KVALBORG

Ni vet känslan när en klarat varenda tenta på sin utbildning..? Inte?
 
Jag vet. Det är så jävla fett och värdigt för jag är värd det. Och jag har typ den bästa helgen hittills i år framför mig.  Pontus päron har bjudit oss på denna fredagkväll. Så snart ska jag ruska om lockarna och klä mig vackert. Senare ikväll blir det pannkaksstekning och fix inför morgondagen. Vi ska spela spel i korridoren och Pontus ska fylla 23 vid tolvslaget. 
 
 
Den här bilden går aldrig ur tiden. Valborg 2014.
 
 
Och sedan det här fejset dagen efter på praktik. HA! Så himla vissen och bränd.
 
NU KÖR VI!
Vardagsbetraktelser | | En kommentar |

CRUNCH

Och här kommer ett inlägg om knäckebröd!

 
Ja. Det här knäckebrödet köpte jag för att:
 
- Det var på extrapris (gissar jag)
- Det var så himla hipstrigt
- Och surdeg och korn låter ju toppen 
 
Hade tröttnat på att köpa Sport-knäcke á la Wasa och har alltså hittat knäckenas knäcke. Det smakar liksom lite Finn Krisp men med ett hårdbröds härliga form och gifter sig så djääävulskt bra med exakt allt en har på. Det är det bästa som hänt mig i snacks/mellanmål/frukostväg. Bättre än chips. Bättre än allt. Vill aldrig äta något annat. 
 
Nu vet ni. Spring til Ica (eller annan livsmedelsaffär som säljer det)! 
Recept | | Kommentera |

READY TO GO

Det brummar till i min själ litegrann när jag ser hur lite jag skrivit i kategorin "min utbildning" i förhållande till hur stor del av mitt liv, mitt driv och min tankekraft det är. Jag har därför beslutat att ta det nu mot slutet. För kanske är det ändå här och nu allt börjar falla på plats och det går att se i vidvinkelsperspektiv. Och snart är den här tiden dessutom förbi. 
 
I november satt jag på café alldeles uppkörd i magen av upphetsning och skrev och punktade upp min vår. Minns ni? Nästan allt stämmer i den uppunktningen, förutom att jag skulle ha en tenta alldeles på slutet. Eller ja, vi hoppas helt enkelt att jag inte har en tenta på slutet fram tills imorgon och NKSE-resultatet. Tänk att detta också har passerat också. Och tänk att igår, jag upprepar- igår, hade jag min sista dag som sjuksköterskestudent i livet. Jag orkar inte ens. Fick colanappar av Pontus och gick på MKBT. 
 
Igår fick jag faktiskt göra lite sjuksköterskeuppgifter också. Jag satte min första manliga kateter helt själv, i hemmiljö dessutom. Så en fick vara lite kreativ. Men också- bara snackade med handledaren Peter i tusen år tills han avslutade med så himla fina ord om min framtida yrkesperson att jag slog en volt ut från Svansjögatan. Sedan hem till efterlivet. Fast nya livet. Som inte ens fått börja än. 
 
Det är så otroligt mycket som har hänt och förändrats under de här tre åren. Ingen förstår att det redan är dags. Jag kommer aldrig glömma den förstat tiden. Första dagen. 
 
- Jag lyssnade på Susan Sundfør- White foxes, bar min danska militärjacka och nyköpta vintageskjorta. Som om jag vore världsvan och så. Minns första lunchen, vad vi åt och vad vi pratade om.
 
- Jag minns första tentan med alla rätt, fysiologitentan som fick mig att bli manisk, minns mikrobiologibokens pyttelilla typsnitt.
 
- Alla jävla anteckningar skrivet med tunn blyerts. All omsorg som lades på framsidor och innehåll.
 
- Min förhatliga ryggsäck alla år igenom och passerkortet som alltid legat i den lilla fickan i fram. 
 
- Jag minns känslan av att vara vitklädd fösta gången. Krispigt, högtidligt och fritt. 
 
- Jag minns all jävla läkemedelsberäkning, på Lomma beach och myggan som är klämd mellan framsidan och försättsbladet.
 
Jag är kanske sentimental, men eftersom jag inte vet vad som väntar lever jag lite i det förflutna och passar om att hålla om mig själv ett tag. För att jag klarade det, exakt varenda jävla tenta klarade jag till sist. Kom ihåg så snabbt hjärnan glömmer hur tungt det var i vissa perioder. Alltså ditt galna helvete, du hade säkert behövt läggas in både en och två gånger. Men vissa saker är starkare. Vissa saker måste bara få bli. 
 
Snart har jag sålt min sista kurslitteratur. Jag är lite sådan, avverkar och plastar in. Har en pärm numera som heter "Sjuksköterskeprogrammet 2013-2016". Gamla tentamina och annat krafs som kan kännas värt att spara. 
Nu ser jag mest av allt fram emot att få lära känna ett nytt ställe som min arbetsplats och inte praktikplats. Har fått massa material av chefen. Bland annat schemat som är toppen och kalas. 
 
- Aldrig mer än 5 arbetpass i rad
- Tre helger på hela sommaren
- Långhelger x flera 
- Inga helger förrän jag varit anställd i 6 månader
 
Skål på det och Valborgshelgen som hägrar! 
Utbildning | | Kommentera |
Upp