UTAN PERSONLIGT ANSVAR

Här kommer snuttar ur den fantastiskt välskrivna boken Utan personligt ansvar som jag la tassarna på i julas och har läst på väg till och från skolan. 500 g extra i ryggan varje dag (ja, jag vägde den bara för det här blogginlägget). Har valt ut de stycken jag tyckt om extra mycket. Tänker inte orda så mycket mer, låter Lena Andersson tala med sina textstycken. Hujedamig, hoppas ni läser den.
 
 
 
Ester Nilsson är älskarinna. Hon går hela tiden och hoppas på att Olof ska lämna sin fru för henne. Hon letar tecken, förnedrar sig och står ut, ut, ut genom all skit.
 
 
 
 
 
Esters längtan efter stunderna med Olof blir outhärdlig, hon lägger hela sin själ i relationen.
 
 
 
Överallt letar hon efter icke-existerande tecken.
 
 
 
 
Relationen mellan dem beskivs på himla bra! Totalt ojämlik. 
 
 
 
 
Detta ständiga förminskande.
 
 
 
 
Andersson kan återge världen som ingen annan.
 
 
Jag fick lägga ifrån mig boken många gånger för att jag inte stod ut med henne.
 
 
DET HÄR. 
 
 
 
Dialogerna.
 
 
Hela tiden kommer hon tillbaka till ruta ett. Närheten med Olof klär meningen från allting annat. 
 
 
 
 
 
Än en gång, språket. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Böcker jag läser | | Kommentera |

90'S NIGHT

 
Återigen kom mitt bokstavshalsband till nytta. Gårdagens klubb hade just temat "Nostalgi". 
 
 
Jag och Norah i 90-talsupplaga. Norahs outfit var nästan skrämmande bra! 
 
 
Bruna rosor och röd sammetstofs. Namnhalsband.. Jag sportade högmiljat och magväska. 
 
 
Fridelin och Freddelin kom förbi och röjde en skvätt innan vi gick ut. Älskar att Frida kränger chips mitt i festen också. SOM DET SKA VARA. Min chipspåse är öppen för er, vänner 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

LÖPANDE DAGAR

Den här dagen har känts oändlig. Det var verkligen så "Jaha, hur ska jag nu göra slut på den?"
 
Så jag gick till gymmet. Gymmet, som jag längtat till varenda dag den här veckan. Vad som stoppat mig? Förståndet. Jag hade lite annalkande halsont. Tog det på allvar, sportade Zyx några dagar men det bröt aldrig ut. High-fivear mitt immunförsvar. Så ikväll bröt jag mig ut. Och med ny-skorna därtill. De får högsta betyg! Sprang sådär obehärskat och hårt. Koncentrerade mig på ingenting alls och tog slut på mig. Perfekt. Därefter en spännande dusch. Både jag och collagetröjan bakom draperiet. Löddrade ivrigt med galltvål och fick bort skiten. Gräsfläckarna från imorse. Allvarligt talat peeps, sitt inte av tiden på jorden här utan galltvål. Bästa tvålen i världen. Nämn en fläck, ty den löddrar bort ALLT. 
 
Jag är rejält redo för fredag. Ska dricka äppelöl och dansa till 90-talsdängor. Därefter följer en mer behärskad lördag med plugg och tvättid. Brorsan och jag ska samverka. 
 
Idag läste jag äntligen ut Utan personligt ansvar. Var knappt medvetande, så himla trött! Men ingenting kunde komma emellan mig och de sista sidorna på bussen hem från Malmö. Jag vill seriöst skriva till författaren och tacka för den nya världsbilden, livslusten, hungern och SPRÅKET. Det kommer att ske. Wow. Ett inlägg om boken kommer upp snarast. Imorgon börjar jag med en ny som mamma sprickfärdigt överlämnade. Vilken ädel varelse mamma är, förser mig med böcker i världsklass. Bland mycket annat.  
 
Nu ska jag sova. Kliva upp så småningom och avverka veckans sista skoldag. Det har varit tidiga mornar varenda dag den här veckan. Och sjutton vilken skillnad det är. Vad mycket mer välfungerande jag är när det är på det viset. Jag blir inte tröttare, tvärt om mer allert på mornarna. Lika bra att rida på vågen tänker jag. Imorgon har vi en föreläsning om omvårdnad vid psykoser och så ska vi gå igenom examinationen vi kommer ha på psyksika sjukdomar. 
 
Jaha. Nähä. Nattinufsan
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp