KEEPING IT COOL IN THE POOL

(null)

Det blev inget Köpenhamn idag men tur är väl det när det är 27 grader och det finns en pool i Oxie. Säkert ett år sedan jag var här sist hos Fredriks päron. Pontus var här igår och såg Sverige vinna. Stannade över här, vaknade sent. Och jag som är ledig frågade om jag fick komma. Det fick jag! Stannar på land ca 10 minuter i taget, resten av tiden är jag i poolen. 

Imorgon ska jag fortsätta att bara känna mig så jäkla ledig. Sandra och jag ska fika!

Sommaren snurrar så fort nu! Är det verkligen juli  månad på söndag? Lägg av. Bästasämsta med allt är  väl att semestern kommer sen- men att den är relativt oplanerad ännu. Deadline är söndag i alla fall, för resmål osv. 

Lev och må i solen.


Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

ABOUT A THING

Jag brukar ju beröra det mesta aktuella i mitt liv här på bloggen. Ni är ett gäng trogna följare och ni anar inte hur fint det känns. Jag har otroligt mycket att vara tacksam över i livet just nu, liksom som jag basunerat ut. Lycka och framgång. Närhet och distans. För det mesta som en dans. Men så har jag under senaste månaderna lämnat några luckor. Ikväll tänkte jag fylla en av dem under tiden som jag fyller munnen med iskallt citronvatten. Det är en belåten dag. Det var intensivt på jobbet, men som ni vet tycker jag att sedan jag började igen känns det så givande. Jag har fått så otroligt mycket tillbaka. Jag är inte längre en kontur. Jag kan ge väldigt mycket utan att bli dränerad. Jag lever upp. Kommer hem och är inte "död" i den bemärkelsen. Har ett fungerande sovsystem och räds inte tidiga mornar. Någon sorts balans infinner sig. 
 
De saker som jag undvikit att ta upp har jag undvikit av två anledningar. 
 
1. Mitt liv i maj snurrade i ett och var långt ifrån avkopplat och tillbakalutat. Typ allt hände. 
2. Det var lite jobbigt att ta itu med.
 
OKEJ ni kanske kommer ihåg lägenheten i Limhamn? Den som var en dröm och hade ett sovloft. Pontus och jag var på visning 27/4 och bara några dagar senare var vi etta på lägenheten. Den skulle bli vår och det kändes som att halva Sverige visste det redan? Det var bara ett problem. Ett problem som vi trodde skulle lösa sig på alternativa sätt. Vi kunde ha styrkt vår inkomst/kapital.  Men. Jag skulle behöva redovisa min inkomst 9 månader framåt för att vi skulle få skriva på. Eftersom jag blev kallad på intervju för studielön i juni och fick beskedet att jag ens fått förra veckan var ju detta bara hypotetiskt och kunde inte styrkas. Min framtida lön är för övrigt högst hypotetisk också. Det betyder att hade detta bara varit senare hade vi kanske bott där nu. Flyttat in där. Men så fick vi förhålla oss till det- att det var meningen att vi inte skulle bo där. Att något bättre väntar. Och jag orkade verkligen inte deala med det då, Boplats syd ringde när jag låg och solade i Budapest och allt kändes desperat. Och nu kollar vi ju runt. Men jag fick tre mail idag om inställda visningar, att jag inte är med i urval och så vidare och det känns bara så segt. Jag börjar allt mer känna en krypande behov av ett extra rum. Kanske till och med kattfritt då och då när en typ haft nattpraktik på förlossningen. Allt löser sig såklart, det går ingen nöd på oss. Men det finns just nu kandidater som skulle kunna tänka sig att hyra min lägenhet i andrahand och det underlättar ju klart om vi skulle byta boende. Vi får se. 
 
Lessons learned. Och fler kommer en annan gång i ett annat inlägg. Jag är himla bra på att vilja saker väldigt starkt. Ibland är det till min fördel. Ibland komplicerar det saker och ting. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

END OF JUNE

Vi har nått ytterligare ett veckoslut och jag tillbringar denna i soffhörnet i Oxie i väntan på husägarna. Även om jag sov knappt i natt känns det som att det inte gjorde något. Att jobba lite gjorde inget heller. Jag är bara så nöjd att vi fick vara tillsammans med missarna den här helgen. Jag och Livsilurv behövde detta.
 
Måndag: Veckan börjar med jobb 06.45-15.30. Folk börjar gå på semester? Jag jobbar på. Det ska bli riktigt bra väder i veckan så en får väl rida på vågen. Och laga mat för veckan förstås.
 
Tisdag: Följt av en till dagtur 06.45-15.30. Kanske cykla ut till Ribban efter jobbet? Fast vem orkar? Kanske nöjer jag mig med soltaket. Under kvällen tänkte jag sitta med min och Karins ansökan till vetenskapliga etiknämnden som ska lämnas in någon gång i augusti.
 
Onsdag: Jobbar kväll, det vill säga 13.00-21.45. OCH LÖNEN KOMMER OMG. 
 
Torsdag: Så kommer en ledig torsdag. Jag har föreslagit Köpenhamn för Ponta, vi får väl se vad det kan bli av det. Ledigt har jag i alla fall och det ska bli strålande väder.
 
Fredag: Även ledig på fredagen! Life. Dags att återlämna en bok och kanske låna en annan? Så att jag kan börja läsa inför en inlämningsuppgift som löper genom barnmorskeprogrammet. Eller rättare sagt, den får lämnas in när som helst uder utbildningen. Jag tänker att now is the time. 
 
Lördag: Sova ut och börja jobba vid 13. Den här helgen blir det kvällsjobb både lördag...
 
Söndag: .. Och söndag! Ändå ganska skönt. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp