VIRAL

"Men den här veckan ska jag verkligen träna flera gånger. Det är viktigt för nu har jag hälsa och förutsättning".
 
TJI fick jag. Har knappt kravlat mig ur det grepp av magsjuka som fattade tag i mig igår kväll och höll i sig ändå till morgonen. Jag ömmar. Jag är helt slut. Stackars Ponta fick finna sig i denna fina symfoni av toalettstolssång. Men det gör han ju alltid. Finner sig, alltså. Jag har inte funnit mig till rätta helt ännu, även om jag mår bättre. Hade kunnat sova i tusen år. Jag har i alla fall rabblat menscykeln och min fina grupp som jag skulle jobbat med idag hade all förståelse för min opalnerade frånvaro. På torsdag är det seminarium. Och det var väl tur i oturen att sjukan slog till en dag utan föreläsning. Hoppas att jag kommer igång att äta imorgon, idag har varit under all krititk. Har under loppet av december-januari åkt dit två gånger.
 
Men vet ni? I övermorgon är det en ny månad och jag ser fortfarande fram emot det med tulpankrisp och ny kunskap.
 
Såg mellan sovpauserna i förmiddags att solen letade sig in flera gånger. Och Liv har på riktigt varit vid min sida sedan jag blev kass igår. Hon sov brevid mig även mitt på dagen också vilket är en ovanlighet. Love her. 
 
 
Hittade en gammal bild på webkameran. KOLLA VAD LITEN HON VAR. Och vad oförstörd soffan var...

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

28

 
 
 
 
 
 
 
 
LÅT OSS SÄGA SOM SÅ ATT DET EKAR LITE TOMT HÄR NU.
 
En fin helg till ända. Robban har fyllt 28 och jag vet inte, lägenheten och hjärtat känns alltid större när vi är fler? Som att rummet är till för att fyllas, stolarna till för att sittas på, bäddsoffan gjord för att bäddas? Låter det logiskt? Körbärskvistarna spricker ut i vita blommor om en tittar bort en sekund. I ekot av detta sitter jag och unviker att ta tag i skolarbetet. "Jag ska bara". Jag ska bara hitta ett sätt att plugga på så att jag hinner allt det där andra. Jag ska ska bara finna tid för mig, mina böcker och intressen. Jag ska bara försöka fatta vad jag befinner mig i. Familjepusselbiten är i alla fall lagd och det gör det hela så mycket lättare. Tack för det.
 
Liv har varit ute idag och det blåste genom hennes pälsskrud men hon rörde inte ett morrhår. Jag tyckte inte att utanför dörren kändes direkt optimalt, men så blev det i alla fall och det gick bättre att få på selen den här gången. Lilla soffmysaren. I natt har hon gjort allt annat än att sova så jag har och göra med en sovis nu ikväll. 
 
Det är i alla fall söndag vare sig jag vill eller inte och en ny vecka måste ju också förtjäna en planering. I skrivande stund kalasar jag på mammas ryttarkaka. Mamma sa "tänk att vi överlevt januari". Ja tänk, se på fucking februari att den kom ändå!
 
Måndag: Lång skoldag. Jag börjar 9.00 och slutar 16.30. Vi ska redovisa imorgon. Brorsan och jag ska äta finfin mat vi fått i Lund innan jag och Ponta beger oss till Malmö. 
 
Tisdag: En helt fri dag som ska tillbringas i grupprum med gemensamt plugg inför fallösning som ska lämnas in senast på eftermiddagen. En snubbe ska komma och sätta brytskydd på min dörr på morgonen bara. Eftersom jag gett tatueringen en veckas tid på sig att vila ska jag nu träna. Och sedan glider jag in på Clas Ohlson och köper mig en liten printer, ty det har jag lovat mig själv. 
 
Onsdag: På onsdag är jag också ledig. Bäst att boka in ett träningspass och repa inför torsdagens fallseminarium och läsa, läsa, läsa. Mamma fick tag i en massa böcker åt mig som jag har ynnesten att få låna på hennes lånekort. Går det att låna om är det absolut awesome. För jag tänkte nämligen åka hem och ha pluggmaraton dagarna innan tentan 23/2.
 
Torsdag: 13.00-16.00 är det seminarium. Dessförinnan vet jag inte om gruppen vill ses eller om vi ska plugga på tu man hand. Jag tänker att det ger sig. Men den här veckan ska jag verkligen träna flera gånger. Det är viktigt för nu har jag hälsa och förutsättning.
 
Fredag: 9.00-14.00 med mödravård och graviditet som föreläsningsmaterial. Så najs! Därefter tar jag helg med en stor tugga. 
 
Lördag: Ge mig en lördag att fröjdas åt min nyfunna helgledighet. 
 
Söndag: Bara läsa in kommande veckans ämnen i skolan som ska avverkas. Come at me, det är nästan vårmånad. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

KEEPING UP

Det är mycket att hänga med i såhär i början av barnmorskeprogrammet. Roligt, men intensivt. Seminarium på seminarium och det räcker inte att "läst några kapitel". Snart är tre av fyra teman avklarade i kursen och hur länge har jag pluggat? En vecka..? 
 
I alla fall. Det som lyfter- att bli uppringd av en klasskompis såhär på måndagskvällen för att stämma av veckans pluggplan och uppläggning av arbete så att det inte blir skitstressigt. Och min basgrupp dårå? Bokat grupprum så att vi kan sitta tillsammans på onsdag och ba göra klart skiten. Som ska redovisas på måndag. Det är verkligen viktigt att ta vara på dessa trevliga klassisar. Vi sitter i samma båt.
 
Ikväll är jag helt slut men jag läser kapitel efter kapitel om mäns våld mot kvinnor följt av föreläsning inom ämnet imorgon eftermiddag. Jag tänker mig tidigt sänggående, morgonstund med upphämtning av boken, Bibeln, legenden. Och så ska jag ta tåget så att jag hinner hämta en lånebok på bibblan innan föreläsningen börjar. 
 
En ny dag med en ny tatuering. Plasten ska få sitta tills imorgon. Tatueraren frågade om katten sover i sängen. Det avgjorde tydligen. I samband med en dusch imorgon ska jag ta bort plasten, tvätta med snäll, oparfymerad tvål och badda den torr. Allt som behövs därefter är Bepanthen. 
 
Kvällste och Livs ljuva spinnande. Såhär kan en ha det. 
Utbildning | | Kommentera |
Upp