BORTOM MOLNEN

 
Åh, jag väntväntväntar på paket! Inser att jag kan sluta vänta eftersom det är söndag, men nästa vecka så.. Det bara måste komma nu. Klirr. Inte i min kassa, men i min självbelåtenhet. Som tur är allt redan betalat och klart, jag väntar bara på leverans. 
 
För övrigt. Mina naglar går av och jag knappade därför bättre på kassaskärmen idag än på länge. Mormor och morfar har varit här och strött pengar (suck) och helvetesgod marinerad filé med en potatisgratäng á la päron och gorgonzolaost. Önskar att jag kunde vänta hem Gurr med något egenlagat men får trösta mig med att kanske, kanske så går det här med matlagning i arv. Att det finns i blodomloppet mitt, cirkulerar därinne, men vågar inte riktigt komma fram. Sen har mamma i och för sig en plan om att jag de dagar jag är hemma (vilket ser ut att bli snuskigt många i oktober) lagar LUNCHEN. För att jag måste komma in i detta Matlagningens land. Det är detta som får mig att vilja fly min kos. 
 
Närå. MEN! Idag, precis nu faktiskt, la jag till en kurs till min skickade anmälan för högskolestudier. Nybörjarkurs i franska. Varför? För att jag och Gurr lyssnade på franskt igår och jag kom på att nu är det nu och så vidare. Bon, d'accord? 
 
Och jag står i bostadskö i en annan del av Sverige. Och jag vet ingenting om framtiden. 
 
 
Men jag vet att jag älskar att smeka sömniga franska vädurar på ryggen när de tar eftermiddagsvilan. Tack Tibro för en sak, tack för Mini-zoo. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

LADY IN BLACK

 
Min kära pojkvän frågade mig om jag skulle blogga idag. "Såklart jag ska blogga idag".
 
Det känns som en bloggdag. Egentligen borde alla dagar vara en sådan dag men jag får liksom inte alltid ihop det med verkligheten, irl-livet. Jag har inte nischat mig, jag har inte avancerat. Vad vill man se mer av? Själv älskar jag ju bloggar med bilder, men eftersom detta inte är en direkt modeblogg så är det svårt att veta vilka bilder man ska publicera. 
 
Igår flög jag fram på vinets vingar..! Nej. Snarare bålens. Therese hade bunkrat upp med en flarre Finlandia tranbärssprit och blandat till en bärig fröjd. Nästan alla var på plats, Mollys morrhår därtill. Vip-grejen funkade utan vidare komplikationer och dansgolven fylldes. Jag och Brezz gick runt, runt, runt. Hon sa att vi skulle "mingla". Så vi minglade, antar jag. Jag och Gurrs mesade och drog hem lite tidigare. För sömnens skull. Han ska minsann glassa i Göteborg idag. Själv ska jag glassa glass och fritera pommes på Max idag ja. Shit, denna löningshelg. Och denna törst jag känner! Hur ska jag fixa till detta nurå?
 
Klart jag fixar detta. 
 
Synd förresten, att det inte finns en endaste bild från igår. Hade ju spiralkobrorna i öronen, Jessica-rabbithåret och "den lilla svarta". Nåväl, konceptet finns ju kvar för en annan gång. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

DEN SISTA AV LÖRDAGAR I SEPTEMBER

 
Konstigt. Skrev ett inlägg här i morses som inte publicerades. Jaha, kanske var detta ännu ett bevis på att Gud inte skapade mig för mornar. Att jag inte kan publicera ett fucking inlägg om klockan inte är 10-någonting. Idag var den 08-någonting när mina fingrar flinkt dansade på tangentbordet. Det blev en tidig morgon för att Gurrs skulle upp och jobba. Från Mariestad for jag hem till Skövde och utförde stordåd under morgontimmarna. Ack morgontimmar hör inte till det vanliga i det liv som kallas mitt. Han har jobbat sina 4 timmar, jag har jobbat mina 4 timmar. 4+4=8, alltså mitt turnummer. Nä men om jag skulle ta och sluta vara sådär äckligt symbolisk. Jag hoppas på tur ikväll, jag hoppas på en kul kväll.
 
Vi ska nämligen till Brezzola, fira hem henne? Fira in henne? Fira att hon är en så himla underbar tjej och cool och tuff och modig och stark som klarade ett halvår i Rom. Nu är au pair-livet över. Jag och Gurrs tjyvstartade i och för sig välkomnandet av Brezz. Igår tussade vi oss samman med mor hennes och gav ett trefaldigt ros-välkomnande. Iiih, lilla sparv. 
 
Just nu? Hämtar honom ja', tanka bilen ba'. Snacka om att jag missbrukar tillgågen till bil i dessa dagar. Sitter av någon anlednig fullt påklädd (jacka etc.) hos Gurr. Kanske är det omedvetet för att jag är otålig, för att jag måste hem och locka håret och välja kläder och sminka om mitt frityrbesudlade ansikte och strumpbyxa mig och hejsanhoppsan. Lördag kväll, lönehelg. Ja, nä kanske tur att vi står på Vip-listan ikvällrå.
Vardagsbetraktelser | | En kommentar |
Upp