SKOLSTART

Hej 31:a augusti! 
 
Du innebär skolstart, ösregn och fixande av autoladdning av busskort. Det är verkligen en sådan dag, jag har smakat på pendlandet. Åkte tåg imorse för att sedan ta bussen hem. Inställda tåg gav mig förmånen att bussa hem och bli ett med musiken på ett sätt jag inte blivit på hundra år, känns det som. Hur som helst kommer laddning av busskort vara ett minne blott, då mitt kort automatiskt kommer aktiveras på nytt (och dras från mitt konto naturligtvis) så fort jag använder det. Gladare kan inte en pendlare bli! 
 
Idag ska jag ta farväl av Nicky som sticker till Sri Lanka tills maj (!) nästa år. Vi ska äta sen-lunch på Govindas. Åh. Dessutom måste jag lydigt läsa och reflektera över en vetenskaplig artikel tills imorgon. Malin och jag skrev upp oss på tidiga "passet", det vill säga 8.15-9.45. Allt för att bli flyttredo så tidigt som möjligt! 
 
Jaha, nähä. På återseende!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

VENÖS TÖS

Det är fredag kväll på min sista semesterhelg och jag slocknar när som helst.
 
Pappa åkte till Ungern igår och mamma åkte 13.45 idag. Från 14 till 18 satt jag och Norah i inskrivningen på nationen och gled mest. Fick gratismat! Knäckte första Norrlandsölen på ett tysklandsflak men lade ner där och då. För att spara oss till imorgon då ALLT ska hända, följt av en söndag med en än så länge halvläst vetenskaplig artikel som ska vara påläst innan skolan ens har börjat. Suck. Men, jag har i alla fall lyckats ta mig igenom den här veckan, sjukdomshärjad och allt. 
 
Och. Ikväll fick jag förtroendet att ta Norahs livs första blodprov. Förstår ni?! Hennes vener såg så förtjusande ut i kvällssolen och jag har haft ett provtagningskit sedan en dam på en praktikplats propsade på mig det. Så idag körde vi! Och bonusen var förstås ett Muminplåster!
 
 
Och det var den fredagen
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

A LITTLE BIT OF THIS AND THAT

Lyser med min frånvaro. Jag har kominerat megasjuk med utflykter och undanflykter och Danmark och slarvat bort mina smaklökar. Typ så. Här är i alla fall ett gäng bilder från de senaste dagarna.
 
 
Augustisommar alltså.
 
 
 
 
 
Älskade Sandskogen i Ystad. 
 
 
 
 
 
Vi åkte inåt stan och min mor bättrade på spacklet.
 
 
Drömhus.
 
 
 
 
Så fina gatuskyltar i Ystad. Har ni sett gula i Sverige förr?
 
 
 
 
 
 
En aning avdankad Saluhall. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi åkte till Sandhammar men jag låg mest och sov bort sjukan i kvällssolen.
 
 
 
Pappa.
 
 
Vi åt vår kvällsmat i kvällssolen.
 
 
Denmark.
 
 
 
Vegetarisk buffé.
 
 
 
 
Kollade in second hand.
 
 
 
Pastellhus på rad.
 
 
Fikan som tyvärr inte smakade ett smack tack vare förkylning, men mamma lovprisade den.
 
 
Kanelsnurra.
 
 
Kolla vilken ledsen look, har inte varit mig själv. Men Köpenhamn får alltid högsta betyg ändå!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp