POR FIN

Jag håller i detta nu på att knåpa ihop en del två på den årliga bildresumén. Bilder i all ära, men vad hände egentligen året 2016? Blev det som jag väntade mig? Och vad ska egentligen hända 2017?
 
Låt oss se vad jag skrev 2015 i december. Detta var vad jag saknade 2015 och önskade av 2016:
 
"Frihet. Och jag hoppas att jag kan få den, på både ett emotionellt och praktiskt plan. Knäppt att tänka att en blir fri för att en kommer ut i arbetslivet. Men jag tror faktiskt det. På sätt och vis tror jag att jag aldrig riktigt kan känna mig "fri" så länge skolan hänger över mig. Jag ser fram emot att ha ett jobb och att vara helt ledig när jag inte är där. Jag är övertygad om att det kan göra mycket med min kreativitet". 
 
.. Men så gick jag ju ner i arbetstid efter bara fyra månader och började läsa ett masterprogram i Sexologi. Såhär i efterhand en jävligt bra investering! Jag är SÅ nöjd, men det är först nu i slutet av året som jag nått den här så kallade "friheten". Och kreativiteten, den packar jag in i en smällkaramell och skjuter iväg mot 2017. Jag lovar att det kommer bli bra.
 
Och det här ville jag göra annorlunda 2016:
 

"Det är inte förrän jag sitter här i slutet av december som jag vågar eller väljer att se årsskiftet som en nystart. Länge har allt flutit ihop för mig. Jag vet vad jag tänker göra annorlunda. Jag tänker faktiskt inte låta det flyta ihop längre. Jag tänker göra vad jag kan för att må bra. Jag tänker visst det ta mig tid till att gå i samtal om det behövs. För det behövs, det gör det. Jag tänker skörda frukten av att bli färdigutbildad, börja jobba. Bygga på mitt".

Det här tycker jag faktiskt är himla fint. För det är faktiskt precis vad jag gjort och fortsätter att göra 2017. Jag fortsätter att gå i samtal för att jag verkligen behöver det, jag bygger upp mitt nya boende och jag tänker att sådant behövs inte sättas upp en bestämd tid för. För livet är ju faktiskt det som pågår också. Jag vill såhär: jag vill vara i det som pågår och inte alltid i det som kommer sen. Superviktigt. 

Det som är annorlunda från nästan alla mina föregående och levda år- datumen planerar in sig själva på ett helt annat sätt. Jag har ett satt arbetsschema till 10/4 som jag inte kan påverka sådär pangmycket. Jag tror att 2017 kommer vara ett år där möjligheter dyker upp och då jag vågar ropa JA ännu högre till äventyren. Det la nämligen 2016 grunden till himla mycket. Emma och jag sammanfattade känslan väldigt snyggt igår i telefon tycker jag. Tyvärr får ni inte ta del av vår genialitet i livesändning, MEN. 2016 innebar massa nystarter, nybörjarfasoner och avklaranden. Det här är en tid för att hitta hem i allt det nya och se det som en del av en tillvaro helt enkelt. En tillvaro redo att formas med tiden. Konkreta löften för 2016 är som jag skrivit i tidigare inlägg i linje med det primära- att ta hand om kropp och knopp på olika sätt. Hitta rätt.