STATUS: ?

Bildgooglade precis "Berlin New years eve". Vet ni varför? För idag fick jag ä n t l i g e n tummen ur och bokade flyg till Berlin och tillbaka. Att ha nyårsplaner som dessa får mitt hjärta att virvla runt i ett konfettiregn. Lite så ja! Norah, hennes syrra, syrrans pojkvän och jag ska dela lägga och lägga pengar på öl och.. Ja vad gör en i Berlin? Spelar ingen roll. Längtar nå djävulskt. 
 
Men alltså. Annars har jag mest suttit hålögd inför tentan imorgon. Tio timmar pluggade jag igår och ändå vet jag varken ut eller in. Så känns det. Vaknade inte ens imorse? Sov som om att livet var till för någon annan och vaknade klockan 11. På en söndag. Klädd i strålande sol. Vi har i alla fall tagit en promenad idag och ugnen kryllar av rotfrukter som tillagas och ska kittla vår magmun snarast. Himla bra matlådematerial och dessutom uppladdning för morgondagens, just det, tenta. Skriver klockan 13, suck. Fram tills dess är livet satt på paus. Fram tills efter tentan. 
 
Saker som ska ske efter tentan:

- Ringa mormor
- Ringa mamma
- Ringa Ume-Elin
- Packa väskan och tänka till
- Lyssna på samma låt tusen gånger
- Släpa väskan fram och tillbaka mellan Lund och Malmö
- Komma hem till Sjöviksvägen igen
 
Okej, så veckans planer planerar sig sjäva lite utefter dessa förutsättningar. Önska mig lycka till, snälla. 
 
Lev och må
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

HEMLÄNGTAN

Jaha, hej torsdag! Vad ska en säga? Dagarna går i alla fall utan undantag. Jag kommer allmänt närmare statistiktentan och en helg som ska vigas åt plugg. Och sen försvinner jag igen. 
 
Alldeles riktigt. Jag och Malin lämnar in vår projektplan (som vi i stort sett fick godkänt på förra veckan och som knappast försämrats efter veckans arbete) idag. Den ska in senast imorgon. Så nu är det fullt fokus på tentaplugg fram tills på måndag, då jag skriver mellan 13-17 (TVI) och på tisdagen kan det hända att vi har någon blocksökning i Biblioteket på morgonen (allt är relativt oklart) men sedan ska vi träffa vår handledare vid 13. AND THAT'S IT. För tanken är att hon ger feedback, förslag på förbättring på det vi lämnat in.. För den slutgiltiga inlämningen av projektplanen är vid 16 den 2/10. Men liksom, vi tror inte att det blir något anmärkningsvärt mycket att ändra (ty de har handledaren i princip lovat). DÄRFÖR: Jag drar till Skövde igen på tisdag eftermiddag. Jag ba gör det! Ingen kursstart så långt ögat kan nå och det, mina vänner, är ren och skär lyx. 
 
Kände sånt lugn när jag var hemma sist. Svältfödd efter en sommar helt separerad från min familj. Jag vill äta plommon i vår trädgård, kanske träffa Elin (hör du, vi får en chans till!), hänga hos mormor, fundera en del. Och sånt behöver en ju miljöombyte för. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att sätta tänderna i all litteratur som ska plöjas till Medicinsk vetenskap-kursen. Lägga upp läsningen och inte förlora ett dugg på att börja redan innan kursen satt igång.
 
Så fick det bli. Tisdag till fredag nästa vecka är jag åter i hembygden. Kommer hem lagom laddad till balen! Well, fredag kväll, eftersom vi brunchisar ska fixa frukost åt övriga slabbförmän på lördagen. Men sedan kan vi chilla fram till balen. Fy helsike så kul. 
 
Idag är min älskade sambo i Helsingborg och skolan till 18. Fattar ni?! När hon kommer hem ska hon direkt upp till "Utsikten" i Helsingkronas nya hus (jag med förresten) för ikväll blir vi bjudna på mat och bio av nationen. Therefore- dags att kötta plugg. 
 
Lev och må
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

GLOB

 
Idag har jag:
 
- Blivit knäckt och knådad på en massagebänk.
 
- Fått bästa handledaren på kroken och så himla bra pepp. Jag och Malin är helt enkelt bäst!
 
- Sörjt Spotifys förfall på både min mobil och dator (!) och därför ägnat all min vakna tid åt litteratur...
 
- .. Nåja. I alla fall läst en himla massa och umgåtts med min älskade sambo..
 
- .. Som satte upp lampor åt mig! Både takisen som syns på bild här och cirkuslamporna ute på balkongen.
 
Med andra ord- en himla bra måndag ändå trots menskatastrofer. Är ju en sån himla rookie när det kommer till menstruerande. Har lagt minipiller på hyllan och låter åter naturen härja fritt med min kropp, som den vill. Men mensen och jag är i alla fall glada. 

Imorgon är dock vattnet avstängt och jag och Norah ska därför bunkra upp med massa glasflaskor med vatten i kylen och på andra viktiga ställen. Mellan 10-17 är vi vattenlösa. Norah är i och för sig inte hemma lika mycket som jag imorgon. Ska affischera vid 11-tiden, men sedan kommer mina pinglor från klassen hit och vi ska gå igenom tentaartickel och extenta. Ska springa till Ica innan de kommer så att jag åtminstone kan bjuda på fika och typ.. Saft? Vad bjuder en på när en inte dricker kaffe och vattnet är avstängt? Ska i vilket fall bli himla mysigt att ha dem här, om än inte för "nöjets" skull i sig. 
 
Malin och jag ska forsätta att jobba sedan när de andra avlägsnar sig. Vi har fått kommentarer och synpunkter på vår projektplan som vi ska fixa till och förfina. Målet är att bli helt klara och nöjda för inlämning på onsdag. 
 
Nu måste jag sova. Vid 8.00 ska Norah och jag stiga upp och käka frulltastic frulle tillsammans. Adjöken
Vardagsbetraktelser | | En kommentar |
Upp