PRAKTIKTIDER IGEN

Vilken jättebelåten tisdag. 

Gjorde dag 1 av 2 på barnmorskemottagning idag. Så satans inspirerande, vilket jobb! Vill vidareutbilda mig NU. Såg säkert 12 gravida magar. Jag som knappt känt på en innan. Assisterade barnmorskan med blodtryckstagning, urinstickor och stack i många fingrar för att mäta blodvärden.

Efteråt pausade jag med te på 7:e hos Fridelin. Sedan fick jag feeling på ett knepigt sätt och städade rummet. Rubbet! Tänker att det blir Valborgsfint? Och jag blir pleased. Ringde mams också, då resten av familjen reser till Ungern för studentfirande. Har dessutom hunnit plugga! Vilken krigare jag är ändå. 

8.15 ska jag vara på plats på BMM imorgon och därefter ska jag eventuellt ner till Lundagård för "näst-sista-April"-lekar! Och jag blir leeeedig. Umgänge står på agendan! Under vilka former vet jag inte än. Tror i alla fall det blir töppen och great! 

Jaha. Nä, måste verkligen sova. 
Nattinufsan världen. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

VECKOPLAN

Som rubiken lyder- dags att se över vad som komma skall vecka 18.
 
Måndag: Introduktionsdag till praktiken! Vi är igång mellan 08.30 och 16. Har en fantastisk salladslunch som väntar i kylskåpet. Viktigt med sånt! Hem och äntligen träna. Men först handla bärs till Valborg.
 
Tisdag: Min första dag på BMM, det vill säga barnmorskemottagning. Slår volter! Två dagar har jag på den placeringen och jag vill förstås göra det mesta av det. Börjar 07.45. Hem och plugga. 
 
Onsdag: Andra och sista dagen på BMM. Knäppt med så kort tid. Åker hem för del ett av tre- kvalborg. Vad vi hittar på får vi se! Vet bara att vi VILL så himla mycket och det ryktas om sleepover i sällskapsrummet i korridoren. 
 
Torsdag: Champangefrukost och lemmeltåg ner till Stadsparken 07.30-8.00. Hujedagmig sånt drag! Hem för att andas och sedan ska det grillas och ölas. Och sist men inte minst- Tegelbuket aka tornanationernas gemensamma jättefest  då en kan zick-zacka mellan nationerna hela kvällen.
 
Fredag: Ska försöka sova. Napa på eftermiddagen i alla fall. Äta sushi till middag innan jag beger mig till Malmö och freaking förlossningen! Första passet av mååånga i sommar. Wow, är verkligen såå taggad.
 
Lördag: Slutar passet 07.15 och åker då hem till Lund för att sova bort dagen med gott samvete. Pluggar om jag orkar eller gör något busigt kul, vem vet.
 
Söndag: Har en fri förmiddag men sedan ska jag vara på plats på BB mellan 13 och 21.45. Lång dag och hoppla vad spännande. 
 
Som ni hör. Det här kräver en smula sömn. Nattinufsan.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

SKRYLLE

 
Igår sa vi alla i kör "VI VILL GÖRA NÅGONTING". Först fyndade vi på Erikshjälpen, sedan tog vi 159:an till Skrylleskogen. Så himla bra idé. Norah och Annie balanserade.
 
 
 
 
Så makalöst vackert med blyga små blad på träden.
 
 
 
 Mina fina vänner. 
 
 
Harsyra med blommor på. Måste vara något skånskt, aldrig sett det förr.
 
 
 
 
Linda hasade sig upp för en stam.
 
 
Tog en (läs 100) bild med självutlösare. Så fint tycker jag!
 
 
 
Norah letade efter det perfekta kramträdet och fann det. Linda ville också kramas.
 
 
 
 
Vi kände om det fanns sockerdricka i det här trädet men det gjorde det inte. Bara en sketen plastpåse. Suck. Resten av dagen låg vi mest i soffan. Gjorde i och för sig en festlig sallad med Norah och så högg vi in på godis och chips från Dalby, inköpt mellan bussbyten.
 
Idag har jag varit på promenad med Robs och försökt bli klok på nästkommande veckors praktik och förpliktelser. Kommer bli sååå kul. Har redan dammat av mina praktiktofflor. Nu tänkte jag ta och lägga veckans tvättade och vikta tvätt på plats. Känns som att det är läge nu.
 
Senare kan ni se fram emot lite skönläsning á la veckoplanering. Morsning!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp