PACKA, PACKADE, PACKAT

 
"Hej svullo".
 
Exakt så hälsade min far på mig för bara en stund sedan. Anledningen? Jag fick ta en livsnödvändig powernap som blev till hournap. Shit alltså. Det går inte att förklara, när jag vaknade hade jag liksom förvrängt ansiktsuttryck och bortdomnad mun! Munnen känns stor och svullen, men liksom helt utan nervfibrer. Kalla mig lerfigur.
 
Skulle vilja brodera ut en fin historia om de senaste dagarna och vad som upplevts, men kör en sick-sack-sömn med tanke på tidsbrist och pollenallergi. Gräsallergi? Suck. Igår vad det Midsommar. Briggner bjöd på finmiddag med start av fyra sorters sill och potatis kokt i dill (mest för att det rimmar). Hon gick in så hårt för sin värdinneroll att hon brände fingret på kuppen och fick städa upp efter tre rusiga värdinnor. Kransar krimsades ihop och myror tar över Smedsgårn. Chaufför Briggner tog oss till händelsernas centrum nummer 1. Vi kom, vi såg, vi åt jordgubbar. Men molnen vände och likaså vi. Chaufför Briggner tog oss till händelsernas centrum nummer 2. Mer barnvänligt kanske, lite gamla-goa-tider-faktor. Och det satt så satans fint att de tre odugliga av oss stannade tills 03.00. 
 
Jag följdes åt med Emma igår natt. En bit. Så jag fick pussa på henne, skratta med henne och hata med henne. Fuck it, en dag gifter vi oss alltså. Min lilla kransmaja. 
 
Back to basics. Det är alltså i kväll det smäller. Jag packar och dräller. Snuskigt festivalpilsk i år alltså! har inte missat en smula. Men jag är vaccintung i armen (vaccinerade mig steg 1@Twinrix i veckan) och ja, allmänt Ior bara. Men en volymökning på högtalarna och ett bildspel från tidigare fetivalmoment kanske kan få mig på rätt bana. 
 
Agerar packningsjour åt Elin och njuter av att vara festivalmamma. Puss
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

ROADTRIP

 

Vaknade med något som kändes misstänkt likt halsfluss. Halstrams. Hoppas innerligt att det går över. Dör ut, liksom. Känns som ögonen är drabbade av vad det nu kan vara också. Och huvudet. En Ipren och en falukorvsgryta måste kunna bota det, right?

 

Sen får man inte ge upp. Bestämde Jönköpingstrip med Elin. Jag ska bara koka makaroner och lägga på make-up. Vi brummar mot Småland. Och ikväll blir det traditionsenlig Peace & Love-grill i Smedsgårn. Allt ska bestämmas och ordnas upp, gissa vem som förberett ett A4 med frågor etc..? Jag är sådär oskönt planerad, lämnar ingenting åt slumpen.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

E4, E18 VÄG 13

 

Markus Krunegård – E4, E18, väg 13 - 2009 Version

 

Åh. Som jag älskar när jag två veckor innan jag ska se mannen fann ett gömt spår på albumet Markusevangeliet. Jag bara älskar den här. Detta är heligt. Och nu är det bara en vecka kvar. Jag trodde det var lugnt och soft. Men icke! Inser att den stundande midsommarn kommer stjäla tid och helvete bärs ska ju köpas och då inte gärna på torsdag. Utan nu, typ. Vart är min bärhjälp? Förutom ölen ska jag köpa hårnålarvåtservetterhanddesinfektiontorrschampo..

 

Mitt läsarantal lär ju inte direkt skjuta i höjden med tanke på alla festivalrelaterade inlägg nu i dagarna. Men. Åk iväg själv och se hur lätt det är att hålla sig ifrån det sedan. Åh, lyckotår. De släppte ett sista storband i morse. Mumford and sons. Begår lyckosjälvmord, seriöst.

 

Idag ska jag ta systemetoskulden. Idag eller imorgon. Det blir dyrt. 1½ flak öl ska kånkas till familjekombin. Vad gör man inte liksom? Sökes: pansarvagn som håller för ett par flak.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp