SPINN

Drar en lättnadens suck denna måndag. Den är över. Det var en sån himla måndag. Ew, jag ville bara ligga kvar när klockan ringde för Liv hade precis lagt sig till rätta i en liten kringla bredvid mig och Ponta var så varm och go. Sedan fortsatte dagen i den trenden. Jag ville sova exakt hela tiden. Så när jag väl landade hemma kröp jag ner under täcket och kramade största kudden i några timmar. När jag vaknade upp var det dags att ladda tvättmaskinen. Jag gick till Ica under tiden den tumlade runt och måndagshandlade helt utan kö och laddade lite för veckan som kommer, helt enkelt.
 
Lättnadens suck nr. 2 är helt klart att jag har tillgång till bil på torsdag och kan köra lill-fisen till och från veterinären i Limhamn och slippa kollektiva lösningar. Med min planering innebär det att jag också hinner i tid till skolan. 08 lämnas hon och 09 ska jag vara i skolan. Ponta är ledig på torsdag och så himla snäll som ställer upp och kör. För att inte tala om Fay som lånar ut sin bil under dagen. 
 
Liv blottar sin hörntand åt mig som hon ligger på sin perfekta spot i soffkröken och jag känner att jag snart ska göra detsamma. Inte i soffkröken dock, utan i sängen med täcket upp till näsan. Hörni, jag vill känna mig inspirerad, spirande och vårig. Men jag tänker ge det en vecka eller så för att komma tillrätta här i livet. Det matchar dåligt med våren, det faktum att Skåne har fått ett släng av vad meterologerna/nyheterna kallar "sibirisk vinter". Än så länge har jag tjockaste jackan och halsduken virad många varv runt halsen. Men så vet vi ju, när mars är över kanske de första solstrålarna gett färg på din kind och kaffet smakar godare igen och allting vänder. Jag är tyvärr inte återhämtad från sjukdom än utan får ta var dag som den kommer och jobba på återuppbyggnaden. 
 
Men det börjar med sömnen. Lev och må
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

MARS(CH) FRAMÅT

Söndag i soffhörnet efter några timmar som timmis på BB. Jag vrålade åt Ponta att komma hit så snart jag var fri.
Det gjorde han och ikväll ska vi till Oxie och mysa. 
 
Imorgon och egentligen resten av veckan har vi introduktion till en ny kurs (om projektplan till uppsatsskrivande) som ju känns lite sådär som att sitta av tiden. PARDON jag vet att jag ska tycka allt är fantastiskt hela tiden men. Jag behöver också andrum.
 
Måndag: Skola 09.00-oklart. Står något om eget arbete från 15 men då tänker jag att skoldagen också slutar där.  Måste lämna tillbaka vissa böcker osv. Tvättid 18. Det är en måndag i raden av måndagar.
 
Tisdag: 9-16 i skolan. Hmm vi kanske kommer fram till något, vad vi faktiskt vill skriva osv.  Men vi är ju på god väg!
 
Onsdag: På onsdagen är jag fri som en fågel. FRI alltså. Sandra skriver tenta men vi har sagt att vi ska höras i veckan och bara hänga en sväng. Måtte jag bli frisk så att jag kan börja träna lite mjukt.
 
Torsdag: Första mars! Liv ska kastreras. Jag ska dumpa henne vid 08.00 och sedan kunde jag komma tillbaka lite som jag vill? Kommer bli lite sen till skolan men vem blir inte det (många blir det), sedan fortsätter skolan tills 15.00 och då ska jag ta mig ut till veterinären och hämta hem henne också. Då gäller det bara att ha en lugn och slicka-stygnen-fri kväll.
 
Fredag: LEDIG som jag är på fredagen. Japp! En helg att formulera mål för praktiken på barnmorskemottagningen på, en helg att skriva i den nya rosaglittriga boken. 
 
Lördag: Lika ledig lördag och jag tänker att jag borde fira mars ankomst, alltså HALLÅ det är en vårmånad.
 
Söndag: Äntligen pilatessöndag! 13-14 på Nordic Wellness.
 
Resten skrivs in i historieböckerna! Lev och må
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

COME WHAT MAY

Jag hade glömt.
 
Jag hade glömt att ångesten inte tar slut bara för att tentan är skriven. Vridandet och väntandet, ändrandet och jämförandet, huuuu. Det kändes inte helt knasigt, men jag vågar verkligen inte ta ut något i förskott den här gången. Jag var sjuk och jag måste acceptera att det inte har varit tal om toppförutsättningar. Jag kände igen frågorna. De var inte superläskiga, men jag får ta det som det kommer. Om jag bara kunde släppa någon gång. Blir jag godkänd ska jag äta min hatt av tacksamhet. Och det är inte bara som jag säger. Blir jag inte det var detta suverän övning och så tar jag det nästa gång. Jag funderar på att skriva ner mina svar typ imorgon, eller när tiden är mogen, för att dubbelkolla lite. Förebygga knäcken om jag skulle misslyckas. Fick med mig mina kladdpapper och tentafrågorna hem. Men idag ska jag bara andas. Oline och jag ska ju ses om inte allt för lång tid! Det blir ett glas någonstans kring Möllan! Senare kommer Ponta hit, honom har jag inte sett på en evighet. 
 
Livsan är hemma och hon detekterade genast kattmyntafisken i resväskan. Helt våt av saliv nu. Har saknat den här lilla personligheten så himla mycket. Ville skika rakt ut när jag såg henne. Lilla madame.
 
Nu ska jag snyta mig och piffa till mig en smula. Det är ju ändå helg och fredag?
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp