BABY

Lägenheten. Det är som mitt nyfödda barn. Det är som att jag precis bara fått lägga näsan mot fjunen på huvudet för första gången och så tas den bort från mig. Jag är överdramatisk due till övertrötthet och överdrivenhet i största allmänhet. Men vad jag har längtat efter den idag! Jag planerade först att åka dit, började packa de nödvändigaste väskorna och kollade på bussavgångar. Men planerna lades om och nu är jag snart på väg till Oxie med Pontus. Vi sover där i natt och kör Lisbeth till jobbet imorgon. Sedan vidare mot Lund och börja lasta. Kanske tar ett första varv med bara bilen. Eller så kämpar vi på med den hjälp vi kan få och hämtar släpet tidigare. Flyttcrewet har nämligen fått förhinder att kunna joina till Malmö. Så vi har en lång morgondag framför oss med själva inlastandet i lägenheten. 
 
Men jag tror detta blir bäst. En brand new day imorgon och tidig start! Ser fram emot att eargasma med BOSE-lurarna på tåget och bara vara innan jag ska göra massor. Tog en nap modell större under kvällen nu och vaknade av pappas inför-flight-call. Saknar honom. Grät till julmusik på väg till jobbet på morgonen och är så känslomässig precis hela tiden dessa dagar. Omfamnar en veckas ledighet.
 
Over and out
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

FÖRSTA GÅNGEN

Tänk att en kan vara så utkramat TRÖTT. Likgiltig, närmast. Men så tar en tåget. Doppar friterade saker i tryffelmajonäs. Och rätt som det är blir en kringvisad i sitt nya bostadshus med FYRA lägenhetsnycklar, tre postnycklar samt tre tags i olika färger.
 
Byggnaden. Jag tycker att detta är ett sånt jävla pangbygge och urfint att jag inte ens vet vart jag ska bli av. Mitt namn på en postlåda. Mitt namn på en display. På samma display som jag kan boka tvättstugan som har luckor för maskinerna och automatisk dosering av tvättmedel. Länge leve miljön och miljöstationen som hör till bostadshusen. Länge leve cykelförråden och min förrådsplats. Och sedan våning tre och MIN LÄGENHET. Mitt första möte med lägenheten fick jag alldeles för mig själv. Det var magiskt. Det doftar hemma, det känns hemma, jag rör mig i rummen som att det är hemma. Jag hade ingen aning om att jag skulle få tillgång till lägenheten från idag. "Vadå så jag kan.. Hänga här nu?" "Ja, den är din! Du kan sova här också om du vill. Det enda är att du inte kan ta de stora möblerna men kör hårt från och med nu och flytta in småsaker". 

Jag gick till Ica och köpte: 
 
- Toalettpapper
- Toalettborste
- Blivtvål med skogsvioldoft
- Grumme diskmedel
- Disktabletter till diskmaskinen
- Soppåsar
- En tandkräm
 
Var helt yr, bajsnödig och ivrig. Fantastisk kombination. Kort och gott- lägenheten och huset är TOPP och jag är verkligen så himla nöjd. Om jag hade vetat att jag skulle få tillgång till den idag hade jag naturligtvis planerat annorlunda. Det finns en sannorlikhet att jag tar en vända dit imorgon med vissa speciella saker. Och för att- hallå- jag vill nu, nu, nu. Men så slutar jag 15.30 (och jävlar vad jag ser fram emot ledighet sedan) och har ju saker kvar här i Lund att fixa och ordna med. So to speak. Så jag får se lite! Idag fixade jag skafferi och gömmor. Sådant jag skjutit på. Har äntligen fått tag i vanligt tidningspapper att slå in ett och annat glas med. Detta dock efter det usla beslutet att ta bussen hem. I rusningstrafiken. Satt seriöst på bussen i en timme och 20 minuter. Som tur är var jag så trött att jag sov med rullande nacke (värsta jag vet) till och från. Min mobil hade 1% i typ lika lång tid? Men den höll sig. Så jag unnade mig precious music och rullande nacke. Pontus har ju köpt BOSE-lurar till mig?!
 
 
Här är jag på ekparketten. Vilken grej det här. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

FÖRSTA ADVENT

De här bloggrubrikerna kan ju vara de bästa på året. Och hur var första advent för mig då? Jobbade och stod i, kom hem och snackade batteriet ur telefonen med både Emma och mormor. Sedan samlade jag mig och tog Pontus hand och gick till Ica. Rödbetssallad och julmust. Saftglögg och "Love, actually". Klyschan ändå.
 
Och vi har kommit till den. November-december-veckan. Flytten.
 
Måndag: Jobbar 7-14. JA. Får sluta och gå hem efter överrapporteringen, eller rättare sagt ta tåget till Hyllie! Där hämtar jag ut min lägenhetsnyckel. Eller nycklar..? Hoppas på plural. Jaha. Sedan hem och göra vid det som måste till för att jag ska kunna flytta in- PACKA KLART. I mörker tyvärr, länge leve vinterhalvåret. Men jag fick i alla fall tio nya lådor av bekanta. SÅ BRA! Ska ner i förrådet i källaren och bogsera in lite saker i förrådet jag hyr där åt Robert. Samt kolla om det finns cateringvagnar tillgängliga i bygget. 
 
Tisdag: Jobb igen, 7-15.30. Vid det laget vill jag inte hålla på så mycket mer. Istället vila och känna mig hemma här en gång till, innan det bär av. Detta blir den sista arbetsdagar i rad och OH BOY vad ledigheten är efterlängtad. 
 
Onsdag: Ser framför mig tidig morgon, nerflyttande möbler på bottenplan. Pontus hämtar släpet på Statoil och runt 10 bör vi packa in. 12-14 befinner vi oss (Pontus, Elin, Patrik och Ida hjälper mig) i Hyllie och lastar in. Viskar snällt till vädergudarna. Sängleverans kommer så jag måste vakta mobilen med mitt liv. Sedan blir det antagligen en lång dag. Ska ta en tur till Ikea om det hinns med, köpa ett köksbord och lakan till den nya sängen. Pontus och jag ska premiärsova SÅKLART och i det stora hela ska det verkligen bara bli så himla kul!
 
Torsdag: LEDIG. Ska fylla kylen lite, se mig om. Jag tänker att jag inte kommer att vara sysslolös. Vi vaknar upp till första december och jag har en MUMINchokladkalender och hoppas att pyntet har kommit på plats. Detta blir en dag för översikt och beslut om till exempel vad för persienner som ska fixas. För det vill jag fixa dirr. 
 
Fredag: Beroende på hur pass mycket jag känner mig i fas- så ska jag julbaka den här dagen. Verkligen njuta av eget kök och fixa lite gå-bort-material till min kära gamla korridor och så vidare. Ska också se över sexologin jag missat under onsdagen. Måste också städa igenom mitt rum i Lund ordentligt innan min ersättare kommer. Lämnar skrivbord och säng tills vidare. 
 
Lördag: Förutom att jag är ganska övertygad om att dagarna fyller sig själva ganska lätt, så ska jag skypea med mormor och morfar och visa upp lägenheten. Drömvecka? 
 
Söndag: Andra advent och jag ska på glöggmys hos en kollega i Malmö. Egentligen ett genrep till avdelningens Luciatåg. Jag ska delta i korridorens istället den 13:e, men vill ändå hänga med mina kollegor lite. Efteråt tänkte jag bege mig till Lund och mysa vidare i mitt andra hem.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp