SOMMARLISTAN

Eftersom det blir juni och sommar på riktigt den här veckan passar jag på att ösa konfetti och förväntningar för SOMMAREN. 

Mina planer för sommaren:

Jag fyller ju år första helgen i juni och det är något jag verkligen ser fram emot. Jag kommer också ha några dagar off och då ska jag faktiskt vara i min hemstad och med min familj. I början av sommaren kommer fokus definitvt ligga på att jobba och tjäna kosing. Får skatteåterbäring också? Jag kommer att rulla utan så många stopp i Lund som jag brukar, då Ponta är på resande fot. Så Malmö är min startort. Jag vill träna mycket, cykla mycket men framför allt bada mycket. Liksom efter jobbet och så. 25/6 kommer vi se Coldplay i Göteborg. Det blir fett!

Juli inleds förhoppningsvis med ett besök till Stockholm och Emma aka glassmaker och Patrik aka the baker. I övrigt har jag faktiskt ytterst lite spikade planer för juli, förutom de som är hemliga. Jag fortsätter att jobba fram till 28/7 och då ska Lovisa och jag ta en helg i hyrbil i Skåne. FET inledning på semmen.

4/8 kommer en av sommarens höjdpunkter. Förutom att jag är på semester ska Sofie gifta sig med Marcus och jag och Pontus är bjudna. Så jävla kul! 10/8-12/8 är det Way out west och jag tror jag har sikte på både fredag och lördag. Ska se bland andra Lana Del Rey och Frida Hyvönen, tror att Emma ska med! Sedan vet jag att jag ska få se Gotland äntligen, att jag vill träffa Elin i Oskarshamn och kanske hinna med någon grillig resa sista semesterveckan eller helt enkelt hänga med mina föräldrar och träffa min släkt. Kanske alltihop. Pontus och jag ska också göra vår grej, ty det har han lovat. 

Det är också en sommar med en hel del beslut vet jag redan. Framtidstrix. Men det gör det hela mer spännande!

Bästa sommarstället:

I solen såklart. För mig är det stranden, eller uppklädd och solbränd på valfri balkong, uteservering eller park. Jag tycker om att vara fin på sommaren, okej? Jag tycker att saker smakar bättre med is. Gillar att vara i Stockholm med Emma på sommaren.

 
 
Här badar jag helst:

ÖVERALLT. Hemma i någons trädgård, i en sjö, i havet. Fast på senare åt känner jag nog ändå mest- havet <3

Hur länge ska du vara ledig?

Är ledig en vecka i början av juni (Obs, ingen semester) och sedan semester tre veckor i (juli)/augusti. Så fyra, om inget går knas. 

Vad ser du mest fram emot?

Dofter, grönska och lummighet. Naturen i stort. Gotland och bröllopet, verkligen! Men jag ser fram emot sommarvadagen för den är så himla barfota och given. 

Vad kommer du köpa inför semestern?

Eftersom jag inte ännu har ett specifikt resmål för min semester förutom Gotland har jag ingen aning? Något att gå i på bröllopet blir mitt svar. 

Vad kommer du äta?

Av någon anledning är jag så otroligt taggad över detta i år? Jag tror att det är för att jag provar mig fram mycket nu, lär känna mig själv liksom. Jag kommer äta mängder med frukt och grönt. Kommer satsa på mina frukostar då jag jobbar många mornar i sommar och behöver optimera energin. Variera min gröt, prova saker med kokos och göra smoothies satsar jag på.

 
 

Vad kommer du dricka?

Kaffe på stranden. Lemonader. Jag kommer prova olika drinkar i sommar för att jag har ett soltak att dricka dem på, vill dricka Prosecco om jag firar och en god öl om jag grillar. 

 

Vad kommer du ha på dig?

Jag kommer att ha på mig alla mina bikinis (har börjat variera mig, vilket är stort eftersom jag alltid brukade fastna vid en), fladderbyxor ibland, gärna set och använda alla mina fantastiskt fina sandaler. 

 
Det här lyssnar jag på i sommar:

 

Jag kommer lyssna live på festival, jag kommer att lyssna på röjig musik som Fleet foxes och The Growlers, Doors och vara jättesvår. 

Favoritsommardoft:

Mormor och morfars trädgård, svartvinbärsbuske, sommarregn, syrén och solvarm hud, solkräm. Havet. 

Hur kommer du att göra dig illa?

Jag har för avsikt att inte göra mig illa varken själsligen eller fysiskt. En del i det hela skulle kunna vara att skaffa en cykelhjälm once for all. 

Vad oroar du dig för?

Att jag kommer jobba jävligt mycket och att det är slitsamt. Jag oroar mig för min hälsa på så vis.

Den ultimata sommardagen:

Utflykter med vänner med bil. Att åka och bada, grilla och röja tillsammans barbent från morgon till natt till morgon igen. Låter som något som blir svårt då stora hop av min umgängeskrets far sin kos. Men jaja. Också att sitta på en innergård med en tjejkompis och steka och dricka vin och förstå att våra hjärnor är för bra för alla andra. 

 
 
Hur kommer du minnas din semester sen i september?

I stort sett kommer jag tillbaka från semestern i september så det är väl lagom tid för reflektion. Jag är tyvärr rädd att sommaren kommer vara svårgreppbar och gå för fort. Men jag tror att jag kommer vara ruggigt belåten faktiskt, för jag vet att jag är på väg.