ME AND MJAU, ME AND YOU, ME OH MY

 
Det blev inte alls som det var tänkt den här helgen. Du har för alltid mitt hjärta. För den du är. För allt du gör för mig. Känner enorm tacksamhet för att dela det här som kallas livet med just dig. Den bästa jag vet. 
 
Och här sitter jag söndag kväll, med Ponta pongo mitt emot och Zlatan gör mål på TVn och i kylen väntar läckerheter som torsk och råris och vi har ändå en himla fin och mysig söndag tillsammans här i Malmö.
 
En annan dag ska jag visa de senaste inköpen, superflyft för lägenheten I say! Har till exempel en megastor spegel som är alldeles rund och väntar på att bli ett med lägnheten. YAY.
 
Men såhär ser veckan som väntar ut:

Måndag: 08.30 ska jag infinna mig på Möllan och snacka preventivmedel pt.2 med barnmorska. Det lutar mot p-ring för den som undrar! Eller om jag inte vågar så blir jag kvar med mina minipiller. Jag börjar jobba 13.30 och gör därmed min sista kväll på avdelning 49. Doppa ändan i sängen innan..
 
Tisdag: Jobb 7-15.30. Väntar att få en bok skickad till mig på posten, förhoppningsvis redan på tisdagen. Ska hårdplugga och stå i innan..
 
Onsdag: .. Det är dags för sexologi från 9.15. Bland annat med grupparbete. Det blir nog en heldag i skolan, mina grupparbeteskompisar åker dock från både Gbg och Flen så det finns en begränsning. Efteråt ska jag hem och sammanfatta och ladda. Gärna med ett träningspass!
 
Torsdag: 7-15.30 på jobbet. Sedan hem och baka och handla lite! Ska även påbörja min hemtentamen. 
 
Fredag: Jobbar 7-15.30. Sista arbetspasset på avdelningen vilket känns otroligt sentimentalt. Men jag ska ta med fika och 14.15 har vi "nya" sjuksköterskor mentorsträff. Perfekt tillfälle att bjuda på något gott och säga hejdå ordentligt. Hem till Ponta och jag kanskekanske går på konsert ensam. Vill ju så himla gärna se Frida Hyvönen och skåla och säga hejdå till något och hej till något annat. Ta mig fan!
 
Lördag: Ledig lördag där jag helst gör ingenting annat än att ha trevligt. Lite hemtentaskrivande, lite ätande. 
 
Söndag: Köpenhamn och Gud vill och vädret tillåter. En fin avslutning på en avslutande vecka. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

GO' KVÄLL

"När arbetsveckan börjar på torsdagen och slutar på fredagen finns det inte mycket att klaga på! Det var väldigt gött att jobba idag och flöt på. På tramptagen hem till P (ja, det är knappt värt att omnämna som cykelsträcka) kom jag att tänka på att jag ville bjuda honom på middag ikväll, så det ska jag också. 
 
20.30 har vi bord på M.e.a.t här i Lund. Tills dess njuter vi av varandras sällskap vid varsin dator. Jag tänkte på den *förlorade* alla hjärtans dag-dejten och ba- BAAM. Synd att vi fick bord så sent men vad sjutton. Vi har taxfree-choklad och gammal yoghurt i kylskåpet tills dess. Och imorgon får jag lön så jag tänkte att vad sjutton- detta har varit en sådan njutig månad så då borde den också få lov att sluta så". 
 
Såhär började jag visst på ett inlägg från igår. Oh well, jag har verkligen tussat och klibbat med Ponta sedan jag kom hem nu. Som jag saknat. Som jag älskar. Och som jag saknar nu igen. Så går looparna. 
 
Vi lyxade alltså med sen middag igår. Satt med rullande ögon och foodgasmade hela middagen igenom. Och just innan som jag satt där och läste ur bästa boken eller åt på hans öronsnibb eller släckte lampan för att säga en kärleksfras till honom så såg vi snön falla. Oj vad vackert det föll igår. Blött och tungt, men vackert. Och så idag följde en sådan härlig vinter-vår dag med ett och annat snöras men ändå krispighet och SOL. Promenerade hem efter jobbet i sällskap med Johanna och sedan såg jag och Pontus tre avsnitt och låg i en myshög ett slag. Jag har blivit med spegel (de ringde äntligen från Iems) och av med min plånbok. Tror och hoppas att den är inlåst på jobbet, i något av mina skåp. Är tillräckligt säker. En 110 cm-i-diameter-stor och RUND spegel att få upp på väggen under helgen, i alla fall. 
 
Brygger kaffe trots den "sena" timmen. Mina föräldrar har nämligen just lämnat Ljungbys rastplats och brummar vidare neråt Malmö. Med sig har de bland annat möbeln som min morfar snickrat på sedan i julas. Den är så himla efterlängtad och jag förstår inte att jag har en 78-årig pensionerad möbelsnickare till morfar som fortfarande skapar underverk med sina händer. God bless him. Verkligen alltså.
 
Ledig helg och fyra arbetspass kvar på avdelning 49. Knappt greppbart. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

CAFÉGO

Här sitter jag bland mina gröna, lyckliga växter och längtar efter fler. Jag drömmer om de guldiga krukorna jag såg på Clas Ohlson och undrar om jag inte är lite hög på kaffe kanske. Jag blir alltid så salig då. Men faktum är att jag lämnade bebisarna *att dö* under tiden jag var på Madeira. Och inte en enda en har gett sig? Det betyder att de är lättskötta och gillar att torka ut. Och de gillar ljuset. De spretar och växer sig vilda för mig. Och det betyder att jag älskar dem.
 
Så idag har jag följt Lovisa till tåget, lagat mat samt skrivit kompletteringsuppgift. DRUCKIT SVENSKT KAFFE. Har faktiskt hållt upp med kaffet en vecka, mest för att maskinkaffet på hotellet smakade diskho men också för att skona magis som hade någon sväng av katarr precis innan avresan.
 
Jag tänkte dra ett drag med dammsugaren och tänker ivrigt på Pontus. Min Pontapont on point som ska komma hit efter skolan. 
 
 
Ljuvliga dagar med Lovan has come to an end. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp