väntar 50 minuter till. Något jäkla pendeltåg hade pajat, och även förbipasserande spår. Ja-ha. I kupén spred sig blöjvarm bebisodör. Jag hade ingen energi och var inte upplagd för den typen av odör alls, fast den tillhörde en söt liten sparvel. Mina blodkärl i ögonen sprack, ett efter ett annat. Pina.

Skållar halsen med te igen, fröjdas åt mina glada hårtoppar. De har blivit kurerade med inpackning som köptes idag. Det är ju trots allt nyårsafton imorgon. Ska ge mig på att fixa pizzahjärtan till förrätt, men vad gör man när receptet är långt som en resumé på trerätters?
Utbildning | | Kommentera |

OTACK ÄR VÄRLDENS LÖN

Ibland tjänar man fan inte på att lägga ner det där lilla extra. Innan jul la jag fina, gula halmstrån i min kanins bur. Julfint! Jag tänkte på fornstora dagar, stämningsfullhet och juledjur. Cirka tre dagar senare hade den gula glansen bytts ut mot brundassighet och ledsna testar. Ilsk och pilsk kanin, bur som inte är fin. Nä-hä. Mamma: "Nej, nu får du allt fixa det där! Djuret lider av sina egna kroppsvätskor!"

 

Lilla mamma. För det första; djuret väljer självmant att äta sina egna kropps...Sitt bajs. Knapra kaninbollar. För det andra- varför skulle, eller hur skulle det förekomma spån i det fria? Kliniskt rent är för amatörer, djur gillar sin skit. De blir sinnesförvirrade om man skalar av det fula hela tiden. Men hur som helst, nu är det gjort. Allt är fluffigt rent igen. Mina luftvägar protesterar mot odör och damm. Fabulöst.

 

Igår haffade jag en jättejättejättefin klänning på byns mellandags-rea. En ynka hundralapp fick jag ge. För mig ligger verkligen rabatter och sånt nära till hjärtat.. På så vis är jag förtidspensionär. Jag hade inte tagit till mig klänningen så innerligt om det inte vore för det sänkta priset. Det ger mig en så säregen mental tillfredsställelse med prissänkningar. Haha. Tyvärr måste jag sy upp klänningen en smula, jag gör alltid det. De ska ha den rätta längden (eller kortheten) så att det inte blir en long-bottom-efftekt. Ve och fasa!

Här har vi dyrgripen. Tyvärr hann jag ansa den stämningsfulla röda lappen.Utbildning | | Kommentera |
Upp