ESPRESSO HOUSE

Andra besöket hos psykologen. Med mig har jag ett papper med hennes berg-och-dalbanehandstilta anteckningar från vårt möte. Ångest, skuld, stress, dåligt samvete, rädsla, ilska, ambivalens. Allt som jag iklär mig men klär så förbannat dåligt i. Jag ska byta garderob. Fästa namnlappar på samtliga kläder där det står "Tillhör mig, JAG" på. Det är dags för mig nu.
 
Sitter på Espressohouse med en stor kopp kaffe och det bästa- cream cheese bagel. Om en liten stund ska jag läsa kurslitteraturen till nästa sexologiföreläsningsdag och ladda för morgondagens grupparbete. Den här morgonen är höstruskig till sitt utseende, men mild och ja, nästan varm. Det gråa ger i alla fall intrycket av ett annat mörker och en annan årstid. En efterlängtad sådan. Ikväll jobbar jag igen men dreamteamar så jag känner mig ändå lugn i det. Vi börjar arbetspasset med en mentorsträff för oss nya sjuksköterskor. Välbehövligt och bra, särskilt då jag hade en akut situation igår. Det gick väldigt bra men bör luftas i alla fall!
 
Ska boka min tågresa hem för nästa vecka. Det är så fint när pappa säger "Du ska få komma hem, bli uppassad, få andas, existera och bara vara". Jag behöver andrummet så himla mycket. För plugg, återhämtning och framtidstro. Onsdag till lördag i S-town, rattandes en Toyota i högsta fart tillbaka till barndomen. 
 
 
Senast i en sommarfläkt i juli månad hemma på Sjöviksvägen.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

SVÅLVRÅL

Jaha, här sitter jag tisdag kväll, snart natt, och tuggar på svålar från restaurangen i fredags. Jag tog med dem i en doggiebag och jag kan ju säga att de åldrats med en aning seghet istället för krispighet. Men jag behöver saltet, återhämtningen. Värmen. Har fötterna istuckna i Pontus mjuka hemmasydda (?) mjukissockor. Jag kan inte beskriva de bättre än så. Tänk er rosa lurvigt tyg och att de går under knäna på mig. Sedan har de små bollar på sig också, med olika miner. En boll har trillat av. Två när jag tänker efter.
 
Imorgon klockan 08 ska jag vara hos psykologen på nytt. Vi bokade det så, att jag får en snabb och kortare tid imorgon också. Ska skriva ner vilka negativa tankar jag göder mig med dagarna i ända. Hade jag haft mer tid hade jag broderat dem i korsstygn, nu blir de en mobilanteckning. På sin höjd. Efteråt ska jag och min dator slå oss ner på Espresso house med en kopp. Kanske plugga lite, kanske ägna mig åt bara-varande. Hur som helst väntar jag in Amanda som kommer och ansluter. Jävligt fin start på en dag får en säga! 
 
Längtar intensivt efter Pontus som är och upplever sina drömmars stad, Barcelona. Det som är jobbigast i livet just nu är att allt är så jävla utstakat. Det är nästan så att jag vet vad jag ska göra vecka för vecka, helg för helg, dag för dag, timma för timma fram till fucking januari. Det är svindlande och skrämmande. Jag gör allt jag kan för att bara fokusera på dagarna här och nu. Hjälpe mig. 
 
 
Naturen bländar ännu med sin skönhet. Denna knäppte jag på min vandring till Nova Lund idag. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

SEPTEMBER/OKTOBER

"Idag har jag varit effektiv".
"Säg någon dag då du inte är det".
 
Ovan: Dialog mellan mig och min mor. Inget agg alls faktiskt, bara ett konstaterande. Så vad gjorde jag idag? Klev upp, pantade burkar med Patrik för att lösgöra en kundvagn att bogsera Roberts flyttprylar i, bogserade flyttprylarna/bråtet/eländet till förråd nummer 35 i källaren. Åt. Städade rummet mycket noggrannt, ringde mormor, gick och tränade Functional moves (asbra pass som jag ska gå på fler gånger), åt, duschde, tvättade, hängde tvätten. Jag är slut. Trött. Söndagsfilmen ikväll är "Drive". Sett fyrtioelva gånger typ, men törstar efter sällskap. Ska koka mig en kopp te och placera mig i hörnet med en lampa så att jag kan läsa och kolla på filmen mellan raderna. 
 
Sov så himla gott igår så jag har för avsikt att göra detsamma idag. Helst nu, egentligen. Inför veckan som kommer ska jag se till att få en massa sömn, bra mat och återhämtning. Laddning inför roliga saker som löning och bal, men också en del jobb. Vi ser!
 
Måndag: Jag har en aktiv förmiddag med tandläkarbesök 10.00 och sedan ganska så direkt ska jag ha mitt första möte med en psykolog. Efter detta stundar kvällsjobb 13.30-21.30. Det är som att jag är helt blank just nu, som att jag verkligen funderar över vart det där bekanta avgrundsmörkret har blivit av nu när jag äntligen fått en tid. Det ska bli fantastiskt att öppna på locket igen. Tänkte kliva upp och äta frukost vid 08. OBS BORSTA TÄNDERNA, göra mig iordning och ta cykeln ner för Stora södergatan. Det blir en dyr måndag för mig med både tandläkarbesök samt psykologtid. Tur att lönen kommer på..
 
Tisdag: Ja. Därför har jag en ambition om att ta mig till Nova Lund vid 10. Det var ytterst längesedan jag tog mig ut dit och jag vill se hur hösten ter sig där. Snöra på mig bekväma skor och gå dit men ta bussen hem, tänkte jag. I sikte har jag maffiga örhängen tills på lördag. Tänkte ha med mig klänningen för matcha på bästa sätt. Tur att den är så himla behändig och lätt. Ta mig till jobbet och jobba mina timmar, 13.30-21.30. Sedan hem och sova.
 
Onsdag: Onsdagens förmiddag tänkte jag ägna åt träning. Laga mat och veta att sista kvällspasset för veckan står på tur. Hem efter jobbet och rå om mig och ladda för en ledig torsdag.
 
Torsdag: Men eftersom jag har bokat tid till kiropraktorn så blir det en ganska tidig morgon ändå. 9.15 ska jag vara på Ryggcentrum. Inhandla mousserande på Systembolaget då jag ändå är i stan. Sedan hem och chilla tills jag på eftermiddagen ska ta mig bort till min klasskamrat och grupparbeta en sväng. Hem och ladda för..
 
Fredag: Dagpass på jobbet, 7-15.30 och sedan återförening med min älskade Pontus. Vi ska chilla och göra oss redo för..
 
Lördag: BALEN. Snörsjöabalen 2016. "De andra", det vill säga förmännen, ska ses och duka på dagen. Eftersom jag är fri från sådana förpliktelser tänkte jag ta det riktigt lugnt och sova ut, måla naglarna, duscha, tvåga mig. Sedan blir det lite gemensamt fixande på eftermiddagen. Hår ska lockas och fransar ska fästas! 17.00 är vi välkomna in i lokalerna efter fördrink. Ser fram emot ALLT.
 
Söndag: Det ryktades om att försöka få ihop en brakbrunch. Annars har jag inga planer alls, mer än att bota eventuell bakfylla och stöva omkring. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp