FLIGHT

Multitasking. Hårinpackning och tangentsmatter. Blir lätt så när det plötsligt är imorgon man ska åka någonstans och inte om 54 dagar längre. Och som jag legat efter mig själv i planeringen. Jag har hakat på allt annat istället. Till exempel..
 
 
Fick klappa på dessa små underverk. Vi tog en avstickare till Aspö efter ett ärende i stan. Det kan ju vara det absolut bästa jag vet att göra i den här stan.
 
I övrigt tror jag att jag tvingat bort min förkylning med en jävla massa spring i benen, förväntan och positiv energi. Jag satt en hel dag och den dagen var i onsdags. Hemska, hemska dag. Har liksom varit som en igel på alla efter det. Ensamheten alltså. Tur var det väl att vi hade tjejkväll inbokat på torsdagkvällen då och inte på onsdagen. Fasen vad mycket vi hade att prata om, att ta igen. Kändes ändå som att vi bara hann med en tredjedel av allt typ. Pirr. Kissnödig av entusiasm. Det var så jävla längesedan jag kände något sådant. 
 
Framåt kvällen blev i alla fall en viss kille kärlekskrank och klarade helt enkelt inte av att famla i mörkret efter någon som inte fanns där eller rulla runt i dubbelsängen på tu man hand. Så jag blev bortrövad av min trolovade. Var inte det minsta ledsen för det. Och därefter föjde en fredag med titt hos Gurres farmor och på kvällen ett sjuttonårskalas. Mycket trevligt i en liten klunga. 
 
Ikväll sover vi skilda åt, för att imorgon sova i hotellakan tillsammans. Två bilar går av stapeln imorgon bitti. Jag åker med Therese och Ogge. Vi lunchade ihop alla fyra idag. Le double date. Kändes nästan overkligt då vi inte sett varandra sedan oktober i fjol..? Wicked. 
 
Även om jag inte packade en vecka i förväg som vanligt, känner jag mig ändå hyfsat i fas nu. Naglarna är korallglittriga (dör lite på detta lack alltså) och inte hafsmålade i sista stund. Hårstråna smeks av sheasmör. Väskorna står redo med rätt vikt, efter en del svordommar, svettningar och omstruktureringar. Nu ska jag bara löddra kropp och knopp under duschstrålen, och sedan sakta krypa till kojs. 
 
Man vet ju aldrig med wifi och vad det nu kan tänkas heta, men min förhoppning är ju att jag kan klämma dit ett och annat inlägg här under resans gång. Om inte annat lär ju instapinsta bombas. Finns på shittydays även där. Annars hörs när jag är åter. Lev och må!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

BLUEBERRY

Insikten. Ja, alltså insikten dåva. 
 
Insikten om att mitt fina Topshop-paket och mitt fina paket från nordicfeel.se landat i brevlådan på Tornavägen i Lund och inte har några planer på att förflytta sig hit de närmaste dagarna, eller någonsin. 
 
Så går det när man adressändrar. Och i de allra flesta fallen är det ju som det ska va. Men ja, eftersändning är nog det värsta jävla ordet jag vet just nu. Får att roa mig med i juli istället. Känns för övrigt overkligt att jag ska tillbaka till Skåne. Känns som jag aldrig bott i Skåne när man kommer in i gamla gängor  på hemmaplan. Men där nere har jag ju bland annat mitt gym och det ska bli guld att bygga upp sig igen. Herre. Just nu tappar jag i vikt också, satans förkylning. 
 
