MITT I NOVEMBER

Ännu en vecka har passerat med Liv i mitt liv. Hon har fler avbrutna morrhår (oklart) än jag kan räkna och lyckades för några dagar sedan smeta in ena örat och nacken i tandkräm. Ingen vet hur sjutton då. Hon är min längtan och jag är alltid upptagen med att se henne på bild när jag inte kan se henne for real. Hon upptar en så stor plats i mitt hjärta.
 
Just nu är jag lite extra lättsam, för jag har gjort en så kallad storstädning som var högst nödvändig efter första tiden av samboskap. Liv har inte stått för den stora oredan, det har jag. Och min vilja att mjölka ut vareviga lediga stund tillsammans har vunnit över "frestelsen" att städa upp alltsammans. Men NU. Och katträdet är flyttat! Överväger fortfarande att kasta min obegripliga skrivare från fönstret, men nu är den i alla fall flyttad till hallen som en slags början på en förändring, en omstart, en vilja att ha mer luft på lägenhetens finaste plats- under runda spegeln. 
 
Imorgon börjar något annat och det känns, såklart. Jag börjar jobba heltid men har en finfin startvecka framför mig med hela två ubildningsdagar. KALAS.
 
Måndag: Som imorgon! Går inte alls upp 05.30 och behöver jag ens vara ombytt? S-HLR står på schemat och det är verkligen på tiden kan jag säga mina vänner. Inte en endaste HLR sedan jag började jobba för nästan 1,5 år sedan. Hmmm.. 8-12. Ska cykla! För efter det är det dags att ta sig ut till veterinären och köpa kattsand till Liv, klämma lite på olika foder och när jag ändå är där- boka ny tid för vaccination. Matlagning för veckan står på scheamat. Samt utrensning av kyl. Behöver ägna mig åt tvättning också.
 
Tisdag: LEDIG. Jag ska ta mig till Emporia för jag har sett att det har en jävla massa fina saker just nu. Och bara vara med Liv, såklart. Den här veckan ska jag ta mig i kragen och teckna nytt mobilabonnemang också, I tell you.
 
Onsdag: Jobbar dag! 6.45-15.30. Sen får jag allt hitta något tidsfördriv. Jag kanske åker hem för att se till Liv, jag kanske stannar och provar Espresso House tiramisú-latte. Därefter ska jag göra en svår och jobbig grej som heter magnetröntgen. En får ha med sig CD-skiva och bara det funkar om en ska kunna lyssna på något. Jag ska ha med Markus Krunegård som sist. 17.40 kör de in mig i tunneln, måtte detta bli sista gången nu. Jag vill bara gå vidare.
 
Torsdag: Utbildningsdag nummer två! 8-16 den här gången, med avbrott för lunch och fika! Längtar faktiskt. Vi lär oss väldans bra grejor på de där dagarna är min erfarenhet. När jag sedan åker hem kommer snart Ida och Norah hit och hälsar på mig och Liv. Så nice torsdag ändå!

Fredag: Kvällsjobb. Kanske kan det bli en popcornfredag denna gången i alla fall? 
 
Lördag: De bad mig att byta till kväll så även lördagskvällen tillbringas på jobb. Men tänk, jag vinner en sovmorgon. Och Liv-tid. När jag sen kommer hem kan jag göra vad jag vill!
 
Söndag: Veckan avslutas sedvanligt med en söndag och jag är ledig. 
Vardagsbetraktelser | |
Upp