SEMI, SEMME, SEN

Har precis lagt en beställning till min pälsbeklädda inneboende (ja alltså, inte Pontus den här gången då). 
Kattsand, filter till vattenfontän och blötmat. Sådant som fått vänta tills det var läge att utnyttja rabattkod. Hon fick även en liten kattvippa för att se om jag inte kan aktivera stackarn på något vis. Äntligen har antalet bananflugor skingrats så hennes lekar är sparsamma nu. Inte slö, inte trött. Bara Liv som bestämmer själv precis hur hon vill göra. 
 
Väntar in Ponta med skinande rent hem. Först åtta timmars arbetsdag, sen en timmes dödssömn på soffan och så på det igen. Imorgon ska ju lägenheten för sjutton besiktigas! Så vad gör en inte för att glänsa lite för MKB. 
 
Måndag: 08.00 ska jag stå redo för besiktningen och kontraktskrivningen. Har redan planerat att bjuda på kaffe och skönsång i form av Livs jamanden. Pontus kommer vara i Helsingborg vid tillfället men när han kommer hem får vi fira! Köpa bubbel ska jag göra, kanske ta en tur på Emporia eftersom det verkar bli svalare. Och gymma!
 
Tisdag: Börjar 13.00 gudskelov. En sovmorgon efter dömånga icke-sovmornar. Jobbar till 21.45. 
 
Onsdag: Sen är det en ny dag och nytt kvällsjobb! Extra kul att gå upp i alla fall för jag ska träffa Sandra för en fika/brunch innan jag börjar. Hoppas på något hak i närheten av henne på Möllan så att jag får se nya lägenheten! SÅ spännande. I alla fall, jobb 13.00-21.45. Hem och dö.
 
Torsdag: Jobbar morgon! 06.45-15.30. Min näst sista dag innan semester. Åh BB, åh bebisar. Vilken sommar ändå! Ska väl bada om vädret tillåter bara för att. Och en annan bra sak. Mitt nya abbonemang från Tele2 börjar gälla och 3 blir bara ett minne blott. Tack och lov!
 
Fredag: Jobb 06.45-15.30. Det är fredagsfrukost och det är min sista dag. Jag tänkte bjussa på lite frukt eller så till frullen. Sen lätt kasta mig i vattnet ett slag. Hem och piffa inför restaurangkväll med brorsan och hans mö och Pompe såklart. Mina kollegor planerar en spelkväll som jag kanske hakar på om jag hinner. 
 
Lördag: SEMESTER. Vad gör en då? Läser ut min bok hoppas jag. Pontus ska arbeta med skolstuff mycket den här veckan och så även lördag. De ska träffas på skolan med en handledare typ. Jag ska göra allt och inget.
 
Söndag: Och en söndag i ett liv. Ett semesterliv. Är så glad att ha exakt noll planer. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

READ MY MIND

Vet ni va? Jag gör det. Ikväll började jag läsa. Som en enda suck över en hektisk arbetsdag, ringde jag till Akademibokhandeln och frågade om de hade "Rich boy". Det hade de och de la undan boken till mig på studs. I Helsingborg sa de att boken redan är slut på förlaget och de hade sålt sitt sista ex. "Malmö då?". De hade den och jag har sträckläst en tredjedel. Nu måste jag sova och orka sommarens sista söndag på BB. Men jävlar vilken bok sen. Jag läser den till stor del tack vare att min kära vän Elin tipsade om den, när jag frågade om hon hade tips på något med tema "våld mot kvinnor". Jag ska ju göra en skrivuppgift av detta i slutändan, tjäna in en högskolepoäng, eller var det en halv? Känns så löjligt nu när jag är helt betagen. Hu. Som jag ska läsa imorgon också! Plasta in den kanske. Ta med till stranden om det nu blir någon strand. Idag ORKADE JAG BARA INTE. Så jag for hem, satte på kaffe och bara körde en maskin disk. Kliade Liv på magen länge.
 
Vi får se om imorgon! Jag är i alla fall glad att jag får gå hem tidigt istället för sent och att jag får sniffa på Ponta och inte bara på hans bomullströjor. Oh well.
 
Det ska tydligen regna i natt och jag känner hur blodet och klibbigheten pulserar i varenda kapillär. Väderomställningar nurå? I natt sov jag som ett kryss över sängen som jag bara gjorde när jag var berusad student förr. Nu är jag ju visserligen fortfarande student, men inte berusad och en sådan som har slagit slag i saken och signat upp sig på ett abbonemang på Tele2 igen. Phew, jag är hemma snart. Igen. Hejdå för alltid 3. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

APARTMENT

 
Har ni sett något vackrare?
 

Det är Pontus och jag som skapar vårt kommande boende i Google sketchup. Med typ ganska verklighetstrogna medel.
 
 
Just nu är det finaste hemmet jag sett. 
 
Vaknade på stranden med ett ryck ur en dröm där jag ställde in saker i våra köksskåp. Detta är löjligt. Men det är in progress, i högsta grad. Jag älskar att göra saker fullt ut, längta fullt ut.
 
Helsingborg idag bjöd på en väldigt spännande tur på Pontus och Mickes jobb. Känns som att jag vet allt om Ica nu. Så coolt! Fick vänta länge på en buss i hettan, men till sist nådde jag Tropical beach och det kändes som att jag tog hundra dopp. Så befriande. Så fin ledig dag. Gick i några butiker innan jag blev upphämtad av killarna men brände inte en enda krona. Det enda stoppet var kaffe och Helsingborg välsignades med ett litet regn under tiden jag satt och kurade på Espresso house. Jag kopplade inte alls att det regnade förrän fiket fylldes med folk på nolltid och jag såg ledsna barn i blöta vagnar. Dagen toppades med middag i Oxie, Liv var med och nu sover hon med hakan tungt mot fönsterbrädan. Jag tänkte också sova tungt nu, kanske inte mot fönsterbrädan men mot kudden. Första natten utan Pontus på evigheter. Han hade ärenden i Lund så nu paus för en stund. En annan ska ju jobba helg och härja.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp