FÖRSTA MÅNADENS SISTA VALS

Söndag och jag sitter med arslet parkerat i Pontus soffa och har gjort det sedan jag kom hem, i mer eller mindre vaket tillstånd. Eyelinern på mitt vänstra öga är ett minne blott och jag har så tighta jeans att jag vaknade av att jag inte hade någon känsel i höften på samma sida som ögat är sömngnuggat. Vi har planer för att laga gemensam kvällsmåltid. Egentligen hade vi planer för att baka fröbröd aka eget knäcke i min läskigt braiga ugn, men de planerna är uppskjutna tils imorgon efter att Pontus har varit i skolan. 
 
Är drabbad av post-jobbhelg-tröttheten och kan liksom inte vrida rätt på livet efter detta. Men det kommer. Med en ledig måndag i sikte faller ju som oftast det mesta på plats. 
 
Så vad händer i januaris sista illvrål innan vi går in i bästbruari? Hehe, har så jävla mycket feeling för det som kvalar in som årets näst sämsta månad (november tar förstås priset) för en gångs skull! Jag vet inte, jag har ju tusen planer och dessutom är jag ledig samtliga av dess helger. I mina drömmar är det månaden jag kommer ägna åt att fixa mycket på hemmaplan. Lägga min tid och stackars stålar på lägenheten. Det kommer att bli kanon! 
 
Men för att inte gå händelserna i förväg. Först, nästa vecka.
 
Måndag: Börjar med en minisovmorgon, åker med Pontus till Malmö, dumpar honom vid skolan och far vidare mot Hyllie. Viktiga samtal till vårdcentralen och Mio står på förmiddagsschemat. Sedan ska vi som sagt göra knäcken. Tänkte också ställa till med en dammsugning och se till att få bättre ordning i mina skåp efter att julen flyttat ut. Måste ha någon slags eftermiddagssession av sovnade, då jag sakta ställer in mot nattarbete. Dra ut på sänggåendet till natten, liksom. Snackade med Pontus om att lana, tror han hade ställt upp vilken annan dag som helst men han har mycket i skolan nu. Så jag borde kanske också läsa ikapp mig på sexologin?
 
Tisdag: Sovmorgon, gärna jävligt länge. Har en tid hos en barnmorska på Sexuell hälsa vid 14.30. Därefter tänkte jag laga lite mat, kanske fira brorsan med middag som fyller år, hålla låg profil, så småningom masa mig mot avdelning 49 och jobba min första *självständiga* natt. Phew. Går på 21...
 
Onsdag: .. Och av 7.15 ca. Hem till Hyllie, på med ögonbindeln och SOVA. Men lagom länge tänkte jag, måste liksom komma in i den vanliga lunken redan på torsdagen. Kanske skaffa gymkort eller åtminstone prova på gymmet som ligger supernära mig i Malmö. Nordic wellness! Tänker att träning tröttar ut. Bastu på det och sedan sussa igen.
 
Torsdag: Jobb 13.30-21.00. Förmiddgen vigs åt plugg, det jag inte hunnit under morgondagen. För sedan blir det helgjobb igen och då är inte energin densamma. 
 
Fredag: Får i alla fall sovmorgon på fredagen och mina föräldrar planerar typ att hänga i Skåne igen. Så jag tror de är med Robert fram till kvällen, då de ska sova hos mig. 
 
Lördag: Jobb 7-15. Sedan ska vi fira Robert i efterhand med restauragbesök och fixa klart det som fixas skall i lägenheten. Smärtsamt att ha så mycket jobb samtidigt, men nu är ju Robert huvudpersonen och sånt är ju faktiskt livet också.
 
Söndag: Tidig morgon, jobbar 7-15 igen. Sedan är det söndagskväll och hopp fallera så var den veckans jobb över!