BARA LITE TILL

Det bara flyter på. Som om vi alltid gjort det här, Liv och jag. Ser fram emot vårt Liv så- i förlängningen. 
 
 
 
 
Hennes gulligaste, gulligaste face i det finaste av morgonljus i måndags. 
 
Det enda skulle väl vara att jag har så lite grepp om tiden bara. Jag fokuserar på detta och enbart detta, för att det har funkat de här veckorna. Och kanske även nästa och nästa efter den. Det övriga livet ligger på lut, på klippkanten kanske. Inte som i en katastrof men kanske vet jag inte riktigt vad som väntar bortom klippkanten. Jag mår bättre nu, såklart. Hon fyllde hålet precis som att hon var född för det. Vi håller andan tillsammans. Och allt det andra- tillsammans.
 
Pust. 
 
Imorgon är det redovisning som häller. Jag ska helst ha nytvättat hår så jag gör bäst i att sova nu. Och ladda med kaffe imorgon. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

SKISSEN FÖR VECKAN

Som jag har längtat efter detta då. Veckoplan på dess rättmätiga söndagsbasis! Kan ni fatta att vi går in i november denna veckan? Och Liv har varit hos mig exakt en vecka idag. 
 
Är så sjukt trött ikväll. Var så sjukt trött när vi vaknade idag. Panda da panda var så nice- när han väl började spela vill säga. Kanske 00.30? LUCKY ME som fick byta till kvällspass idag kan jag säga. Pontus och jag snoozade och snoozade trots att plikten kallade som FAN. Tog aldrig slut. Och mitt projektarbete som bokstavligen biter mig i arslet... Ska upp tidigt imorgon.
 
Måndag: Som sagt, upp och göra det sista med projektarbetet. Det ska in! Hinka kaffe och gärna firra någon fräsig sallad till lunch/jobbpass. Börjar klockan 13. Hem 21.45.
 
Tisdag: OLINE KOMMER HIT. Leker med mig och Liv innan jobbet. 13-21-45 kaboom!
 
Onsdag: Dags att redovisa och för mig att säga adjö till den här terminens sexologi. Känns konstigt men bra. Jag ska genast hem och sätta tänderna i det sista- hemtentan. Kanske åker jag till Lund mot kvällen för Winbladhs och häng med Ponta. Då får ju ändå Liv lite sällis innan kvällis. Till 16 håller vi på i skolan. Alternativt om Ponta kommer hit. När jag har sexologi brukar vi lyckas klämma in en gemensam lunch också. Den som lever får se!
 
Torsdag: Hemma ska jag i alla fall vara tidig morgon för att locka Liv till transportburen och ta bussen till veterinären 8.30 ska hon vaccineras. SEDAN. Ska vi "kurera oss" hela långa dagen och jag ska skriva hemtenta som aldrig förr! 
 
Fredag: Upp och jobba morgon. 6.45-15.30 denna fredag och sedan straight vidare till Vin-och delikatessmässa med Frida här i Hyllie. Så nice! På sen eftermiddag skiljs vi åt och då ska jag till Lund för födelsedagsfirande för Fay i korren. 
 
Lördag: Inga planer förutom att massakera hemtentan under tiden Liv massakerar sina leksaker. 
 
Söndag: Frida och jag ska till Ikea någon gång under dagen (förslagsvis lunch) och sedan ska jag skriva vidare på hemtentan. Målet är helt enkelt att bli klar denna veckan så jag har tid att läsa igenom ordentligt innan deadline 8/11, för sen har jag inte längre lika mycket tid. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

FREDAGSRESUMÉ

 
Har suttit och läst igenom kattungetips, vecka för vecka. En sådan sak gör en väl innan nedkomsten tänker ni? 
 
Ja. Men jag måste ge oss två GULDSTJÄRNA för vi har fan nailat det utan kattungetips. Jag är väl en beteendekännare av rang? Har ju haft husdjur innan också och framför allt ett genuint intresse. Liv lär sig. Liv lär sig på rätt sätt. Är så glad att hon äter godisarna för det är så jag belönar henne nu. Avleder, belönar. Idag har hon krupit in i sin första papperspåse och det var succé. Tror jag ska skaffa en clicker faktiskt. 

När jag läser om tipsen inser jag att hon verkar vara en väldigt trygg katt redan. Kastar sig ut i vilopose varhelst på golvet i närheten av mig. Kisar och blundar. I natt sov hon oavbrutet vid min sida och lät mina tår och lemmar vara. Hon får så mycket trampdynegos. Nästa steg blir att börja vänja henne att titta i munnen. Så att hon inte blir rädd för eventuella framtida undersökningar. Jag har fått bekräftat att händerna inte ska användas som leksak med flit och jag är inspirerad att köpa en aktivitetsmatskål så hon får utmanas. Kanske lite mindre i skålen också, fasta mattider. En lär sig hela tiden. Liv lär sig hela tiden. 
Liv | | Kommentera |
Upp