 
Min följeslagare dessa dagar. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

SJUKSTUGAN RAPPORTERAR

Käraste bloggen, jag vänder mig till dig i sjukdomens tid. Ja, det är i och för sig inte förrän nu jag orkat närma mig en dator över huvud taget. Egentligen ska jag vara glad, pepp och kissnödig av entusiasm inför söndagens avfärd. Jag är väl allt det det också såklart, men det har skjutits fram en dag eller två (hoppas vi) och just nu pågår operation "hitta lättaste sättet att andas", varvat med operation "hitta det minst obekväma soffläget". En himla masa vila alltså. Och jag är ensam hemma. Tystnaden är en bra medicin i sig. Känner mig piggare efter en sovstund nu. Det är med lackade naglar jag knattrar på tangenterna. Är inte det ett friskhetstecken så säg!
 
Samma sak med käket. Har ingen direkt matlust men frossar i vegetariskt. Och väljer saker jag gillar. Som avokado, mums. Jag tänker att försöker man käka sådant man annars älskar så kan det ju inte bli fel. 
 
Till förmån av min oändliga fritid så ska jag göra en lista. Snodd av självaste Therese aka Brezz. Hon finns på: http://theresemes.blogg.se/
 
Ditt fullständiga namn? Gabriella Dostan. Rakt av ba.
Hur lång är du? 162 cm vill jag minnas. 
Ögonfärg? Bruna.
Spelar du något instrument? Nix, men en gång i tiden var jag violinist.
Dina första tankar när du vaknar?
 "Fan att det ska vara så svårt att få upp ögonen".
Vart befinner du dig just nu? I mitt kök hemma på Sjöviksvägen.

Biter du på naglarna? Nej, inte alls faktiskt. 
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Har faktiskt inga på mig. Ruckar på reglerna nu i sjukstugan. No worries, jag är påklädd fast utan trosor dårå.
Har du några husdjur?
 Nej och som det fattas mig! Jag har kaniner i himlen.
Är du singel?
 Inte det minsta och inte heller det minsta olycklig för det. Tvärt om!
Vem vet mest om dig? Oj, de som står mig närmast vet nog ungefär lika mycket om mig. Men det skulle nog vara Gurre och Emma, varav den ena är min sambo då. 

Vad vill du ha just nu? Snorfri nos och Gurregos.
Rädd för? Spindlar. Och så mycket mer psykologiska saker också. Men verkligen, spindlar. 
Din första riktiga kärlek? Musiken!
McDonalds eller Burgerking? ELLER MAX KANSKE?! Hallå. Klart jag säger Max eftersom jag stödjer mitt företag. Jag säger Max men menar Burger King. Eller Kentucky fried chicken.
Sjunger du?
 Aldrig på order, men ganska ofta ja.
Vad har du för skostorlek?
 35-36. Sällan 37, men det förekommer det med.
Vill du gifta dig? Jag är en obotlig romantiker- klart jag vill gifta mig.
Kommer du överens med dina föräldrar? För det mesta. Jag har lärt mig att inte smyga med saker utan att förvarna/fråga/säga saker direkt. Sicket jävla lyft för relationen. 
Din hårfärg? Min naturliga mörkbruna färg med inslag av övervintrade slingor från ca 20 cm ner på håret.
Vad ska du göra i morgon? Massa kul saker! Hoppas bara jag kvicknar till lite mer tills dess. Jag ska vaxa benen vid 10.00 på salong, luncha hos mormor och morfar med mamma och brorsan, plocka brynen på Make Up Store vid 15 och slutligen grilla med några tjejer från min gymnasieklass. 
Skor du hade på dig idag? Har inte varit utanför huset idag. 
Vad sover du i? I hudkostymen, eller i full mundering. Beror precis på. 

Snygg färg? GUL.
Favoritårstid? Sommaren har puttat bort vintern som favvoårstid. 
Favoritmat och dryck? Jag äter helst frukt men är också tokig i mat på spett. Gillar gratänger. Som dryck är alltid kranvatten nummer ett, jag har en thing för kall Coca Cola och iste med persikosmak och ska jag dricka alkohol blir det öl. 
Hur svarar du i telefonen hemma? "Gabriella"

Vad är du sugen på nu? Att pussas och att börja packa min resväska. 
Hur svarar du i mobilen? Beror helt på vem som ringer. 
Sov du ensam inatt? Jag sov som vanligt bredvid brorsan, som det blir när vi båda är hemma. Så glad över att aldrig behöva sova ensam. 

Vad gjorde du kl 08 i morse? Vred mig i snorplågor men sussade vidare till 9. 

Vad var det senaste någon sa till dig? Citat: "Ses ikväll". Slutcitat.
Druckit idag? Brämhults Äppelmust och päron. Inbillar mig att vitaminer gör mig gott. Citronvatten också.

Vad är det för väder hos dig nu?
 Regn och grått hela dagen lång.
Godaste glassmaken? Älskar isglass. Älskar Tiptop-glass. Saltlakrits med tutti-fruttiströssel. Men lite oväntat kanske, så är det Cocosglass som är min favorit. Available only in Budapest, hurra!
Drömmer du mardrömmar? Oja, ofta. 
Favoritklädsel? Just nu- mina svarta höga Levi's-shorts i kombination med en snygg magtröja eller överdel till. 
Favorit godis? Gillar Bubbliz så in i Norden. 
Hur många kuddar sover du med?
 1 eller ingen alls. Har ju två i sängen och så har jag oftast ett förträffligt mansbröst att sova på vid min sida också. 
Längtar du mest efter just nu? HELGEN, LIVET, BUDAPEST.
Vem har vart din räddning idag? Eftersom jag varit ensam idag skulle jag vilja byta "vem" mot "vad" och svaret blir alla olästa magasin jag idag äntligen satt gaddarna i.
Vad luktar det nu om du sniffar lite? Nagellack och juice.
Vill du ha barn? Ja, ser fram emot det som fan.
Är det någonting som är stressigt? Nu? Sen? Något är det väl alltid. Kanske att hinna med allt jag vill hinna med innan resan.
Längtar du till din nästa födelsedag? Inte speciellt mycket, nej. 
Är du blyg? Ibland. Kanske inte blyg men håller tillbaka när jag är osäker på vissa människor/situtioner. Det är synd. Slösar bort personen jag är, genom att hålla igen. Men sen är jag mycket oblyg på annat sätt och jag har kommit mil ifrån mitt fd blyga jag. Till exempel har min telefonskräck gått upp i rök. 

Vad gör du just nu? Spejar på naglarna, snorar och skriver på denna lista.
Tycker du att du har fin dialekt? Har fulare dialekt sedan jag kom hem till Skövde igen. Annars och i andra sammanhang tycker jag inte ens att jag har en särskild dialekt, utan ett slags rikssvenskt mellanting. Dock har jag som Skånebo det skånska "ja"-et fastetsat.
Tycker du om snö? Älskar snö. Älskar att människar inte kan hindra snön från att falla hur mycket den vill. När jag var liten var jag närmast besatt av snö.
Vad gör du om 10 minuter? Läser olästa blogginlägg hos favoritbloggarna mina. 
Hur mår du nu? Bra, men känner mig fortfarande hängig och förkyld. 
Vad är din önskan just nu? Att bli frisk och allert! 
Har du något speciellt citat? Mina favoritcitat är nog "This too shall pass", "We accept the love we think we deserve". Det första är det bästa jag vet, ger mig ro i jobbiga tider. Det andra är så otroligt jävla tänkvärt. 
Vad lever du på? Beror på vad man menar. Csn? Minilönen från Max? Jag lever nog hellre på kärlek och skratt dårå. Sol och djur kan jag också leva på, förresten. 
Vad gör du om 5 år? Så himla spännande fråga. Då är jag färdig sjuksköterska och matte till en fransk bulldogstik. Kanske har jag börjat på att specialisera mig som barnmorska. Jag bor med Gurre i en lägenhet i Lund. Mer vågar jag inte gissa på, men jag kan säga att för mig är det fullt nog och lite till. Välkommen, framtiden!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp