GUTEN MORGEN

Godmorgon. Utvilad, solsken, klarblå himmel. Magen gör dock ufo-liknande ljud för att den är så tom men det ska snart åtgärdas. Jag tänkte snart knalla ner till Ica och laga mig någon slags frunch. "Avokado" var det första jag tänkte på när jag slog upp ögonen.
 
Det är måndag och härmed langar jag veckoplanen som igår fick ge vika pga så pass utmattad efter helgens arbete. 
 
Måndag: Ska ut i solen, äta, på visning (PIRR) just around the corner. Sedan tänkte jag ta mig vidare mot centrala Malmö.. Det finns en klänning jag passerat med bussen ett antal gånger senaste tiden som jag inte kan få ur skallen. Samt vill kolla in vissa second hand-butiker. Det var ett tag sedan. Om jag har ork ska jag ta med träningskläder och passa på att gymma på Triangeln.
 
Tisdag: Ja notera, jag är LEDIG. Egentligen vill jag bara rymma iväg till typ Skövde. Men vi får se. Jag behöver foka på sexologin, läsa in och skriva på arbete. Om jag är kvar i Malmö ska jag och Linnéa på body combat på kvällen, stå och boxa i luften.
 
Onsdag: Onsdag och jag kanskekanske gör något radikalt med håret om jag bestämmer mig för att stanna i M-town. Är jag i S-town kommer jag definitivt hänga hos mormor och morfar. Plugga. LÖNEN kommer.
 
Torsdag: Sista lediga dagen innan det är dags för ytterliggare en jobbhelg. Jag har sprint på träningsschemat, lyxigt med en kompis som gör en svensk klassisker, som bara ordnar detta för mig. 
 
Fredag: Jobb 6.45-15.30. Morgonjobb och frukost osv. Awesome. 
 
Lördag: Morgonjobb del 2 av 3. Skönast så. Hoppas på att vi kan hänga i Oxie något. 
 
Söndag: Morgonjobb 3 av 3. Hooray för det! Sen är jag ledig och då ska jag förbereda mig mentalt för balvecka. Samt sitta en del med plugg. LIVET ändå.

KRETSEUM

En sak jag verkligen njuter av är att jobba måndag morgon. Jag vet att det är knäppt, men det är för att mitt nuvarande 75%-schema tillåter mig att längta till jobbet. Och måndag morgon är ändå "japp, nu kör vi ny vecka". Hade tyvärr inte tid att fota vägen till jobbet men den var MAGISK. Inte längre blodröd soluppgång, utan dimmig septemberfukt. Underbart vacker med belysning både på min cykel och sträckan till jobbet.

Men en grej, när jag cyklar tillbaka från jobbet hem på eftermiddagen. Så har jag börjat ta vägen genom "Kretseum". Helt enkelt en gullig liten bro över till ett landskap med vattentema precis runt knuten. 

Först och främst- mäktigt att jag har ett vattentron att blicka upp på och som lyser morgon och kväll.

Detta ger mig verkligen så mycket ro? Ibland ser jag någon enstaka person eller morföräldrar med barnbarn som upptäcker vatten tillsammans. Det är så himla fint och jag tänker att detta slår alla jävla lekparker i världen för ett barn.

Dessutom finns det dricksvatten och vattenfall och jag kommer cykla genom det en varm julidag. I somras var det ju inte många sådana varma dagar men jag fick allt lite svalka enstaka gånger.

Speciellt förtjust är jag i detta lilla vattenverk som liksom pyser ut små, små droppar som svalkar när en åker förbi. Älskar ljudet. Är ej sponsrad av Malmö stad, obs. Har bara en fascination för vatten och ett behov av avlastning när jag åker hemåt. 

EXPECTATIONS

Thåström kramar mina drömmar denna söndag. Varje dag när jag var sexton-sjutton? 
 
Man vet att man är hemma för 
Stan är likadan
Man vet att man är hemma men,
det är ändå inte samma sak
Vad bryr jag mig om fredag?
Vad bryr jag mig om lördag? 
Det här är en söndag-måndagsång.
 
Är det att hitta tillbaka? Är det att få ett erbjudande om en kattunge och hela själen skriker ja utan förbehåll? Det finns en kattunge i Båstad som kan bli min. 
 
I alla fall. Det har både mullrat och bestämda sprikraka regndroppar har fallit från himmelen. Jag försöker att fokusera på sådant som inte är mat eller att handla saker men jag är lite svältfödd på action den här helgen så jag kommer i alla fall göra en insats. Lämna in gamla trasiga mobilen hos tre och avsluta mitt abbonemang där från och med nästa månad. Laga en svamppaj. Och vänta in Pontus.

Det finns en lägenhet jag så gärna vill ha som jag hade kanonbra köplats på, men hela veckan ut har det varit öppet för intresseanmälan och nu har jag halkat ner en bit men hoppas att få erbjudande om visning. Håller er uppdaterade. Veckans visning backade jag på omedelbart, men hej vad det är bra att se sig omkring!
 
Veckan som kommer då?
 
Måndag: Börjar med jobb 6.45. Fram tills dess ska Ponta och jag fixa mitt hjul så att jag kan njuta av en cykeltur. Mornarna nu har varit magiska med soluppgångarna. Träning på eftermiddagen med mitt dreamteam från jobbet.
 
Tisdag: Ledig dag och det är dags att plugga dvs läsa det sista innan onsdagens föreläsning. 
 
Onsdag: Skola från 9.15. Ska träffa de i grupparbetet bland annat. Vi planerar vårt fältstudiebesök till torsdag-fredag. Följt av träning.
 
Torsdag: Har bytt torsdag med min kollega och jobbar således kväll. Känns bra att hjälpa till och dessutom få långledigt veckan därpå. Hem och sova efter jobbet..
 
Fredag: .. Och jobba dag på fredag! Frukost och tjoho, sedan från jobbet vidare till AW med kollegorna. Jag och Frida jobbar likadant den här helgen och vi ska avvika framåt kvällen när de andra ska spela boule på Boulebar.
 
Lördag: Jobb 06.45-15.30. Sedan ska jag till Lund och middag och fest. Hurra för jobb varvat med fritid.
 
Söndag: Ska till jobbet 13.00-21.45 och sedan är även den arbetsveckan (helgen) avklarad och jag blir långledig.