SOMMAREN 2017

Sista semesterdagen är kommen och jag bläddrar i kalendern. Framåt nu, september tågar in nästa vecka och det är officiellt över med sommaren. Såhär dags blir jag alltid sugen på en tillbakablick. Håll till godo med min bildliga sommarresumé.
 
JUNI
 
 
1/6 for han iväg i 20 dagar. Det känns inte som att han varit borta, men just då var ju varje dag en nedräkning.
 
 
Jag fyllde som bekant 25 och bjöd mig själv på födelsedagsfrukost efter faktisk uppvaktning i korren för att jag sov i Lund. Åh.
 
 
Sedan väntade jag besök av familjen.
 
 
 
Pappa och jag var pyssliga.
 
 
 
Fick ro en sväng i juni med dessa tu.
 
 
 
Pontus kom hem igen och vi njöt av sommarens första konsert- Coldplay.
 
 
 
Mamma och pappa hade diamantsviten och vi ungdomar var ett bra band.
 
 
JULI
 
 
I början av juli tog jag min lilla nattkupé och for till Emma.
 
 
Mycket bra fynd den resan.
 
 
Drömväskan, till exempel.
 
 
 
Någon enstaka dag i juli såg det ut såhär.
 
 
Och när vi en lördag visste att vi kunde räkna med sol bjöd jag hem Ida och Elin.
 
 
Och låg såhär och lyssnade poddar med dem. Åt brieost som måsarna tog.
 
 
Samma natt pussades vi också.
 
 
En vecka i juli, det vill säga min näst sista arbetsvecka förgyllde Frida tillvaron. Vi hängde i Oxie och Tore gav så mycket kärlek, som vanligt.
 
 
 
Vi tog en korv-AW på stranden en dag och Linnéa förevigade mig.
 
 
Fick sånahär snaps av Ponta. GAH, vi jobbade verkligen om varandra den veckan.
 
 
Malins baby shower hanns med. 
 
 
NÄR DÅ SEMESTERN ÄNTLIGEN TÅGADE IN, tog brorsan och jag och firade i Malmö.
 
 
 
Dagen därpå var jag i konfettiregn på Håkan.
 
 
Och sedan på utställning i Göteborg.
 
 
Elin fotade mig med min sockervadd. Ojojoj vad jag maxade här!

 
Fick äran att hänga hos Elin och Isak hela två gånger i sommar. Det var skoj, för nu bor de liksom inte där längre utan i Stockholm istället.
 
 
Och Stockholm tålde att besökas igen. Nu i annan butik men med samma pose typ? Älskade Emma.
 
 
 
 
 
AUGUSTI 
 
 
 
 
Emma fixade mina naglar som höll för evigt. Plus för att det gick så lätt att avlägsna när tiden var inne sedan.
 
 
 
Jag var bröllopsfin första fredagen i augusti.
 
 
Och de var ännu mer bröllopsfina.
 
 
Sofie och Marcus.
 

Pontus och Gabriella.
 
 
Fabian, Malin och Kotten.
 
 
Han är inte dålig han.
 
 
 
Årets första kräftskiva ägde rum i Oxie.
 
 
Bytte om för Köpenhamnsäventyr.
 
 
Hängde på Malmöfestivalen med två favoriter.
 
 
En stranddag bland få.
 
 
Drog till Berlin i mitten av augusti.
 
 
Många sådana kvällar.
 
 
 
Landad på svensk mark ville jag göra jättesvenska saker så jag drog till Elins sommarstuga i Småland.
 
 
 
#nofilter. Jag reste vidare genom Sverige till Sörmland.
 

Så var vi ett stort gäng plötsligt.
 
 
Pontus och jag fick sviten.
 
 
 
Vi samlades kring många nice måltider även här och jag antar att detta är tjusningen med att vara 20-någonting. Mina kompisar vill laga mat ihop.
 
 
Snälla, vill också ha ett sånt ställe att komma till.
 
Fynden från ladan de haft loppis i under sommaren. Kan inte komma över lyckan att ha en smal locktång som jag fick för fem kronor.
 
 
 
Andra kräftskivan för i år.
 
Det var den sommaren och semestern. 
Vardagsbetraktelser | | En kommentar |

AUG/SEPT

Godmorgon!

Den här morgonen låg jag och vred mig redan klockan 8. Var pigg men tittade inte på klockan, eftersom jag trodde det var svintidigt. I förhållande till vissa av mina semestermornar- ja. Jag är alltid extra belåten när jag vaknar av mig själv och liksom tankar igång dagen på ett annat sätt för att det finns tid. Det är nästan lite höstmurrigt ute och jag sitter i köket för en gångs skull. Ljusen är tända på rad i fönstret och kaffet serveras  med grova äggmackor till. 

Har gjort lax i ugn så att jag har veckans meny helt färdig. TJOHO. Och vad står mer på menyn den här veckan? (Ni läsare måste hata mig för de här meningarna, när jag liksom *obemärkt glider över* i veckoplaneringen.

Well, här kommer den i alla fall.
 
 
Måndag: Måndag morgon, första jobbdagen men antiklimax pga börjar 13.00. Jahapp. Jag ska alltså tillbaka i alla fall och det känns väldigt bra faktiskt! Innan jobbet ska jag roa mig med ytterligare en visning. Har dock tyvärr ganska liten chans att haffa den lägenheten pga ingen låg köplats MEN ajaj hade inte haft något emot den. 11.30 i Västra hamnen. Sedan till jobbet!
 
Tisdag: Jobbar även tisdag morgon så jag lär ju känna att jag lever. Hem på eftermiddagen och andas ut. Ska väl ta mitt pick och pack och sova i Lund. För på onsdag..
 
Onsdag: .. Är jag ledig och ska på massage. Det är nödvändigt. Robban och jag ska träffas när han jobbat klart och gå igenom min budget och min ekonomiska hållning eller något i den stilen.
 
Torsdag: Mer kvällsjobb med start 13.00. Innan dess ser jag fram emot träning med (förhoppningsvis) mer uppmjukade muskler.
 
Fredag: Veckans dilemma. Jobbar kväll men vill hemskt gärna jobba dag för Frida har 25-årsmiddag/röj. GAH. Jag hoppas att jag kan övertala någon med argumentet att jag inte ska vara på jobbet på lördagen ändå. Åh, det bara måste gå! OM det blir ska vi troligen till Pinchos och styra fördrinken hos mig då det är geografikst närmre.
Jobb at some point i alla fall. Hoppas också på dag för fredagsfrukosten såklart! Och hallå, vi går i september här.

Lördag: LEDIG igen. Tjoho! Planeringen rör sig mot Puttgarden och öl/spritinhandling med vänner. De påstår att det tar max tre timmar. I så fall är jag game! På kvällen har jag som ambition att gå ut på Sydskånska.
 
Söndag: Kvällen tillbringas på jobbet. 13-21.45. Jag ser fram emot att få schemat imorgon när jag jobbar. För beyond söndagen vet jag inte mycket. Mer än att sexologin drar igång igen. Hoppas att jag fått några av böckerna jag beställt till veckoslutet. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

MAT OCH TANKAR OCH TANKA MED MAT

Mina vänner. Den här lördagseftermiddagen ägnar jag åt något väldigt viktigt. Eller egentligen två viktiga saker: mig själv och ingenting (okej, nästan ingenting).
 
Det är serri det svåraste jag vet tror jag, men det har gått över förväntan bra. Jag bara plockar här hemma utan krav, pussar på växterna och är inte ens missnöjd med att jag inte gör allt jag borde. Jag borde alltid göra mindre, egentligen. Men en sak står klar- även dessa dar'- äta bör en. Och jag hintade ju om i mitt inlägg om hösten att jag kommer lägga mycket fokus på detta. För att funka! Och jag tycker det är alldeles utmärkt att ägna min lördag åt, så att det inte blir en söndagsångestvals av allt istället. Det vore ju himla synd. 
 
På onsdag kommer jag och Robert mötas upp också för att styra upp min ekonomi. Det vill säga se vad jag har att röra mig med, hur jag faktiskt rör mig (utgiftsmässigt alltså) osv osv. Han gav mig så mycket beröm för mina tankar och att jag gör allt detta för mig själv. Och det känns jävligt fint. Jag har i allmänhet struktur med saker och ting, färgkoordination i garderoben, smycken i prydliga plexiburkar. Så vadan min ekonomi? Jag tror verkligen jag kan komma att trivas bättre med mig själv om jag gör detta nu. Ja. Och så till maten då. Den är ju en stor del i det hela, i utgiftspaniken jag känt under sommaren. Jag gillar inte ens att köpa färdiga saker. Jag mår mest bara illa av det och så kan jag inte ha det! 
 
 
De här har jag längtat efter att sätta tänderna i under mina semesteräventyr. Det finns så mycket bra recept och jag är ingen inprovisatör än. Jag behöver inspriationen och enkla maträtter med massa grönsaker. Det är det jag gillar bäst! Så nu ska jag knalla till Ica med min köplista. Det smarta med mattidningen "matlådor" är att den innehåller massa tips på hur en kan kombinera olika tillbehör. Typ som varma, kalla, rester osv. ÅH. Jag har verkligen fått inspiration till hur jag ska tänka nu och min lista består mycket av sådant som jag kan ha i kylen nu och sedan lätt laga. Och såklart kombinera dårå! 
 
Önska mig lycka till. Jag älskar att äta allt som är GÖTT och får ofta höra att jag bara äter göttiga saker (antagligen för att jag fotar min mat mycket, speciellt synlig är den för fellow snapchatkompisar). Jag tänker- klart jag ska äta göttigt! Klart jag kan göra det fungerande för mig själv igen. NU KÖR VI.
Recept | | Kommentera |
Upp