JANUARIDAGAR

Utlovad veckoplanering uteblev igår. Men så skönt att jag ändå kan sitta här måndag kväll med mina BRIS-ägg kokandes i emaljgrytan som inhandlades i loppisbutiken i lördags och känna ro. Har trots allt varit uppe sedan 05.30. Tagit stöd mot väggen på personaltoan när jag snutit mig. Insett att min namnskylt är felstavad (ja alltså, inte själva namnet då men sjuskötESKestudent". Sådant tar på krafterna. Har dessutom riggat lab nu alldeles nyss och stuckit två stickvänliga pågar. 
 
I alla fall.
 
Vecka nummer två på praktiken och det känns verkligen så himla bra. Jag har sänkt mina axlar några kilometer och känner lugn. Jag växer för varje dag som går. Faktiskt. Det känns så bra att vara där jag är och med de är jag är där med. Totalt förtroende för de jag jobbar med alltså, vilket team. Vilken dröm.
 
Måndag: Idag började jag som sagt 06.45 och var verkligen på vippen att bli sen. Men bara på vippen. Att jobba A-tur och vara larm-sjuksköterskor utan larm är rena rama lyxen. Vi var inte sysslolösa, tro inte det. Men vi hann med. Det fick ta tid och jag gjorde framsteg. Mums! Blev klar till 14.45 och sedan sa jag hejdå och gick på föreläsning i läkemedelsberäkning. Kom ju aldrig hem. Eller? Nu har vi ätit och jag ska riva ut mitt badrumsskåp för imorgon ska de riva vår toalett. 
 
Tisdag: Ännu en A-tur. Så bra grej jag förstod idag är att det serveras frukost på praktiken. FETT. Kan ju kanske sova en minut extra imorgon då. Ska bli kvar till 14 imorgon när kvällspersonalen är på plats och vi går "dubbelt". Äta min lunch och sedan ska jag ta tag i något himla viktigt. Har en ny kuratorskontakt och första mötet 15.00. 
 
Onsdag: LEDIG. Jag ska söka jobb. Som jag har förstått det är det denna gången som gäller. Jag kommer antagligen inte behöva fundera mer än att söka på det ställe där jag allra helst vill vara som nyfärdig sjuksköterska. För så hungriga är de på sjuksköterskor. Och jag tycker det är sån äcklig lyx att det är på det viset. Håller tummarna alltså! Mitt mål var att söka innan februari månad och vad passar då inte bättre än en ledig dag? Resten av dagen ägnas åt läkemedelsberäkning med avbrott för korvkalas pt. 2 i korren. 
 
Torsdag: A-tur. Jag hoppas att jag har snutit färdigt mig vid det laget så att jag kan få träna någon jävla gång. På kvällen kan jag i alla fall se fram emot min sambos födelsedag. Korridoren ska ha tacomiddag till Norahs ära och jag ska göra efterrätt tänkte jag. Det blir empanadas med dulce de leche-fyllning och kanel/sockerströssel på. Hittade faktiskt receptet här på blogg.se.
 
Fredag: Det är sista passet på veckan och jag kommer antagligen sväva hem. Det blir en lugn och förhoppningsvis pluggig fredag med uppladdning för lördagens förmannaresa. 
 
Lördag: Vi drar iväg med något spexigt tema och förmannaklanen. Jag tänker verkligen leva om med en ledig helg sådär! Pontus är med och delar under/överslaf med mig.
 
Söndag: Vi kommer hem vid 13-14 och sedan ska jag tvätta för nationen. YAY. Bra sak är väl i och för sig att det inte är någon verksamhet under lördagen då alla är bortresta. I övrigt gäller väl som vanligt uppladdning för en ny vecka.
 
Sayonara
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

CAPTURE

 
Hörni, vintern just nu.
 
 
 
Men säger en det högt töar den väl bort.
 
 
Behärska dig, naturen.
 
 
Efter smärre justeringar i mitt schema (rättare sagt- har fått ett helt nytt) uteblev supertorsdagen och tog form som en superlördag istället. Boy, we had fun. Pontus tog mig till sitt "smultronställe". På sommaren går det hästar i den här hagen. 
 
 
Ack, Skåne. 
 
 
Jag tog den här bilden på Pontus kalkbrott/supersjö/lagun för att jag ska kunna återvända hit och se hur det ser ut i grönska. Se hur det förändras över tid. 
 
 
Klippigt är det i alla fall.
 
 
Bonus. Vi stannade till för att klappa hästar!
 
 
 
Hej.
 
 
 
Efter detta- fjorton outlets och massor av lyckad shopping. Fantastiskt! När det väl händer, händer det. Som alltid för mig. Saker jag köpte?
 
- En RÖD jävla regnjacka fast jag nyss köpt en blommig. Det gick inte att låta bli. Den hade perfekt skeppiga snören och perfekt röd färg, en liten reflex i bak och raka linjer. På Lager 157 också, så den kostade ingenting.
 
- En vit mjuk spetsbh, också Lager 157.
 
- En liten skärbräda/serveringsbräda i trä på rea på H&M home. Vill ha ost-och vinkväll genast.
 
- Ett kuddfodral från samma butik med monstera-mönster. Fick ju ingen monsterablomma av mor och far så jag lät mönstret flytta in i en kudde. Mer lättskött. Också ett steg i riktning mot ett grönare rum.
 
- En väggplansch. Ett tyg! Måste visa snarast. Det är i alla fall någon slags fältflora på. Mycket bruna/gröna toner. 
 
- Muminglas 3/5 från Max. Vi åt där också. Himmelskt, det nya vegetariska. 
 
- En guldglittrig top för 30 kr. Tänkte ha den nästa helg på förmannaresan. 
 
Pontus köpte hela två jackor. Efter utflykterna begav vi oss åter till hans föräldrar för middag och mys. Kom hem sent till Lund och idag har jag äntligen fått ordning på mitt rum som låg ihoppackat i veckan. 
 
Nu ska vi plugga innan jag kanske far iväg på äventyr med min birthdaybror. Återkommer senare med veckoplanering. Lev och må
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

SIDOSPÅR


 
Från fantastiska esters_rester på Instagram.
Visdomsord | | Kommentera |
Upp