MAJ/JUNI

Nyduschade växter, nyrakad Pontus (skallepär alltså, han är nu Afrikafin om det nu finns som ord), snart nyduschad jag. Vad den här veckan har varit lång. På olika sätt.
 
Nu är det åter söndag och jag är så mätt och belåten efter morsdagsfirande i Oxie. Alla generationer samlade, så sjukt nice väder och god mat. Och jag hade en huvudvärk som hetter duga när jag kom dit direkt efter jobbet och jag tror inte, men undrar om det var kaffeabstinens. Känslan planades totalt ut efter två koppar. Nu törstar jag mest efter att vi käkade grillat.
 
Jag är ledig imorgon och har rott i land en jobbhelg. Inledd med en after work i fredags, sedan tidiga mornar och lagom tempo. Tänk att jag får jobba med bebisar och deras mammor alltså. På mors dags dessutom. Nu kommer den sedvanliga veckoplaneringen. Har inte förstått att vi redan befinner oss i den veckan. Obegripligt. 
 
Måndag: LEDIG måndag. Pontus ska till skolan och jag ska se om det inte finns en ledig klipptid tror jag bestämt. Sköt upp klippandet och avbokade förra veckans tid. Känner egentligen för att göra något dramatiskt, men vad skulle det vara? Kommer tussa med Pontus såklart, för det är sånt vi gör nu innan han sticker för en tid. Jag ska skicka in min hemtentamen fo' real också, med plagiatkoll och allt. 
 
Tisdag: Kvällsjobb och jag ska träna innan det är dags. Känner att det är läge nu, hoppas bara jag blir kvitt min hemska hosta. Vet ej om den kan kategoriseras som allergihosta längre. Otroligt skör i luftrören över lag just nu?
 
Onsdag: Jobbar 06.45-15.30 och sedan snabba ryck mot Danmark och Depeche Mode. En avslutande kväll med Pontus och hans päron innan...
 
Torsdag: ... Avresedagen är kommen. Jag kommer antagligen jobba kväll, men jag ska försöka att byta till en dagtur med en kollega för jag vill ju så förbannat gärna vinka hejdå till min älskade på Kastrups flygplats. Det vore så himla orättvist om jag inte fick. Men samtidigt kommer Pontus ha FULLT UPP denna torsdag, för han har avslutande moment i skolan också som han bara måste hinna med. 
 
Fredag: Sedan kommer en fredag och jag är ledig. Ska nog faktiskt ta mig till Lund och ba leva lite, gå på Fullmoon party eller inte gå på Fullmoon Party. Patrik och jag är de enda jag känner som inte ska gå på sittning innan, så om inte annat får vi köra en sista utgång, innan det är dags för honom att fara till Stockholm för sommaren och mig att.. Ja, bli för gammal? Om jag bestämmer mig för att inte gå tänkte jag bara botanisera hemma. Städa rent för helgen. Och sedan ska jag ta prover på lab också! På min vårdcentral. Jag ska nämligen ha mitt årliga läkarbesök på Endokrin 15/6 och inför det ska jag ta prover. 
 
Lördag: För det är inte vilken lördag som helst. Det är min födelsedagslördag, min tjugofemårsdag och jag ska ställa till med brakfrukost i min ensamhet, för den här gången finns det ingen som kommer med frukost på sängen. Det finns liksom ingen till hands. Men grattis till mig i alla fall, länge må jag leva! Jag tänker mig lasta finaste Muminbrickan och bege mig upp på soltaket, för det ska nämligen bli en strålande lördag. Såklart, det är ju min dag! Familjen ska också samlas och jag räknar med att de anländer på eftermiddagen. Mamma och pappa sover hos mig och mormor och morfar är dårar och åker hem samma kväll. Men innan dess ska vi i alla fall avnjuta en middag på Bord 13 i Malmö. HURRA.
 
Söndag: Vi kommer att försöka lösa lite praktiska saker, så som att Robert ska få min TV till Lund och jag ska skaffa en ny från Media Markt. Tror det blir en LG. Dessutom ska pappa kanske sätta upp en skena i taket så att jag avgränsar vardagsrummet och köket med mörkläggningsgardin eller annat tyg på sikt. Tror det blir fint! Vi ska resa mot eftermiddagen, pit stop på Freeport i Kungsbacka. Mamma, pappa och Robert ska stanna hos Elisabeth och Dan och jag ska ta kollektiva alternativ hem till Skövde, eller rättare sagt mormor och morfar i Tibro. Så jag blir hämtad av morfar. Och fortsättning följer veckan därpå.