NÄSTAN DÄR

Och så kom det- årets sista arbetspass. Inte för att jag inte är tillbaka på måndag i alla fall..... Men tänk, ett helt halvår av sjuksköterskeri. Hade en värdig fredag på jobbet med chill, mys och köpefrukost. 
 
Just nu låter jag naglarna vandra över tangenterna för att påskynda nagellackets torkningstid. Nästa lager blir glitter såklart. På årets kanske glittrigaste dag. Imorgon. Pontus har lovat att springa ner på McDonald's för att köpa chili cheese åt oss. Jag hummar och brummar fram och tillbaka och funderar över löften som borde avläggas. Än så länge är det mesta jag kommer fram till jävligt vettigt. Då och då blir jag avbruten av en skrikande äggstock. GAH. Fick mens idag. Det är som en vällevrad sak, eftersom jag bara får mens varannan månad. PHEW. Vrider ur min livmoder långsamt. Nåja. Har maxat dosen paracetamol idag samt kombinerat med lite antiinflammatoriskt. Imorgon hoppas jag vakna upp något mer harmonisk.
 
Ska koka mig en kopp "sleepytime" samt få ihop texthelvetet som lovat. Väskorna är packade och Berlin väntar. 
 
Gott nytt 2017 för sjutton!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

POR FIN

Jag håller i detta nu på att knåpa ihop en del två på den årliga bildresumén. Bilder i all ära, men vad hände egentligen året 2016? Blev det som jag väntade mig? Och vad ska egentligen hända 2017?
 
Låt oss se vad jag skrev 2015 i december. Detta var vad jag saknade 2015 och önskade av 2016:
 
"Frihet. Och jag hoppas att jag kan få den, på både ett emotionellt och praktiskt plan. Knäppt att tänka att en blir fri för att en kommer ut i arbetslivet. Men jag tror faktiskt det. På sätt och vis tror jag att jag aldrig riktigt kan känna mig "fri" så länge skolan hänger över mig. Jag ser fram emot att ha ett jobb och att vara helt ledig när jag inte är där. Jag är övertygad om att det kan göra mycket med min kreativitet". 
 
.. Men så gick jag ju ner i arbetstid efter bara fyra månader och började läsa ett masterprogram i Sexologi. Såhär i efterhand en jävligt bra investering! Jag är SÅ nöjd, men det är först nu i slutet av året som jag nått den här så kallade "friheten". Och kreativiteten, den packar jag in i en smällkaramell och skjuter iväg mot 2017. Jag lovar att det kommer bli bra.
 
Och det här ville jag göra annorlunda 2016:
 

"Det är inte förrän jag sitter här i slutet av december som jag vågar eller väljer att se årsskiftet som en nystart. Länge har allt flutit ihop för mig. Jag vet vad jag tänker göra annorlunda. Jag tänker faktiskt inte låta det flyta ihop längre. Jag tänker göra vad jag kan för att må bra. Jag tänker visst det ta mig tid till att gå i samtal om det behövs. För det behövs, det gör det. Jag tänker skörda frukten av att bli färdigutbildad, börja jobba. Bygga på mitt".

Det här tycker jag faktiskt är himla fint. För det är faktiskt precis vad jag gjort och fortsätter att göra 2017. Jag fortsätter att gå i samtal för att jag verkligen behöver det, jag bygger upp mitt nya boende och jag tänker att sådant behövs inte sättas upp en bestämd tid för. För livet är ju faktiskt det som pågår också. Jag vill såhär: jag vill vara i det som pågår och inte alltid i det som kommer sen. Superviktigt. 

Det som är annorlunda från nästan alla mina föregående och levda år- datumen planerar in sig själva på ett helt annat sätt. Jag har ett satt arbetsschema till 10/4 som jag inte kan påverka sådär pangmycket. Jag tror att 2017 kommer vara ett år där möjligheter dyker upp och då jag vågar ropa JA ännu högre till äventyren. Det la nämligen 2016 grunden till himla mycket. Emma och jag sammanfattade känslan väldigt snyggt igår i telefon tycker jag. Tyvärr får ni inte ta del av vår genialitet i livesändning, MEN. 2016 innebar massa nystarter, nybörjarfasoner och avklaranden. Det här är en tid för att hitta hem i allt det nya och se det som en del av en tillvaro helt enkelt. En tillvaro redo att formas med tiden. Konkreta löften för 2016 är som jag skrivit i tidigare inlägg i linje med det primära- att ta hand om kropp och knopp på olika sätt. Hitta rätt.

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

TÅG 3417

Veckoplanen serveras denna vecka på en måndag, på ett Västtåg. Den sista veckan för 2016! OMG. Skifte av år.
 
Måndag: Gick upp 06.30 och inbillar mig att jag sov som ett barn i natt. Jag tror inte det ändå. Stormen som rev och krafsade på huset lugnade sig visserligen till natten, men det är något sorligt med att vila huvudet i mjukaste fluff av föräldrakärlek och sedan lämna allt tvärt. I alla fall gick tåget 7.44 och jag är framme i Göteborg 9.20. Då ska jag ta en kaffe eftersom jag nätt och jämt slängde i mig morgonens kopp. Anslutande tåg går 10.10 och jag möter Lund 12.12 med dubbelt så tung väska. Sedan hem till Pont som inte är hemma för den delen- och jobba mina timmar.
 
Tisdag: Två-pass-i-ett och jag har matlådor laddade från både mormor och morfar och mamma. Jag reder mig. Jobbar till 15.30 och sedan ska jag bogsera lasten hem till Hyllie och säga hej till läggan. Sedan raskt tillbaka till Lund lagom tills att Pontus skägg är trimmat. En av hans julklappar var en tid hos barberaren 17.30 i Lund. Därefter sa vi att vi ska käka på restaurang tillsammans. Ska äntligen sätta upp insynsskydd intill ytterdörren också. Sådana skatter ruvade morfar på i verkstaden hemma. Det är en rulle som bör räcka till både sidofönster samt ovanför dörren.
 
Onsdag: Detta blir min och Pontus mellandagsrea-dag. Vi åker över sundet och jag håller tummarna för världens snyggaste kappa. Dels att den är kvar, men gärna att den är prissänkt också. GAH. Visar i ett annat inlägg. Vi kör nog både Emporia och sedan 20 min tåg till Köpenhamn. 
 
Torsdag: Kvällsjobb och fri förmiddag. Ska försöka åka till Lund i god tid innan och träna på Gerdahallen. Kanske basta och duscha efteråt. Det gjorde jag för övrigt igår hos mormor och morfar och SATAN vad avgiftad jag kände mig. Bästa. 
 
Fredag: Årets sista arbetspass! 7.00-15.30 och sedan hem till Malmö och packa. Ponta kommer efter mig och vi får en bonuskväll i Sverige. Får se det så. Ska skriva klart min inlämningsuppgift i Sexologin, om det så blir den kvällen. Det ska in innan årsskiftet har jag bestämt! 
 
Lördag: I Sverige? Vart ska vi då? Jo. BERLIN. Städernas stad. Andra året i rad. Vill verkligen se Berlin i sommarsurr också men detta är verkligen värt en repris eller hundra. 8.00 lyfter vi från Köpenhamns flygplats och sedan är vi framme 55 minuter senare. Vi ska möta Jonte och Franziska vars kusin ska låta oss slagga där nyårsnatten. Vi har inga enorma planer, bara öla och ha det fint helt enkelt. Fira det nya tillsammans! 
 
Söndag: En heldag i Berlin för min del, två kvar för Pontus del. Orättvist rättvist ändå. Vi får väl se till att glida runt och se bäst vi kan. Älskar att tillbringa årets första dag i Berlin. Flyger till Köpenhamn 21.35 och är hemma på en timme. Eller i Danmark då. Sedan snabbast möjligt hem till Hyllie, sova och upp och jobba. Är så jävla nöjd med biljetterna jag lyckades knipa åt oss/mig. Helt ärligt såg det mörkt ut eftersom jag bokade igår (!). Bra avgångar och priser. Vad mer kan en begära? Med tanke på att boendet är gratis och jag gör en blixtvisit känns allt jävligt peachy. 
 
Ha en fin annandag jul
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp