MALMOE

Eftersom mina veckoplaneringsinlägg är närmast tvångsmässiga känns det lite tomt på textfronten här på bloggen. Nog för att jag skippar det denna veckan, men under min lilla promenad hem från Ica (tar fem minuter) för ett tag sedan insåg jag att jag skrivit lite eller ingenting om hur allt känns här i Malmö. 
 
Öppnade fönstret för att få in ljuden till det här inlägget. Öppnade fönstret för att förstå och inte bara á la decembers låtsasliv med tusen planer och turer (jo för så var det faktiskt) finnas till i detta. Jag bor här nu och det är januari. Imorgon kommer båda mina föräldrar hit och ändrar på saker. Imorgon kommer de och hjälper mig med saker. Imorgon kommer de och sätter upp saker. Jag ser så mycket fram emot de gemensamma frukostarna. Mest dem av någon anledning? Nåja, jag och Pontus har haft några trevliga, smuliga frukostar i sängen men nu snackar vi liksom hela paketet med skrivade grönsaker och färsk juice, fina skålar och så vidare. 
 
Men, lite såhär:
 
Jag har en riktig julgran men jag har inte riktig ordning än. Jag har en enorm längtan efter ny armatur. Jag har ett köksbord som jag inte vant mig att sitta vid än. Jag har köksskåp som jag inte fyller ut. Jag har fortfarande provisoriska lösningar för att inte ha insyn från hallen. Jag har något kladdigt sött i min kyl jag inte orkat städa ur.  Jag har en lägenhet format som ett U som i URBRA. Och i veckan ska visa hur jag bor och har inrett hittills. 
 
Än så länge har det känns jättelyxigt att bo i Malmö men inte jättemycket som att jag gör det? Åker sällan in till stan liksom, utan har hemmet som min borg antar jag? Det kanske ändras. Det kanske tar tid. Men jag känner starkt att det är här jag ska vara. Och ska en vara lite vidskeplig så fick jag i min lyckokaka på nyårsafton: "Du har valt rätt väg".