SNART BÄR DET AV

Guess what? Sista timmarna framför skärmen innan jag skärmar av tentaplugget, pluggar in locktången och sveper in mig i nyårsglansen. Aaaaah. Jag ska dricka finöl på flaska och lagra champange i väskan. 
 
Jag har, för eder upplysning, inte skrivit en endaste rad om nyårslöften än. Hur det känns..?
 
Förra året posade brorsan och jag synkroniserat innan vi gick åt skilda håll. Idag sätter han sig på ett tåg mot Göteborg i prickig fluga (ylar av lycka) och jag går den stora vandringen genom min hemstad ikväll. 
 
Hejhoppsan! Hoppas ni lever om ikväll, hoppas ni pussas med någon snäll och får en fantastisk nyårskväll. 
 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

EGENMÄKTIGT FÖRFARANDE

Ett tips jag vill skicka med er in i nästa år, såvida ni inte planerar att stäckläsa hela nyårsafton. 
 
Läs Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Har precis lämnat boken åter till mamma och den skaver i mig att inte få ha den i min bokhylla. Att gå tillbaka till. Hade tusen musöron jag nu har rätat ut. Här kommer mina favoritstycken ur boken.
 
 
 
Dessa beskrivningen av förälskelsen kan ju vara de mest hudnära jag beskådat. 
 
 
 
 
Och när det börjar kännas. Well, this is gonna hurt like a motherfucker. 
 
 
 
Här började jag känna igen mig så mycket att jag var tvungen att slå igen boken.
 
 
Det här med dofter är ju också en koppling som jag upplever att människor sällan gör. Men det gör såklart Lena Andersson och jag fick bekräftat att Paris luktar exakt sådär som jag föreställt mig.
 
 
 
 
 
Och illamåendet i detta. Hur det får lov att gå till såhär.
 
 
Kärlek gör precis det här med en.
 
 
 
Vi människor alltså. Jag står inte ut.
Böcker jag läser | | Kommentera |

ÅRSSKIFTE

Det är inte utan att en funderar över hur fan det blev såhär. Har precis ett helt år passerat?
 
30/12 2014 snurrar tankarna. Förutom nattens drömmar så spelas bandet upp. (Drömmer helt orimligt mycket här hemma). Januari till december 2014. Det är väl någonstans idag eller imorgon jag ska skriva sånadäringa nyårslöften kanske. Men så fick jag ny luft under vingarna med mina bundsförvanter igår. "Chilla Gabbsan, en kan omöjligen planera allt. Lägg ner dina listor, lägg ner för stora tankar". Livslust eller bara...Listlust? Det är en otäck skillnad. 
 
Omjagbaraharlivetorganiseratpålistorblirdetkanskemeningsfulltochojvadlyckligjagskabli.
 
Jag kommer att fortsätta skriva mina listor. Det kommer jag. Men jag måste ju också bli listigare än så (!).

En sak jag vill lista är vad ni kan förvänta er här under 2015. Bloggen är superviktig för mig. Den står inte still och den har heller inget direkt filter. Den firar fem år i april och vill att ni kommer på besök ofta. 
 
- Jag får ofta höra att jag är personlig men privat. Det kommer jag fortsätta med! Fler texter väntar på att bli skrivna, gamla texter på att bli publicerade och se webbsidans ljus. Saker kommer att kännas.
 
- Jag har fotat mycket mer det här året (ett nyårslöfte för övrigt). Bloggen är inte längre komplett utan bilderna. Och jag ska ju fortsätta utvecklas. Det kan vi göra tillsammans, tycker jag.
 
- Fler kategorier planerar att bygga bo här. Det rör sig om min utbildning, filmer jag ser, böcker jag läser. 
 
- Veckoplanen som jag varit ganska flitig med på sistone, kommer att komma upp varje söndag. Ett sätt att hänga med i vad som utifrån sett kan verka som ett låtsasliv med bara en massa baler och temafester. 
 
Jag förstår att ett sifferskifte från en 4:a till en 5:a inte behöver betyda ett smack, men helvete vad jag är laddad för vad som finns inbakat i detta. Och på vad jag ska baka in! Mina russin i degen.
 
Måste leta upp tomtebloss inför imorgon. Verkar som att nyårsafton blir mycket av en vandrande fest. Jag ska hålla Emma i handen och vandra med henne. Med bubbel i benen och i hjärtat.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp