BON VIVANT


Bra grejor. Som en update, menar jag.

 

1. Jag fick smaka kaka. Mamma kastade skål efter skål på mig, "du får slicka smeten om du är snäll". Jag kan vara jättesnäll. Fick smaka en kladdig kakbit också. Bonus- två paket daimkulor blev över, då vet jag vad jag ska smaska i helgen när tillfälle ges.

 

2. Satte mig motsträvigt och kollade upp info om Högskoleprovet. Visade sig att jag ska vara på min gymnasieskola! Jag blev nästan sugen på att skriva prov, ja nu med det samma! Alla mardrömsscenarion om att irra runt på Högskolans innergård blåstes bort på en millisekund. Nåja. Inte riktigt så kort tid. Tog ett tag innan jag fattade. Hur som haver ska jag innfinna mig i sal B144, löjligt bekant. Ska ha med mina polare kanelgifflarna.

 

3. Det blir pizza ikväll(!)

 

4. Har laddat ner den geniala filmen "Vuxna människor". Torsdag, bra.

 

Och så har jag hört världens coolaste ord. Fylleså.

 

Fylleså är ett ord för det man gör på fyllan. Typ som att man kan ställa sig och laga mat eller fyllehångla. Men nu råkar man hitta fröpåsar och tänker att  "AH! Självklart ska jag ställa mig och så frön, odla lite blommor nu. Lite ringblommor..! Jag tänker verkligen att för att det här ordet skulle komma till måste någon stackare ställt sig och sått blommor på fyllan. Hur underbart? Jag ska bli sån.

 

Utbildning | | Kommentera |

ROLL THE CREDITS


Det här med torsdag låter bekant. Torsdag är synonym med torsdagsmusik, fötterna i luften och glass. Åh. Undrar om inte torsdagar är min nya favoritdag? Fredag borde vara det. Men med tanke på hur min fredag ser ut imorgon hamnar fredag inte särskilt högt upp på listan..

 

Imorgon ska pappa nämligen bjuda in en hel jävla vårdcentral i stugan. Jaha. Det var den husfriden, den fredagen. Och mamma är eld och lågor. Känner på mig att det kommer drillas extra hårt imorgon, så fort jag satt foten innanför dörren. "Hjälp till här nu!" Hon ska bland annat baka till 60 pers utan att jag får smaka en enda. Daimbrownies på köpet, jag tror jag dör på fläcken. Det bästa i kaoset är att brorsan kommer hem! Min fina, kloka, genomunderbara bror. Vi lämnar allt och far till Tibro, där gammelpäronen håller håv.

 

Sen kommer lördagen. JAG VILL INTE. Skriva bögskoleprov hela dagen. Nästan. Sen är det visst 69 dagar kvar till studenten och det uppmärksammas på Husaren. Tycker det är ett skumt tal. Undrar hur många som följer med varandra hem efteråt?

 

Jag har skaffat fram rosévin för jag inbillar mig att det är kvinnligt. För jag läste om rosévin+badkar+ung kvinna och bestämde att rosévin minsann är det bästa jag vet.

 


Utbildning | | Kommentera |

SHIP AHOY


Jag känner mig helt omtöcknad. På ett bra sätt, på ett knas sätt.

 

Den här dagen får fem av fem solar. Fem av fem tassar. Fem av fem glassar.

 

Vårsol, frälsta bacon, män, väldoft. Emma kom i rött, väckte mig. Väckte allt det där jag trodde var dött. Min lilla violinfluerade smällkaramell.

 

Läste i en bok en gång att man kan vara känslomänniska, musikmänniska, doftmänniska.. Sen var det något mer man kunde vara också... Ja, bildmännsika! Genom ett test kom man fram till vad som stämde bäst in på en. Jag var en solklar sniffare. Det är med doftämnen jag tar in omvärlden. Jag känner så mycket med dofter. Ibland känner jag dofter ingen annan känner, underliggande sådana. Idag var en sån där dag när jag fick sniffa på en speciell parfymdoft som sög in mig i en sinnesstämmning, jag såg bilder. Det är sjukt när det händer. Jag blir kissnödig av entusiasm. Åh.

 

I blomsterskrud. Min brud. Aldrig mer cheese utan bacon efter idag.

Utbildning | | Kommentera |
Upp