FREAK ON A LEASH

URK. Dagens tanketröghet vet inga gränser. Sov kanske tre timmar efter natten innan det var uppstigning och dags att hålla intervjuer. Jag har inte kunnat tänka en tanke fullt ut sedan dess. Dilemmat ligger ju i att jag ska vända på dygnet igen nu. Tillbaka. Och jag har varit så trött att jag inte ens vet om jag hade kunnat sova om jag försökte. Men ikväll smäller det. 

Fick post idag! Ville sponsra Djurens vänner i Malmö med ynka 20 kr så nu har Vidar en egen sele. Han känns i allmänhet som en något mer självklar (möjlig) selkandidat än Liv. Minns ni monsterinlägget om allt som skulle göras om och rätt med den nya kattungen? Typ allt har efterföljts. Faktiskt! Och nu även att han ska få ha selen på sig för tillvänjning.
 
 

Lite stor än så länge så den hängde på sniskan. MEN! Han tolererade den mycket bra. Brydde sig inte utan lekte glatt vidare. GULLEKATT. Tog såklart av plingan för vad sjutton?
Materiellt, Vidar | | Kommentera |

NATTMÖSSAN

Nattarbetet började mjukt med en förlossning redan vid 01. Därefter sa handledaren 04 att jag kunde få gå hem om jag ville. Ja det är väl klart, men skulle tågen ens gå..? Det gjorde de. Jag tog första bästa, sprang till stationen tills jag fick blodsmak i munnen pga räddhare 4-ever. Tog väl en timme att varva ner hemma. Men sedan sov jag som en sten. Tyvärr hade min hjärna trollat med mig och ställt in sig på att intervjuerna var idag. Skrämde upp Karin rejält som ju hade rätt på dagarna. Och var svintrött när jag skulle upp 11.30. Dessvärre hann jag halvvägs till barnmorskemottagningen när jag kom på detta, på bussen liksom. Jag hade i och för sig mycket nytta av detta lilla äventyr då jag hoppade av i tid och fick hämta ut varorna i Svågetorp på Granngården som kommit. Win-win.
 
Här kommer en del bilder på mina katter bara för att de är så förbannat söta.
 
 
Vidar bland Pontus gosedjur som av någon outgrundlig anledning hamnat i soffan. Bra timing att se sådär gullig ut när jag precis ska åka ifrån..
 
 
Men vi hade en drömmig sovstund tillsmammans innan. Lilla kräldjur. Håller öronpropparna i handen här, haha. 
 
 
Idag hämtade jag som sagt ut denna lilla skalväska som går att dragkejda på och isär, dvs den kan bli superliten och ta superlite plats. Liv använder den just nu som sovrum. Hennes förra transportbur är redan såld och denna var precis vad jag var ute efter! Stabil och ombonad.
 
 
Hoho! 
 
Jag funderar på att ta tröttheten på allvar nu och sussa några timmar när katterna ändå gör det också. Plus att då får jag mer vakentid när Pontus kommer hem sedan vid 17. Japp, så får det bli. All sömn är värdefull såhär i nattvakstider. Detta kommer bli toppen förresten, är verkligen nöjd med första natten! Känner mig trygg.
Liv, Materiellt, Vardagsbetraktelser, Vidar | | Kommentera |

MIGHT BE A LONG NIGHT

Godkväll.
 
Här sitter jag i någon slags uppladdning för det som ska bli nattlig vakenhet. Jag har ställt mig frågan om det inte är bättre att sova som vanligt i natt och ställa om först efteråt? Jag brukar ju utan problem kunna sova på eftermiddagarna/kvällarna ändå. Att sova inför nattpass. 
 
Jag sitter och funderar över vad det här med nattvakenheten kommer göra med mig. Jag vet att många andra i klassen fruktar detta. Bävar för vad som komma skall. Och till viss del- jag har ju inte ansökt om en nattjänst någonsin. Jag har inte bett om att få nätter. Men det ingår i utbildningen och jag tycker väl visst att det finns en poäng i det. Passen blir något färre men längre. Det gör mig ingenting. 

Sedan en tid tillbaka har jag enbraceat detta med att gå och lägga mig. Det finns ingen jobbighet inför det, jag sover som en drottning i vårt nya sovrum. Det är sådan ro i sovrummet och det känns verkligen som jag kan släppa det mesta här i dunet. Fascinerande nog har jag trots mina olika sorger och svärtor ofta ro på natten. Jag ligger sällan och svettas under insomnandet. Jag tar på något sätt itu med det dagtid (?). Jag tror att sömnen är den optimala kontrollförlusten för mig, den livsnödvändiga. Därför omfamnar jag natten. Men i alla fall.. Vad ska jag göra nu när detta lilla välfungerande koncept faller? Jag kommer inte få ha mina rutiner som förr. Förlika mig vid att nattetid är vakenhet. Men det är i och för sig något jag fascinerats av de få nätter jag jobbat. Vad jag försöker konstatera är väl att det är lika delar nyfikenhet, lika delar suck över att förlora något. 
 
Ikväll har jag läst ut en bok, "Rum" av Alex Schulman och Sigge Eklund. Visste inte ens att vi hade den i vårt hushåll? Men jo, det var en födelsedagsgåva till Pontus jag satte tänderna i och vägrade släppa till sista sidan var utläst. Jag har nog aldrig tjutit av skratt till en bok tidigare. Det var en resa. 
 
Nästa grej jag nu ska göra i kombinerat livet-efter-tentan, vadjagaldrigtillåtermigattgöraannars-anda är att plöja internet på hemsidor jag inte besökt sedan jag var inkomsttagare. Det kan få mig att ånga lite till denna afton. Jag kräks till stor del på den konsumtion det hade kunnat innebära, men slätar sedan över genom att inte konsumera. En perfekt balans jag kallar internet. Men det är ju trots allt jul snart. 
 
Lev och må
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp