INFÖR HELG

Så kom torsdagen. Dagen efter cocktailbarshäng och så småningom pubhängskvällen. Gick ut, gled in på Eriks kort, pratade upprört i någon timme, gick ett ärevarv på dansgolvet för att inse att människor luktar metangas, gick hem och klev upp ur sängen runt 13. Ändå skön dag. Men som för alla sådana dagar gäller- ta en dusch och ruska om dig. Så det gjorde jag. Och så gick jag på Nationsmöte och fick se vänner bli valda till vissa poster. Så kul! Efteråt var det sedvanlig torsdagsfika. Samtalsämnena cirkulerade ikväll kring mens, menskoppar, toxic shock syndome och tandborstning. Himla tur att vi har varadra!
 
Imorgon får jag finbesök på förmiddagen. Utflugne Simon blir influgen för fika! Tanken är att jag bjuder, tyvärr bjuder Ica den här gången, så jag ska upp och fixa det imorgon bitti. Efteråt lär jag ha häcken full, fram till kvällen, då jag bjudit in huset + gulliga klasskompisar för en förfest inför Halloweenklubben på Helsingkrona. Förutom att jag inte kan begripa hur det är fredag imorgon, känns det fantastiskt. 
 
På lördag kör Fridus och jag maratonplugg fram tills att det drar ihop sig till kväll och ÄNNU en halloweenfest. Varför spara på krutet? Sen är det söndag och som med alla söndagar skördar en frukterna av allt prokastrinerande under veckan. Du är saftig, söndag. Du smakar av aska och järn. 
 
MEN- först är det fredag. Jag ska glida in och uppdatera här så flitigt jag bara kan. En och annan gruppbild lär nog knäppas under dessa dagar. Nu ska jag helt och hållet slukas upp av åsk och muller- rainymood och dagbokstid innan jag stänger butiken för idag. Nattinufsan
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

EN GLIMT AV SOL

 
 
 
Här är ett gäng #nofilter-bilder so to speak. På guldkantade Lund. Min väg från Lux, hem, till Ica och hem. Den lilla Triangelhandeln. Måtte det bara komma fler solskensdagar så att jag kan få dra fram ett fetare objektiv någon himla gång. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

TUESDAY

Min tisdag, i punktform (känner mig förbannat uppfinningsrik):
 
- Vaknar 06.55 av alarmet och förstår INGENTING.
- 06.56 och jag börjar förstå att det är morgon.
- 06.57 och.. Nä skoja ba.
- Klär på mig myskläder och skrider ut i köket (först imorse igen, VAD ÄR DETTA?)
- Vi samlas med korridoren för att sjunga för Henke som fyller 23.
- Vägrar tårta och äter istället avokadomacka.
- Klockan blir 07.50 och gratulationerna är över och frukosten äten.
- Frida smsar och säger att hon är redo att gå till Lux 08.45..
- ... Så jag lägger mig på sängen för att "sträcka ut mig lite"
- SÄMSTA IDÉN NÅGONSIN. Fumlar fram en timer på mobilen och ställer den på 10 minuter.
- Upprepar detta två gånger. Mår så dåligt av detta på-och-avsovande och utvecklar gigantiska påsar under ögonen på kuppen. 
- Vi går till Lux och jag mår illa till klockan 13.30. Då har vi pluggat flitigt och jag bestämmer mig för att gå till Ica.
- Köper mycket mjölk och gör en dubbel sats pannkakor och bjuder Erik och den som vill.
- Går till gymmet och kör ett kort men intensivt pass. Mycket löpning idag, det behövdes. Medans jag står på löpbandet tänker jag på min slocknade mobil som jag lämnade hemma (tappade den i marken precis när jag skulle gå) och formulerar i huvudet ett facebookinlägg där jag förklarar att jag är mobillös.
- Kommer hem och mobilen lever. Springer in i duschen, för nu är det bråttom!
- 17.45 möter jag brorsan och hans kompis utanför huset.
- Vi promenerar till Neurocentrum där Kärleksakuten håller till.
- 18.00 och vi blir bjudna på soppa och knäcke. 
- Kollar på tre korta dokumentärfilmer om kön, könsidentitet, intersexuella människor och transgender. SÅ JÄVLA BRA. Efteråt diskuterade vi länge och väl och klockan blir 21.
- Går hem till korridoren där några favoriter sitter bänkade i sofforna. Ser lite på TV och klämmer en sista pannkaka.
- Noppar ögonbrynen och sätter mig och scrollar igenom meningslösheter på facebook.
 
Det var min tisdag det. Och imorgon är det skola. En 45-minutersföreläsning. Och sen, ja sen ska jag jobba cocktailbar med järngänget. Att det är onsdag redan imorgon, obegripligt! 
 
Nattinufsan.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp