O'BOY! SAYS THE THIEF

 
För några timmar sedan låg jag på sängen och tänkte att detta var ännu en dag i raden av dessa kompakta gråa dagar. Hur många dagar per år är det egentligen sådär grått? Nakna grenar och en vilsen kråka någonstans i periferin. Dagens utsikt, liksom. Nu när jag lyfte blicken från skolarbete såg jag att det har spuckit upp! Himlen är blå och kråkan har bytts ut mot kvittrande småfåglar! Fantastiskt. Turen till träningspasset kommer att te sig så mycket mer harmonisk. Jag ska rulla på boll igen. Efter dramatiken på gymmet igår låter jag styrketräningen vänta några dagar...
 
Igår läste jag förresten ut min bok "Skynda att älska" av Alex Schulman. Den har fått mig att skratta högt, känna igen mig, sörja och gråta. Speciellt igår. Fy fan. Jag vill i alla fall rekommendera den boken. Om inte annat för att komma närmare sig själv och sina nära relationer. Alex är fantastiskt begåvad vad gäller att återge en känsla, liknelser och tankar. Allt är så "på riktigt". Han återberättar med bravur. Jag älskar den!
 
Förutom att ladda inför träningspasset så laddar jag för Malmö ikväll. Käkelikäka ute. Vi ska vara framme halv sex, jag tycker det är löjligt lyxigt att man sätter sig på tåget i Lund och är framme efter 10. Jippi!
 
 
Det här låg förresten i vårt köksskåp i morse. Det finns två Nicklas i korridoren så vi är inte helt säker på vem som var törstig. Men vi har en misstänkt.. Jaja, creds ska han ha för sin uppmärksamhet på vår tvåenighet. Vadå O'boy? Vi har ju varandra. TRUE.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

DRAMATIQUE

 
Ja hallå. Då ska jag berätta för er om min onsdag. 
 
Vi tog en sovis imorse. Jävla välbehövligt. Åt fil till frulle gör första gången i år. Nej just det, i helgen åt jag ju fil varje morgon hos Lovisa. MEN. Första gången fil köptes hem liksom. Blåbär. Verum. Livet. 
 
Dagen kickade igång. Jag satt och pluggade hemma, Gurre satt och pluggade i skolan. Hem till lunch och vårfilérester. Klockan två hade vi tvättid. Utomjordisk lycka att få RENA KLÄDER. Jag har sockar igen, bara en sån sak. Vi grejade med tvätteriet i cirkus två timmar. Sedan var det då dags för premiärträning på gymmet för Gurre.
 
Vi raggade upp ytterliggare en gymkamrat på vägen ut från korridoren. Ja allt var väl frid och fröjd fram tills att Gustavs ansiktsfärg skiftade i limegröna kulörter. Han väste att jag skulle ge honom kortet (som naturligtvis jag hade) och jag tänkte bara "och vart tror du att du är på väg utan min hjälp". Strax därefter sa han "jag kommer svimma nu" och jag ba' "yeah right" och försökte få tag i en arm på honom. Det fick jag. En halv seund senare kände jag hur hela hans kropp tappade kontrollen och var på väg framåt i en böljande våg. Framstupa. Handlöst. Hann mirakulöst nog kasta mig fram och ta emot den tunga, tunga kroppen och till och med fånga upp huvudet innan det skulle dunsat i marken. Jag höll honom som ett spädbarn. Vände honom kvickt så att han hade huvudet i mitt knä och började oja och smeka honom. Då vaknade han till och fattade förmodligen noll. ALLTSÅ. Om jag inte hade varit där hade han ramlat över en pall med vassa kanter. Alternativt ner för en trappa. Jag känner mig som en jävla hjälte alltså. Och mitt vård-hjärta klappade till så snabbt, det går inte att ta miste på. Detta är vad jag är gjord för. Det roliga var att det knappt var någon som reagerade på hans avsvimmande utan snarare på min manöver. Det enda som hördes var "sjukt snyggt fångat". Haha. Fan. När han åter hade fått tillbaka ett och annat pigment i fejjan så sa han "nu kommer jag spy". Den här gången trodde jag honom. MEN VART SKULLE HAN SPY DÅ? Han vände på palljäveln som jag nämt tidigare i texten och jag sprang runt i cirklar och letade efter något mer lämpligt. "Det finns en papperskorg där borta" sa någon och pekade. Jag uppmanade Gustav att vänta och hålla ut bara lite till. Det gjorde han. Spyorna hamnade i papperkorgen, vars hatt jag plockade av. Det blev ingen större uppståndelse. Två minuter senare satt vi på varsin benpressmaskin. Jag kan min man jag. Han kan sin astma. Han svimmar sin svimning och spyr sin spya. Reser sig. Borstar av sig. Går vidare.
 
..... JAJA. Efteråt tog vi en dusch med inpackningsbehandling. Vi gjorde oss lite fina och smög ner på Winblads för go-mat och varsitt glas vin. Alla tycktes tro att vi var på dejt. Så löjligt pussinussandes. Servitriserna avbröt minst tre pussar och fingerdanser (ni vet när man tvinnar fingararna med varandra). Åh. Såklart vi var på dejt. Jag dejtar honom varje dag. Vi ber om en extra sked och matar varandra med hallon/blåbärspaj. Sånt som kära gör, bara. 
 
Imorgon är det torsdag och vi glider till Malmö mot kvällningen. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

HEMKOMST

 
Halli-hallå.
 
Sitter åter i betongblocket Helsingkrona och älskar tillvaron. Go-mätt på go-mat med Gurre. Fläskfilé, men inte vilken som helst! Utan "vårfilé". Kött, grädde, bladspenat, dill, gräslök och en gnutta senap. Typ så. Men så yum alltså!
 
Vistelsen i Linköping känns för längesedan över och förbi. Fäller en tår. Vi hade ett par riktigt fina dagar. Förmågan att samexistera i tystnad, att lyssna och lära. Att påminnas. Åh. Det var så fint. Och fint var det också att kliva av tåget, hjälpa en mamma och en mormor att få av barn, väskor och barnvagnar från tåget, att få höra att "du är en ängel utan vingar" och kort därefter slungas in i min älskades armar. Vi lunchade på V.e.s.p.a och köpte upp halva Humana. I alla fall jag. Ska ta lite bilder på plaggen i dagsljus imorgon och visa upp här. Humana hade ju premiär för vårnyheterna (fast ingenting är ju helt nytt eftersom det är second hand) igår. Jag blev svettig av entusiasm. Hemma somnade jag som en tigerbebis på Gurrs bröst. Home sweet home.
 
 
Exakt som den emojin känner jag mig.
 
Nu är en ny vecka i rullning och nästan halvvägs avklarad! Herre jösses. Vad ska hända den här veckan då?

Jo. Imorgon ska vi tvätta. Gissa om det behövs! På kvällen ska Gurr med till Gerdahallen och provträna på grund av sex och-hälsainformationsmötet vi var på ikväll. Där fanns fribiljetter! Han ska bli grym på gym. Jag med, hoppas jag. På torsdag ska vi möta upp Gustavs kompis i Malmö. Käka ute. Jag hoppas stenhårt på TGI's alltså. Hoppas jag kan påverka grabbarna. På fredag har vi sittning (jippi) med tema "Stereotyper/fördomar". SÅ KUL. Och lördag-söndag jobbar jag långlunch. Det ryktas om någon hästfest på lördag, men jag vet inte. Typ att vi ska käka riktigt hästkött. Jag tror jag hoppar det. Fest minus häst får det bli.
 
EN KUL GREJ med sittningen är ju att komma på vad man ska spela på för stereotyp eller fördom. Ska man vara tysk och ha en bratwurst i varje ficka liksom? Ska man vara gay med fjäderboa runt halsen? Ska man vara en pensionär och kidnappa en tax för en kväll? Funderingarna har varit många. Men så frågade en tjej här på korridoren om inte jag och Gustav skulle köra på "dubbeltema". Och då. Då fick vi idéer. Nåja, jag fick idéer. Kolla 13,30 minuter in på det här klippet så har ni det. Helylle. Ringar. Kalaskula. 
 
 
OCH. Fredagen 8/3 ska vi se Crystal castles i Malmö. HUR BRA?!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp