APETITE

Om någon undrade är jag mest stolt över en sak just nu: min "mathållning". Jag skrev om det för ett tag sedan, om vikten av att käka bra för att det ska räknas både för plånka och buk. Jag är inte riktigt fullärd än, men jag är faktiskt på god väg. Jag köper inte mat jag inte mår bra av längre, så enkelt ändå?
 
Ett steg i det hela var att rensa ur mitt skafferi. Vi pratar om två år gamla påskägg och sockrigt ungerskt godis. Vi pratar kexpaket jag öppat och aldrig ätit ur igen och torkade, sockrade gelégrodor. Allt detta har jag fått av familj och släkt och det känns ju lite sorgligt men ändå. Ett steg i detta (för mig i alla fall) var insikten i vikten av att rensa ut för att få allt överskådligt och inte skåpsdeppigt. Hittade till exempel prima bönpastaskruvar. OCH. Jag har märkt att jag över lag försöker ta vara på saker? Fryser in, tänker till och försöker inkludera olika saker. Det är verkligen nytt för mig. Låter mest som humble brag, jag förstår det. 

Men ikväll rostade jag upp ett gäng naturella cashewnötter som förvarats i en av mina många burkar. Ni anar inte vad det gör med trötta nötter, att rosta upp dem lite. Perfekt mellanmål om ni frågar mig och det gör ni för ni läser ju min blogg?