SOMMARLISTAN

Jag har aldrig varit så laddad för sommar som i år. På de mest obetydliga, betydliga sätten. Just nu ser jag inte beyond sommar, just nu är sommar mitt enda fokus och jag riktigt lever upp nu i senaste veckornas sol och grönska. Igår cyklade jag till Lomma med Akink som varit ett sommargoal sedan 2013. ÄNTLIGEN! Vi slår till med en sommarlista. 

Vad ska du göra i sommar?

Jag ska jobba i sommar. På BB från 11/6-6/8.  I övrigt ska jag på en och annan spelning, bada i havet och utforska. Mig själv och min omgivning tänkte jag. 

Ska du åka någonstans?

Jag ska till Göteborg för att se Foo fighters, Stockholm för att se Post Malone. Och jag ska till Göteborg och Stockholm av fler anledningar än konserter. Hälsa på nära och kära bönor såklart! Annars har jag inte planerat semesterresa eller så ännu. Blir spännande att se. Gissar på Berlin i alla fall! Och hoppas på en repris i Småland med Elin. Köpenhamn blir ju ett måste också. Helst för att inta romantiska middagar med Ponta.

 
 
På Coldplay förra året.

Hur länge ska du vara ledig?

10 dagar i början av juni, tre veckor i augusti. Inte så tokigt ändå!

Vad vill du verkligen hinna med?

Bada. Piffa i hemmet. Förändra, liksom. Sälja vissa saker och köpa vissa saker. Gärna på loppis i Berlin. Och hämta andan. Det gör jag bäst genom att träffa de jag älskar.  

 
 

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

 Vardagspussla och balansera matlådor till och från jobbet. Men jag har känt att saker faktiskt genomförs allt mer på sistone. De blir av, jag blir glad. Ett trevligt mönster. Och i sommar har jag ju faktiskt inte skola och det ger utrymme för allt det där som får vänta nu då skolan går först. 

Vad ser du mest fram emot?

Cykelturer om mornarna. Alla dofter och naturens skiftningar. Att andas tungt och betrakta sandkornen på stranden. 

 

Vad kan gå fel?

Saker och ting kan ju alltid gå fel. Farhågan är väl att jag inte ska balansera den lediga tiden på ett sätt som passar mig. Jag har gjort så förr.  

Vem kommer du vara mest med?

Pontus. Tjejerna på jobbet. Sandra, som flyttar in i sin nya längenhet vid Möllan. Och såklart med min livskamrat, Liv. 

 

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Förmodligen som alltid- mat. Blir ju ofta mer mat ute generellt på sommaren? Glassar, törstsläckare osv. 

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Behöver nästan ingenting? Har snarare gjort ett gediget utrensningsarbete. Mina senaste köp var två vita toppar och en gul jeansjacka i Budapest, så jag känner att jag är fett preppad för sommar. Har köpt en roll-on-solskyddsfaktor i spf 50 till tatueringen. 

Kommer du använda det?

Massor!  

Kommer du bli brun?

Det hoppas jag verkligen. Vill ändå tycka att jag har en bra bas nu, så låt solen flöda. 

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

Njut av dit du tagit dig hittills, läs mycket böcker och ta det lugnt. Nu är det fri lek. Ta den här sommaren och ladda upp för en förlösande (ha-ha) höst. Var sann mot dig själv. Bada i havet så ofta du kan. 

Vad kommer du äta?

Mycket matiga sallader och bra basvaror. Jag börjar sakta men säkert komma in i det. Annars, massvis med frukt såklart och dricka mängder av citronvatten. Min kropp svarar bra på det! Och jag höll på att glömma... Massor av kräftor på kräftskiva förstås!

 

Vad kommer du dricka?

Lemonader ute, bubbel för att fira, öl för att det är najs. Och så tanka massa vatten när jag jobbar. 

 
 

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Att den är det enda egentliga uppehållet i min utbildning. Jag kommer ta vara på det! Jag kommer att få ge blod äntligen, det känns lyxigt. 

Vad kommer du ha på dig?

Åh, detta gör mig extra pepp i år. Jag kommer att bära lite nymodigheter som linne. Jag är besluten om en viss klänning från Mango som är i lite nytt snitt. Kommer verkligen variera mitt sko-och väskanvändande som jag sakta men säkert byggt upp. Mockajackan passar till allt även om jag hoppas slippa jacka i största möjliga mån. Jag är på topp, bennemig. 

 

Hur kommer du att göra dig illa?

Hoppas inte genom cykelturer i alla fall. Jag har kommit överens med mig själv om att det blir inget cyklande utan en Hövding.  

Vad oroar du dig för?

Att det ska bli svårt att få tiden att räcka som jag behagar. 

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Att jag jobbar på och sådär, men har "Leg. sjuksköterska" på namnskylten för sista gången kanske. Det är galet. Det är kanske sista sommaren på BB för en tid. Eller för alltid. Nästa sommar är jag barnmorska.  

 
12/5 var det två år sedan den här dagen jag blev godkänd på NKSEs praktiska examination och kunde titulera mig som sjuksköterska. 
 

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Omfamnande varm (hoppas jag), social, mångsidig och spännande. 

Vardagsbetraktelser | |
Upp