I VÄNTAN PÅ LIV

Med termoskaffe från i förmiddags och tystad som bara råder innan något nytt kommer. Liv kommer.
 
Jag har röjt undan allt som kan vara farligt. Jag har installerat ett litet katträd med grått lurv och klösmöjligheter, fast mer som en piedistal så att hon kommer i perfekt höjd med fönsterbrädan. Längst ner har hon ett kryp-in. Jag har valt att placera det i köket så att hon kan välja avskildheten. Men mest hoppas jag att vi kommer hänga ihop. I soffan upcurlade i varandra. Trälådan jag hämtade i Arlöv för längesedan blir nu hennes säng. Mormors rosa, lurviga filt som jag inte fått användning för än kommer vara som en liten bomullsbädd för henne. 
 
Det finns mat och matskålar på nedersta hyllplanet i lilla vita kökshyllan. Gummiomslag på rostfria skålar. En kattlåda naturligtivs. Leksaker och dylikt får komma efter hand. Tror att vi kan lösa det med lite fantasi och kärlek. Du är välkommen, Liv. Och tack till svärisarna som otaliga gånger hjälpt mig med mina projekt. Ovärderligt.
 
Först en kväll med korridoren, utgång på Sydskånska och bubbel i blodet. Kommer sluta dricka senast vid midnatt, för imorgon kör Nicky och jag till Båstad för att hämta henne. En tur i naturen också såklart, vore waste av Bjäre annars! 
 
Nu sista soptömmningen. Lite lockar i håret och mot studentlivspussel! Har ingen aptit idag pga så pirrig och glad? Tar bussen till Lund så jag får lite pluggtid ombord. Det är det mest optimala. 
 
Lev och må
Vardagsbetraktelser | |
Upp