FINAL

Dödar en timma på Göteborgs centralstation. Övervägde att faktiskt göra något kul, rusa till en viss butik eller så. Men jag tänker inte röra mig ur fläcken. Tre väskor. Frampå magen, bak på ryggen, rullandes. Här sitter jag bra.

Vägen hit gick snabbt, januari-Sverige är så vackert. Imorgon blir januari till februari. Hur hinner vi ens med? Har packat lätt, lånar ungefär allt från mamma (väldigt viktig snustime i hennes pyjamas från anno -90). Och kniper dubbelsängen. HA! 

En sån helg. Hej! 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

STAMCELLERNA

 
Hej mamma och pappa! Imorgon kommer jag. 
 
Älskar för övrigt den här bilden. Sensommar i Köpenhamn. En av de få somrar pappa "fick" ha semesterskägg. Jag tycker det klär honom. Det tycker dessvärre inte mamma. Funderar huruvida det kan komma sig att jag inte ärvde deras honungsögon. 
 
Eftersvettas, har packat fram tills nu. Ska löddras upp i duschen nu, stiga upp långt innan sju. Seminarium, en sväng hem och käka och sedan vagn 3 och plats 16. Ska ha någon slags cowboyinspirerad middag med mam och pap när jag kommer fram. På lördag simmar vi, mamma och jag. Och om Marias feber lagt sig, så ska vi ha mor och dotter-dejt för första gången sedan 2009 med Bodil och Marre. 
 
Adjöken dårå
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

ISTÄLLET FÖR EN NÄVE GRUS

Ny upplevelse- har fått vägsalt i munnen.
 
Okej, morgonen flöt fint, är en femhunka fattigare men också en bok rikare. Tjejen jag köpte boken av skulle fixa barret hos frisören för pengarna. Kände mig som en god medmänniska. Sånt sponsrar jag gärna. Jojokortet kommer ta mig till Malmö och tillbaka ändå in i mars. Jag kan andas ut. Den enda lilla detaljen var bara att bibblan öppnade 10. Och klockan var endast kvart över nio när jag pulsade fram (ja det är sant, vi har massa snö här i söder!) till Bibliotekets port, väl nerburrad i mig själv. Så ser jag en kommunarbetare irra runt utanför och han talar till mig, eller ja, hans läppar rör sig i alla fall. Lösgör ena örat från den dånhöga musiken. 
 
"Ursäkta, jag hörde inte..?"
 
Någonstans mellan -ta och ja- fylldes min mun med en rejäl näve salt. Nej, han gick inte fram med en näve och släppte i munnen på mig. Men vinden virvlade till och in kom saltet. Tog några sekunder för mig att förstå vad som hände och koppla det till den lilla röda hinken som gungade i hans armveck samt hans ivriga kaströrelser. 
 
Salt. 
 
"... Men du kan ju alltid sätta dig på blablabla (här hörde jag inte vad han sa) och läsa en tidning så länge".
"Tack. Men jag återkommer". 
 
Precis som om han ägde Biblioteket. Precis som att han skulle... Äh. Skymtade 1:ans buss i ögonvrån och hoppade på. Bibblan fick vara. 
 
MIN LEDIGA ONSDAG. Vad ska jag ta mig till med dig? PLuGgTiMe.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp