JANUARISTRÅLAR

En solig veckoplanering från sammetsöverkastet här i sovrummet. Båda katterna trycker vid balkongdörren och väntar på våren. Gick miste om sälsafari med svärisarna idag. Ponta åkte men jag är kvar due till TV-avhämtning av brorsan. Vi blev med ny TV i veckan, Pontus kompis skänkte sin gamla som känns dubbelt så stor. Och eftersom barnen Dostan knappt vet vad en TV är fick jag tänka efter. Har Robert en..? Kommer han vilja ha? Det ville han. Han rullar med hybil om helgerna för att knåpa ihop inredning till hans nya lägenhet. 
 
Imorgon börjar som nämnt tidigare SISTA TERMINEN. 
 
Måndag: Och sista terminen börjar med en första dag på ungdomsmottagningen. Det blir en långkörare, 8-17. Men vi har en timmes lunch (!). Pontus ska också jobba, till 19. Jag och Karin ska mötas på systemet efteråt och ta oss hem till oss för att hon äntligen ska få husesyn, kattesyn och så ska vi planera vårt kommande och resterande arbete kring uppsatsen. BRA sak satt börja veckan med.
 
Tisdag: 8-15. Lite kortare dag med det roliga inslaget "Bm online". Ska alltså sitta och svara i UMOs chatt! Till bibblan efteråt för boklån innan jag drar hem. Behöver den för att lämna in skrivuppgiften som hör till neonatal. 
 
Onsdag: Onsdag blir också en lång dag mellan 8-17. Direkt efteråt ska jag pinna mot AW med mina klasskompisar. Tjoho! SÅ gött att äntligen ses.
 
Torsdag: Brorsan fyller 29 år. Vi sparar firandet till helgen. Torsdagen blir veckans kortisdag, 8-12.
 
Fredag: Praktik 8-15.30. Mamma och pappa åker från Skövde för födelsedagshelg. De ska bo i Lund hos Robban och själva firandet blir på lördagen. Mamma ska få tillbaka en bok hon skickade från Skövde åt mig. Så snällt, räddade verkligen mitt skinn. 
 
Lördag: Kombinera familjehäng och middag. Bordet ska tydligen bokas i Malmö, vilket jag inte har något emot. Robert brukar inte vara den som är den så jag väntar med spänning på vart det kan tänkas bli.
 
Söndag: Söndag är vilodag. Ladda batterierna för ytterligare en vecka på UMO. Pilatespasset ska vara bokat. Nöjdare kan ingen vara. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

TVÅ TREDJEDELARS BARNMORSKA

Hörni. Det är fredag kväll och en viss barnmorskestudent smuttar på ett glas rött och beundrar sina rosalackade naglar kvällen till ära. Ska hon få behålla dem nästa vecka..? På Ungdomsmottagningen får jag bära PRIVATA KLÄDER, herregud. Och kanske ha en lackad nagel eller två..? Overkligt. Jag har bokat in en del bra/kul saker för nästa vecka just för att jag blir en kontorstidslirare. Men först ut blir mitt och Fridas möte. Vi ska ha en drinkkväll för att fira skrivna tentor för Fridas del, att hon klarat första terminen! Och för mig för att sista terminen börjar på måndag. Kan ni förstå? Detta med att det är resten av livet sen. Om jag bara vill.
 
Ser fram emot att träffas så mycket. Läser en samma utbildning har en åtminstone förståelse för att det är svårt att få till möten. Och blir då dubbelt så glad när möten faktiskt blir av!
 
 
Har köpt hem denna flaska (mest för flaskan om jag ska vara ärlig) som en symbol för oss och livets träd. Det är en persikolikör lite för att det också var vårt signum för ett antal år sedan. Starkcider och Bols peach vareviga dag våren 2014. Kom rädda mig.
 
Detta är vad jag har kvar att uträtta innan examen 5/6. För den som är intresserad. I punktform:
  • Ungdomsmottagning i två veckor (Malmö Roseum)
  • Spec-MVC i Lund 
  • BMM Barnmorskorna Malmö (Mödrahälsovård) tre veckor
  • Intervjuer med barnmorskemottagningar
  • Fem veckors förlossningspraktik i Kristianstad (komplicerad förlossning)
  • Sex veckors uppsatsskrivande
  • Försvara vår uppsats, opponera
  • TA EXAMEN 
Utbildning | | Kommentera |

EN TEKNISK LISTA

Vad är bästa grejen med din mobil?

Att den inte har något större fel på sig och synkar med min Mac? Är inte helt såld på den som ni hör. Har en Iphone 7.

Sämsta?

Dålig kamera. Verkligen inte alls kul kamera vilket jag tycker är det viktigaste..? Tycker mina bilder ser ut att vara av samma kvalité som de jag tog med min Iphone 4s emellanåt.

Mobilskal?

Ett jag köpte i Danmark i somras för att jag insåg att jag var tvungen att ha ett nytt och de hade billiga men fina i mataffären. Och detta har liksom räddat mig, för det är första gången jag har körkort och betalkort i och mina bekymmer med borttappad plånbok är ett minne blott. Och BLÅTT är skalet, mörkblått med bruna skinndetaljer. 

Datorfodral?

Ew, ett gammalt med bitmärken från två kattungar. Från TGR. Det är liksom i skum. Svart med mintgrön dragkedja. 

Hur organiserar du din mobil?

Oj, organiserar? Blir typ stressad av att tänka på detta. Det är som med mina kökslådor och skåp, det var bättre att Frida organiserade när vi flyttade in. Jag har en mapp med fotoredigering av olika slag samt det viktigaste först?

Här får ni en printscreen på min "förstasida".

 
Väder, musik, snapchat, Instagram.. Och 103 olästa mail, det är inte likt mig. Jag rensar kanske varann dag men detta är reklamsamhällets verklighet, det fylls på igen med råge. Inga viktiga olästa alltså.

 

Ditt bästa teknikhack?

Va? Jag kan inte kalla det hack men jag älskar WhatsApp för att det är gratis både att ringa och ha små gulliga grupper att skriva i.

En app alla borde skaffa?

WhatsApp. Och Pinterest? Kanske inte något för alla men jag älskar det för att det är helt oändligt av inspiration och liksom ofarligt, du kan stänga ner när som helst och bara insupa allt vackert när du känner det. Älskar Pinterest. 

Vad använder du för kamera?

Canon EOS 1000D. Men har alltså slarvat bort laddaren till denna så det blir inte så många bilder numera.

 
Kameran och jag innan balen 2014. 
 

Hur redigerar du dina instagramfoton?

De redigerar jag antingen i själva appen för jag gillar flera av deras orginalfilter.. Eller via VSCO-cam. Ibland bara i Iphones fotoredigering.

 
 
Klassisk Gabbsan-redigering i VSCO-cam.
 

Bästa meme-kontot på instagram?

Detta är inte ett konto enbart för memes, men hannabrager har meme-måndag och jag dör varje gång.

En teknikgrej du saknar från barndomen?

VHS-filmer på oss som bebisar och senare barn. Fast de finns ju kvar! Men hur ofta kollar man på dem?

Hur mycket skärmtid har du i genomsnitt per dag?

Usch, tack vare Iphones skärmtidsfunktion vet jag ju detta.. Dock är den funktionen skitbra när jag behöver fullt fokus till mina studier exempelvis. 3 h i genomsnitt. Det är galet.

Känner du dig beroende av sociala medier/din mobil?

Absolut. Det som slukar min tid mest är Instagram.

Hur förhåller du dig till all hets och ångest som sociala medier kan medföra?

Jag är en skör själ. Jag tycker definitivt att det är något viktigt att prata mycket om, jag vill inte alltid och jag låter mig inte alltid hålla till på alla appar. Jag förhåller mig inte något särskilt egentligen. Det går i vågor. Ibland skärmtidsuppehåll, ibland hetsscroll och ibland lägger jag bort mobilen så mycket jag kan och undviker den under dyngets sena timmar. Jag har katter att gosa med, det ger så mycket mer. Jag uppskattar faktiskt om jag blir tillsagd av någon att jag sitter mycket med mobilen. Det positva med sociala medier ser jag den stora möjligheten till att hålla kontakten med folk och följa varandra på avstånd. 

Bästa instagram story-filtret?

Mitt bästa är "Oslo". 

Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp