SKOTTÅR

 

Det är nu det skiftar. Februari blir till mars.

 

Jag är sanerad och ren, skubbad och har lena ben. Det är på onsdagar som jag tar i som mest. På jobbet, på träningspasset, i görningen av räksalladshelvetet. Så jag behöver vila. Och jag väntar månskensbesök, nattmök och pussegull. Lycklig och alldeles förvirrad.

 

Imorgon har jag sovmorgon. En krussidull i allt det repetiva. Jag ska stirra ut våren och rosta mackor. Så att mitt inre själsliv inte rostar igen. Än finns det hopp, flipetiflop.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

JAG VÄDRAR VÅR

 

Måste säga att jag ibland önskar att jag hade några lediga timmar, dagtid. Alltså, så att jag kunde smaka luft och ljus och grus. Men det lyckosamma är att det inte är för sent ens för mig längre. När jag låser upp Gröna Skrället efter jobbet har det inte mörknat än.

 

Jag minns exakt när jag vädrade vår för första gången förra året. Det var en kväll med Therese. Vi satt på Pims som inte finns längre, jag hade Stones-tröjan på mig som jag hade många gånger förra året. Jag vet att jag följde henne hem. Kylan till trots hade jag skinnjacka på mig. Och jag vet att jag skrev om det då också, att jag skulle minnas det som en av de första vårkvällarna. Det var slutet på ett kapitel, men början på ett nytt.

 

Ikväll vädrar jag årets första vår, just sayin'. Känns ju så löjligt bra alltså. Det doftar på ett speciellt sätt, jag tror ni vet. Fukt och förväntan.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

TID FÖR FILM


Michael Cera. Andra filmen på kort tid väntar på att bli sedd. Den här gången Year One.

 

Alltså jag har sett kanske 30 sekunder av den här rullen. Okej, mer om vi inkluderar trailern. Men jag ville spara den när pappa och jag zappade en kväll häromdagen. Jag har svårt med tugga-spotta-tittande. Mitt-i-och-i-slutet-börjande av en film. Nä. Då får det fan va och vänta.

 

Det som fick mig att vilja se den? Jo, självklart Cera, som är min frälsare. OCH. I sällskap med Jack Black?! Now that's a jackpot! Ska inte orda mer, dags att fluffa till kuddarna och trycka på play. Dubbelsängen är min borg och HDMI-kabeln min rustning.

 


.. Men jag menar, jag hoppade in mitt i den här scenen. En förgylld Cera. GE MIG MERA.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp