TU Y YO

8.20 sa Pontus till mig "Gabbsan, skulle du jobbat nu på morgonen?"
 
Fem missade samtal och oroliga sms. Men ingen var arg förutom jag såklart. Jag har ett schema som inte stämde av med avdelningens bemanning och inte heller i vårt HR-program. Jävla skit, hade verkligen hoppats att det aldrig skulle hända. Pinsamt! Så jag går in och jobbar vid 13 som jag trodde att jag skulle, vi blir två istället för en sjuksköterska/barnmorska och det är ju inte så tragiskt faktiskt. Ska verkligen dubbelkolla resten av passen den här schemaperioden. Vi gick igenom resten av veckans pass och de stämde ju, väldigt lurigt. 

Hade ju hellre jobbat morgon, men nu laddar jag med lite kesomellanmål och kaffe och fröjdas åt en välfylld kyl och matlådor i drivor. 
 
Samsover med Pontus de här sista nätterna nu, såklart. Han gav mig förresten min födelsedagspresent igår! Han bjussar på en resa till Berlin i sommar. Vi ska gå på nakenspa och hänga med Jonte och Frannie. Så himla nice för att det blir våran grej. Nyår i Berlin är ju sedan länge spikat också. Åh, blev verkligen jätteglad. Troligen blir resan av under min semester! Igår lagade vi hemmagjord pizza och göttade oss lite, trots att tiden är så knapp, knapp och Pontus har ungefär ett ton saker att göra innan avresan. Det är en fröjd att resa, leva, äta, sova, finnas med honom. Säger det högt flera gånger om dagen "livet". Och inte på det sättet jag säger livet på när det är precis tvärt om, när det förflutna jagar eller när jag går i närkamp med ångesten. Vi säger det när vi vaknar till och ser varandra i morgonljuset och ändrar greppet, armåla passas in med haka, rumpa med svank, eller axel med kind. LIVET. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

SOMMARLISTAN

Eftersom det blir juni och sommar på riktigt den här veckan passar jag på att ösa konfetti och förväntningar för SOMMAREN. 

Mina planer för sommaren:

Jag fyller ju år första helgen i juni och det är något jag verkligen ser fram emot. Jag kommer också ha några dagar off och då ska jag faktiskt vara i min hemstad och med min familj. I början av sommaren kommer fokus definitvt ligga på att jobba och tjäna kosing. Får skatteåterbäring också? Jag kommer att rulla utan så många stopp i Lund som jag brukar, då Ponta är på resande fot. Så Malmö är min startort. Jag vill träna mycket, cykla mycket men framför allt bada mycket. Liksom efter jobbet och så. 25/6 kommer vi se Coldplay i Göteborg. Det blir fett!

Juli inleds förhoppningsvis med ett besök till Stockholm och Emma aka glassmaker och Patrik aka the baker. I övrigt har jag faktiskt ytterst lite spikade planer för juli, förutom de som är hemliga. Jag fortsätter att jobba fram till 28/7 och då ska Lovisa och jag ta en helg i hyrbil i Skåne. FET inledning på semmen.

4/8 kommer en av sommarens höjdpunkter. Förutom att jag är på semester ska Sofie gifta sig med Marcus och jag och Pontus är bjudna. Så jävla kul! 10/8-12/8 är det Way out west och jag tror jag har sikte på både fredag och lördag. Ska se bland andra Lana Del Rey och Frida Hyvönen, tror att Emma ska med! Sedan vet jag att jag ska få se Gotland äntligen, att jag vill träffa Elin i Oskarshamn och kanske hinna med någon grillig resa sista semesterveckan eller helt enkelt hänga med mina föräldrar och träffa min släkt. Kanske alltihop. Pontus och jag ska också göra vår grej, ty det har han lovat. 

Det är också en sommar med en hel del beslut vet jag redan. Framtidstrix. Men det gör det hela mer spännande!

Bästa sommarstället:

I solen såklart. För mig är det stranden, eller uppklädd och solbränd på valfri balkong, uteservering eller park. Jag tycker om att vara fin på sommaren, okej? Jag tycker att saker smakar bättre med is. Gillar att vara i Stockholm med Emma på sommaren.

 
 
Här badar jag helst:

ÖVERALLT. Hemma i någons trädgård, i en sjö, i havet. Fast på senare åt känner jag nog ändå mest- havet <3

Hur länge ska du vara ledig?

Är ledig en vecka i början av juni (Obs, ingen semester) och sedan semester tre veckor i (juli)/augusti. Så fyra, om inget går knas. 

Vad ser du mest fram emot?

Dofter, grönska och lummighet. Naturen i stort. Gotland och bröllopet, verkligen! Men jag ser fram emot sommarvadagen för den är så himla barfota och given. 

Vad kommer du köpa inför semestern?

Eftersom jag inte ännu har ett specifikt resmål för min semester förutom Gotland har jag ingen aning? Något att gå i på bröllopet blir mitt svar. 

Vad kommer du äta?

Av någon anledning är jag så otroligt taggad över detta i år? Jag tror att det är för att jag provar mig fram mycket nu, lär känna mig själv liksom. Jag kommer äta mängder med frukt och grönt. Kommer satsa på mina frukostar då jag jobbar många mornar i sommar och behöver optimera energin. Variera min gröt, prova saker med kokos och göra smoothies satsar jag på.

 
 

Vad kommer du dricka?

Kaffe på stranden. Lemonader. Jag kommer prova olika drinkar i sommar för att jag har ett soltak att dricka dem på, vill dricka Prosecco om jag firar och en god öl om jag grillar. 

 

Vad kommer du ha på dig?

Jag kommer att ha på mig alla mina bikinis (har börjat variera mig, vilket är stort eftersom jag alltid brukade fastna vid en), fladderbyxor ibland, gärna set och använda alla mina fantastiskt fina sandaler. 

 
Det här lyssnar jag på i sommar:

 

Jag kommer lyssna live på festival, jag kommer att lyssna på röjig musik som Fleet foxes och The Growlers, Doors och vara jättesvår. 

Favoritsommardoft:

Mormor och morfars trädgård, svartvinbärsbuske, sommarregn, syrén och solvarm hud, solkräm. Havet. 

Hur kommer du att göra dig illa?

Jag har för avsikt att inte göra mig illa varken själsligen eller fysiskt. En del i det hela skulle kunna vara att skaffa en cykelhjälm once for all. 

Vad oroar du dig för?

Att jag kommer jobba jävligt mycket och att det är slitsamt. Jag oroar mig för min hälsa på så vis.

Den ultimata sommardagen:

Utflykter med vänner med bil. Att åka och bada, grilla och röja tillsammans barbent från morgon till natt till morgon igen. Låter som något som blir svårt då stora hop av min umgängeskrets far sin kos. Men jaja. Också att sitta på en innergård med en tjejkompis och steka och dricka vin och förstå att våra hjärnor är för bra för alla andra. 

 
 
Hur kommer du minnas din semester sen i september?

I stort sett kommer jag tillbaka från semestern i september så det är väl lagom tid för reflektion. Jag är tyvärr rädd att sommaren kommer vara svårgreppbar och gå för fort. Men jag tror att jag kommer vara ruggigt belåten faktiskt, för jag vet att jag är på väg. 

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

MAJ/JUNI

Nyduschade växter, nyrakad Pontus (skallepär alltså, han är nu Afrikafin om det nu finns som ord), snart nyduschad jag. Vad den här veckan har varit lång. På olika sätt.
 
Nu är det åter söndag och jag är så mätt och belåten efter morsdagsfirande i Oxie. Alla generationer samlade, så sjukt nice väder och god mat. Och jag hade en huvudvärk som hetter duga när jag kom dit direkt efter jobbet och jag tror inte, men undrar om det var kaffeabstinens. Känslan planades totalt ut efter två koppar. Nu törstar jag mest efter att vi käkade grillat.
 
Jag är ledig imorgon och har rott i land en jobbhelg. Inledd med en after work i fredags, sedan tidiga mornar och lagom tempo. Tänk att jag får jobba med bebisar och deras mammor alltså. På mors dags dessutom. Nu kommer den sedvanliga veckoplaneringen. Har inte förstått att vi redan befinner oss i den veckan. Obegripligt. 
 
Måndag: LEDIG måndag. Pontus ska till skolan och jag ska se om det inte finns en ledig klipptid tror jag bestämt. Sköt upp klippandet och avbokade förra veckans tid. Känner egentligen för att göra något dramatiskt, men vad skulle det vara? Kommer tussa med Pontus såklart, för det är sånt vi gör nu innan han sticker för en tid. Jag ska skicka in min hemtentamen fo' real också, med plagiatkoll och allt. 
 
Tisdag: Kvällsjobb och jag ska träna innan det är dags. Känner att det är läge nu, hoppas bara jag blir kvitt min hemska hosta. Vet ej om den kan kategoriseras som allergihosta längre. Otroligt skör i luftrören över lag just nu?
 
Onsdag: Jobbar 06.45-15.30 och sedan snabba ryck mot Danmark och Depeche Mode. En avslutande kväll med Pontus och hans päron innan...
 
Torsdag: ... Avresedagen är kommen. Jag kommer antagligen jobba kväll, men jag ska försöka att byta till en dagtur med en kollega för jag vill ju så förbannat gärna vinka hejdå till min älskade på Kastrups flygplats. Det vore så himla orättvist om jag inte fick. Men samtidigt kommer Pontus ha FULLT UPP denna torsdag, för han har avslutande moment i skolan också som han bara måste hinna med. 
 
Fredag: Sedan kommer en fredag och jag är ledig. Ska nog faktiskt ta mig till Lund och ba leva lite, gå på Fullmoon party eller inte gå på Fullmoon Party. Patrik och jag är de enda jag känner som inte ska gå på sittning innan, så om inte annat får vi köra en sista utgång, innan det är dags för honom att fara till Stockholm för sommaren och mig att.. Ja, bli för gammal? Om jag bestämmer mig för att inte gå tänkte jag bara botanisera hemma. Städa rent för helgen. Och sedan ska jag ta prover på lab också! På min vårdcentral. Jag ska nämligen ha mitt årliga läkarbesök på Endokrin 15/6 och inför det ska jag ta prover. 
 
Lördag: För det är inte vilken lördag som helst. Det är min födelsedagslördag, min tjugofemårsdag och jag ska ställa till med brakfrukost i min ensamhet, för den här gången finns det ingen som kommer med frukost på sängen. Det finns liksom ingen till hands. Men grattis till mig i alla fall, länge må jag leva! Jag tänker mig lasta finaste Muminbrickan och bege mig upp på soltaket, för det ska nämligen bli en strålande lördag. Såklart, det är ju min dag! Familjen ska också samlas och jag räknar med att de anländer på eftermiddagen. Mamma och pappa sover hos mig och mormor och morfar är dårar och åker hem samma kväll. Men innan dess ska vi i alla fall avnjuta en middag på Bord 13 i Malmö. HURRA.
 
Söndag: Vi kommer att försöka lösa lite praktiska saker, så som att Robert ska få min TV till Lund och jag ska skaffa en ny från Media Markt. Tror det blir en LG. Dessutom ska pappa kanske sätta upp en skena i taket så att jag avgränsar vardagsrummet och köket med mörkläggningsgardin eller annat tyg på sikt. Tror det blir fint! Vi ska resa mot eftermiddagen, pit stop på Freeport i Kungsbacka. Mamma, pappa och Robert ska stanna hos Elisabeth och Dan och jag ska ta kollektiva alternativ hem till Skövde, eller rättare sagt mormor och morfar i Tibro. Så jag blir hämtad av morfar. Och fortsättning följer veckan därpå.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp