WHERE IS MY MIND?

 

Hoppla, så var det fredag!

 

Det har varit en jävligt smärtfri vecka. Så fint så. Och jag har precis varit nere på stan för att ruskas om i vinden och dra bankkortet för många gånger. Den som har.. Har. Det är svårt. Men det är fint att se kidsen gå hem på påsklov. Kåta.

 

Shoppinghelgen vare ja. Märktes inte särskilt mycket alls faktiskt. Får se om det märks på jobbet senare. Idag jobbar jag 16-20. Lagomlagomlagom. Och mina brudduvor hämtar upp mig efteråt och vi tar fredagsöl. Br-ööööl. Ska ta mig något att äta också. Lyx.

 

När jag kom hem från min shoppingtur pep det från okänd elektronisk apparat i huset. Plattången! Gah, fyfan vilken ångest alltså. Tur jag kom hem och ställde allt tillrätta. Tur att den låg på marmorplattor aka ej brandfarligt. Och tur att jag någonstans kom på att vi har en postlåda också. Så idag hämtade jag in veckans post. Idag, fredag.

 

Nu ska jag käka gårdagens i ny tappning. Himla gott alltså. Men ännu godare blir det imorgon kväll. Grillidill och lyxpotatis. Reminds me, jag ska hinna till ICA också. Lev och må.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

TORSDAGSGOS


Dök ner för rulltrapporna på Åhléns igår. "Mänsklig värme", omsorgsfullt inplastad. Underbart. Så mitt premiärlyssnande dånade från vår Pioneer och från riktig CD-skiva. Andra dejten är här och nu. Sitter i en solbeklädd dubbelsäng och smaskar äppleklyftor. Och lyssnar, förstås.

 

Nya favoriter:

Korallrev & Vintergatan

Vår sista dans

Love of my life


Tilldelades fantastiskt nog ännu en Nutellamorgon, för att gå all in på shoppinghelgen sedan. Gossen min är i skolan och jag bjuder in djurklanen för umgänge. Och lunch kanske? Måste definitivt till en ICA-affär i alla fall. Passa på under förmiddagstimmarna.


I detta nu sitter päronen i en brutalt uppvärmd utomhuspool i Budapest. Terminalbad. Det svider till lite i hjärteroten när jag tänker på det, så jag funderar på att låta ansiktet smekas av lite hederlig svensk vårsol. Det var ett sånt jävla bakslag med Londonregnet igår.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

MÄNSKLIG VÄRME

 

Fick precis ett sms av fröken Briggner. Ett sms som nästan gav mig en fullfjädrad orgasm. Vi ska se Markus Krunegård i sommar. PÅ PEACE & LOVE, HOROR! Repris på 2010.

 

Och då kom jag ju tänka på.. Vad är det för dag idag? 28:e jävla mars. Jag sökte på cdon.com och ginza.se. Där finns den! Skivan är släppt och jag ska cykla i ilfart och se om inte Åhléns har den också. I så fall, pang på. Förväntan. Läste infon på ginza:Om texterna o titeln:

"Detta är en skiva om verkligheten med mig i centrum. Min verklighet i musik o på rim kan man säga".

Jag har tittat mycket på Ringvägen:

En o en i varsin frostig bil på väg till jobbet, en tom nattbuss, barnskrik 03:00, fulla grannen Gustav som kommer hem, dom släcker aldrig i fönstren mittemot, speglingen av mig själv i 3-glasfönstret, plogbilen dammar av pudersnön, nån man kände skyndar förbi bland höstlöven, nån röker inomhus, en röd Ferrari jagar förbi i sommarnatten.

Jag har tittat mkt på TV:

Carema, Syrien, alla mot alla, en för en.

Därför, förutom att jag gillar den bara sådär och för att det är vad allt handlar om, tycker jag att den passar, titeln, "Mänsklig värme".

Lite om musiken:

"Jag är slarvig o nöjer mig när jag ser konturerna av det färdiga" med det sagt ville jag motbevisa mig själv. Så den här gången har jag förberett mig o gett mig dom bästa förutsättningarna att kunna producera ett självklart album. Förra gången var det 2 skivor, 26 låtar o bråttom i min ensamhet.

Nu valde jag 10 låtar efter mycket möda, tog sällskap av vänner med god smak i en fin studio o gav mig själv tid. Jag tycker det hörs.

Det är liksom första gången en teckning av mig inte är fullkladdad av utsmetad blyerts.

Tack för ordet."

Mvh MK

Mänsklig värme 2012 (Signerad)

Musiken | | Kommentera |
Upp