TILLBAKA TILL FRAMTIDEN

Bra överraskning: När en tror att en ska ha ett kvällspass men ba "vänta nu, på en mottagning"?
 
Nixpix! Imorgon börjar jag 07.30 (wow, sovmorgon till och med) i Malmö. Och jag tar 171:an som på den gamla goda tiden och jag riktigt lääängtar. Längtar till att lyssna på musiken, den musiken, som knyter ihop tillvaron. Längtar efter färdkost och min plats på bussen. Längtar efter varenda liten krök på den vägen, som ju sitter i ryggraden. Längtar efter att vila ögonen på exakt samma punkter på vägen som vanligt. Värnhems cyklar, afrobutiken med de konstiga läskburkarna som aldrig tycks ha öppet, Laserdome, människorna vid Stadshuset, Kina-kliniken, klänningarna i skyltfönstret till butiken jag alltid glömmer namnet på, Södervärns krog..
 
På eftermiddagen är jag fri och ledig och det varar ända fram till 13.30 på söndag. Ljuvligt! Ska passa på att lämna tillbaka ett kuddfodral som inte riktigt var sådär klargult jag hade hoppats på och kanske fixa ett och annat ärende när jag ändå är i min framtida stad. Malmö. Galen tanke. Galet bakslag vad gäller separationsångest lately också. Har liksom bott och levat i korridoren, bubblan, i fyra år snart. 
 
Men jävlar vad jag ändå haft Malmö som centrum för upplevelser under alla dessa år.
 
 
Typ en falafel vid Möllan. Det är en upplevelse värd att upplevas många gånger. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

BÖRJAN PÅ FORTSÄTTNINGEN

Den här veckoplaneringen känns aningen vemodig. De senaste dagarna har jag gått och tänkt "det vore inte fel med en vecka i solen nu". Jag har fantiserat om en låg varm sol och vackra stränder. Drömt om hur jag skulle bära upp en viss outfit mot en vit stenvägg i tropisk hetta. Förbjudna tankar när en står inför en häktisk höst!

Men jag är också redo nu. Och mina medmänniskor är ju redo för en ny hösttermin. Nästa veckas väder andas i alla fall sommar och jag tänker göra allt för att förlänga den. Sommaren alltså. Den här veckan är också himla speciell då det antagligen blir veckan jag skriver kontrakt för en lägenhet i Malmö. Ja, jag har paxat en. Och igår var vi i Danmark med Pontus päron och vi möttes i Hyllie. Vi stod från utsidan och bara kollade. DÄR. Där ska jag bo. 

Måndag: Tänkte vara på jobbet i god tid för ännu är det oklart om jag ska ha en bredvidgång med en av våra kontaktsjuksköterskor eller ej. Dessutom måste jag läsa ikapp jobbmail (!). I alla fall- dagpass och återseenden. Eftermiddagen ägnas åt samtal till CSN samt framskaffande av kurslitteratur. Kanske en tur till Dalby stenbrott. Robert sover hos mig i natt och det vankas gemensam frukost innan han flyger till Kina. Hjälp. 

Tisdag: Jag ska på operation! Inte opereras själv utan se på hur "våra" operationer går till. Mycket spännande dag! Träning på kvällen. 

Onsdag: "Vanlig" arbetsdag. Det känns lite läskigt och ovant, men också viktigt. Efteråt vill jag pusta ut i solen och ser fram emot lite andrum. Tränar på kvällen. 

Torsdag: För på torsdag ska jag nämligen hospitera på abortmottagningen i Malmö. Ett kvällspass, som på den gamla goda (nåja) tiden då jag hade praktik. Är så tacksam för denna viktiga hospitering! Hem och sova och ladda för en..

Fredag: LEDIG fredag. Fick byta med en kollega och sa ja, JA, JAAAA. Och sedan är det väl väldigt mycket over and out. Tjing! Helg. Sista lediga fredag-lördagen innan jag har två helger i rad. Men sedan är det också avklarat. 

Lördag: Tänker mig att jag ska äta brunch på Helsingkrona för att jag fortfaranade är student och får. Och för att det är så himla bra lördagsrutin i det. 

Söndag: Jobbar 13.30-21.30 medan mina korridorskompisar har korridorsmöte och städar. Även om jag faktiskt inte bor i korridoren längre brukar jag på ett och annat sätt vara delaktig. I alla fall i godisätandet. Nu tjänar jag kosing istället. Inte mig emot!

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

UME

Detta känns som ett annat liv och definitivt en annan vecka. Så här såg i alla fall min Ume-tisdag ut!
 
 
Dukat på Mon amie. När åt jag scones senast? 
 
 
Vi promenerade i minst en timme för att komma till stan och Bildmuseet. Min silhuett och älven dåva.
 
 
Elin på språng.
 
 
Vi passerade "Båten". En båt där vi samma kväll intog vår middag.
 
 
Finaste blomster-Elin.
 
 
 
Vildhallon.
 
 
 
Det berömda lianträdet. Där jag svingade mig men glömde hur en släpper taget på tillbakavägen. Det gick bra, för Elin skrek för full hals att jag måste hoppa av. Jag bromsade med mina gymnastiklår.
 
 
 
Kardemumma, såklart.
 
 
Min ständiga följeslagare till tygpåse. Fått av Pontus, tvättad minst hundra gånger pga kaffe och annat tjafs. 
 
 
 
 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp