INFÖR HÖSTEN

Går händelserna lite i förväg och giver er härmed min höstlista! För att jag känner pepp helt enkelt. På väg mot Växjö för byte, perfekt tillfälle att förkovra sig i planer. 

Mina planer för hösten

Den här hösten börjar med att jag börjar jobba efter en lång semester. Om en nu kan räkna september som höst numera. Skåne tenderar att ha en förlängning av sommaren i september, men i år har ju "värmen" sällan kommit över 20-strecket, så vem vet? Jag ska gå på Sydskånskans premiär första helgen har jag bestämt, just för att jag börjat jobba. Vill uppleva lite studentliv medan jag kan. På tal om det börjar jag läsa sexologi igen 6/9 (efter otroligt många om och men). Ska se Johan Glans i september också. Eftersom det är bal även detta år ska jag inleda oktober med balhelg. Det är en hel del saker som ska fixas inför det. Min frisyr hoppas jag ska fixas av en fläterfaren vän och klänningen är ju redan inhandlad. 

Ska se Rolling Stones med hela min familj och vänner i Köpenhamn i början av oktober. Så jävla nice! Har bjudit in till förfest hos mig. Oktober fortsätter med en London-weekend med Ponta! Vi ska förhoppningsvis bo hos min kära vän Amanda. Han blir kvar veckan efter och jag huserar på hemmaplan. 
I oktober får jag också antagningsbeskedet och min framtid *avgörs*. Det vill säga om jag blivit antagen till barnmorskeprogrammet i Lund. Efter detta kommer jag troligen ta studieuppehåll från sexologin när första kursen avslutats, om det blir ett positivt "utslag". Kommer behöva paus från studier och tjäna lite mer pengar.  Förhoppningsvis klaffar det mesta. 

November är den sista höstmånaden och här inleder familjen med en gåsamiddag/farsdagssammankomst/födelsedagsfirande för morfar. Jag kommer med största sannolikhet börja hänga på Ikea för att äta första lussekatten och klämma på julpyntet. I år vill jag verkligen vara ambitiös och ta revansch. Ska planera mitt bak och mina klappar i tid. I år tänker jag inte heller missa att gå på julmarknaden i Genarp med Pontus familj, som är i slutet av månaden. 

Generellt ser jag fram emot att ha vänner samlade för att de börjar plugga/kommit tillbaka från sommaräventyr. Jag vill hänga jämt, hörni! 

Bästa stället på hösten:

Jag har inte upplevt någon höst i min lägenhet än, därför har jag stora förhoppningar om att detta ska bli bästa hänget. Jag har massor av planer på förfining, bortrensning och hemtrevnad. Annars skogen, Botaniska trädgården i Lund. En murrig bar och café eftersom alla är så höstgulliga och klyschiga på caféer under hösten. 

Vad ser du mest fram emot?

Balen, London, Rolling Stones. Med andra ord allt som händer? Jag ser också fram emot att fortsätta med träningen på 24/7 med vännerna på jobbet. Det kommer vara förlösande. Älskar att Linnéa har ett verkligt mål med sin träning så jag kan hänga på hennes tempo.  

Vad kommer du äta?

I höst kommer jag verkligen satsa på att inte sväva ut med utgifterna för mat ute som det så lätt blir (?) sommartid. Eftersom hösten är rutinernas tid, menar jag. Jag ska laga massor av vegetariskt ur kokböcker och ur min favorittidning "matlådor". Rotfrukter suktar jag redan efter. Soppor, asiatiska nudelrätter, blomkål och koriander blir mina ledord. Jag ska frossa i höstäpplen också. 

Vad kommer du dricka?

Kaffe och te! I kylen har jag fortfarande små påsar från Pontus kaffe/tejulkalender i fjol. Teerna är uppdruckna men kaffe med exempelvis kardemummasmak eller choklad finns. Mumma! Har dock kommit ifrån te lite vilket är synd, men när passar det bättre att ta upp sitt tedrickande än under hösten? Hintar till Frida att få med mig på vågen här. Vill vara den klyschan. Vill även vara rödvinsklyschan om tillfälle ges. 
 
Vad kommer du ha på dig?

I höst bär jag stickade tröjor och jeans med kraftigt tyg. Jag har strumpbyxor, mockakjol, manchesterkjol och en jävligt snygg kappa. På fötterna kommer jag återuppta mina lite mer gubbiga skor som mina låga Dr. Martens och lackskorna. 

Det här lyssnar jag på i höst: 
 
Poddar! Jag har varit allt för dålig på det i sommar. Har fortfarande en ambition om att ha en egen också. Kommer lyssna på olika småspelningar och gammal hederlig rock tror jag minsann. 

Favoritdoft för hösten:

Granbarr, alltid. Pontus bästa parfym i tjocktröja. Och de där första kvällarna när det är krispigt kallt och någon eldar. Är för egen del sugen på någon ny doft också. Kanske något från & Other stories. 

Hur kommer du att göra dig illa?

Tycker fortfarande detta är en fett konstig fråga? Säkerligen med för höga krav på mig själv.

Vad oroar du dig för?

Helt uppriktigt talat oroar jag mig för livspusslet och det slitsamma när vi inte bor i samma stad. Nu i sommar har jag och Ponta ändå fått viss ledig tid tillsammans. Å andra sidan bjuder hösten på exemplevis lunchmöten och annat mysigt eftersom vi pluggar i Malmö båda två. Och vi är verkligen hejare på att få det att flyta!

Jag oroar mig också för att beskriven om jag inte skulle bli antagen enligt planen och önskemål. 

Den ultimata höstdagen:

Är en ledig sådan som börjar med frulle och kaffe. När solen skiner genom trädkronorna och Ponta och jag åker ut till bokskogen och tar en promenad med en termos. Har sparat rosen han skapade av löv han skapade när vi var på promenad där när inte ens var ihop än. Efter promenaden lagar vi något jävligt gott och tänder ljus och så vill jag ligga i soffan med katterna. Så jag tror den ultimata höstdagen utspelar sig i Malmö/Oxie med andra ord. Jag skulle vilja lägga till ett bad tillsammans men vi har inte tillgång till ett badkar just nu, hehe. 
 
Hur kommer du minnas din höst sen?

Med viss förvirring tror jag fortfarande, det är fortfarande ovant att inte vara student på heltid och jobba för jämnan. Men jag ser fram emot att bli ännu mer rutinerad på jobbet. Jag tror jag kommer minnas hösten som social, med tanke på nya bekantskaper med awesome människor. Avgörande. 


Avslutar inlägget med några bilder från förra hösten. 

Puss inför balen, höstlövspose, gott kaffe på V.e.s.p.a, Skrylle och Hong Kong. 

#1 - - Lillemmish- mode - inspo - mamma till wille:

ha en underbar dag

kramizzz

Svar: Detsamma!
Gabriella