NÄST-SISTE-APRIL

Wöööööeeevalborg. Ungefär så låter det här i Lund. Jag har varit helt pissigt seg sedan jag signade ut på jobbet idag. Ärligt. Talat. Min menscykel är i trotsåldern och har inte bara bestämt sig för att återgå till varje månad, utan att lägga på ett svårt lager av smärta vid sin ankomst. Vaknar undantagslöst upp på morgonkvisten av en smärta som är bortom all räddning. Försöker trycka bort med en kudde, försöker somna om och vrida mig. Men nej. Det fanns ingenting att göra. Jag klev upp och värmde värmekudde, samt tryckte ner en Ipren. Men morgonens sömn var förlorad och jag satt redan i soffan med frukosten vid 05. HU. 
 
Så sedan jag kommit hem har jag duschat, segat, packat och tagit mig till Lund. Pontus och jag ska snart äta middag ihop och jag har kokat en kopp nödkaffe. Tanken är att samla krafterna ikväll, men min hemtenta verkligen skriker åt mig från det orörda dokumentet. Jag måste verkligen plugga. Och sova. 
 
Imorgon räknar jag med att festligheterna drar igång någon gång mellan 06.45 och 07 och varar tills dess att jag sätter i öronpropparna och förnuftet. 
 
Glad  kvalborg alla smygstartare. Imorgon smäller det!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

PANENG CURRY

Välkommen till någon slags form av vardagsbrus. I tisdags när jag kom hem satte jag igång med matlagning.
 
 
Jag hade till och med sakerna hemma så det var bara att sätta igång. Lax, salladsärtor, paprika och Paneng curry grytbas. Samt risnudlar.
 
 
 
Så enkelt men så gott! Verkligen en av de rätter jag återkommer till.
 
 
Ovanpå kan en ha hackade cashewnötter och limeklyftor. Den här gången pillade jag ut både jordnötter och cashewnötter ur en naturell blandning jag hade hemma och limesaft hade jag i vatten istället. Et voilá!
 
Recept | | Kommentera |

MALMÖ HÖGSKOLA

I väntan på Pontus i grannbyggnaden. Det är så fint att vi har den här tiden egentligen, plugga i samma stad. Samsova. Träffas på lunchen och äta tillsammans. Nu är nu. 
 
Det är precis vad vi ska göra också! Läste igår tills ögonen blödde, men nu har vi haft litteraturseminariet och det var faktiskt väldigt givande! Ser fram emot eftermiddagens föreläsning också. Fick sluta lite tidigare. Om tio minuter slutar hans seminarium (snacka om synk) och då ska vi till Centralen och prova något från food courten! Dumt egentligen då jag lagade mat igår och han glömde sin matlåda. Men ändå. 
 
Imorgon har jag min egentliga, riktigt lediga dag och jag ska lacka naglarna och kanske sova lite längre. Men sedan gästar jag UNI-bibblan i Lund och Amanda och jag ska ses efter att hon är klar i skolan. Himla bra vecka!
 
Det var allt för nu, etttvåtrefyrafemsexsju. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp