JANUARIDAGAR

Utlovad veckoplanering uteblev igår. Men så skönt att jag ändå kan sitta här måndag kväll med mina BRIS-ägg kokandes i emaljgrytan som inhandlades i loppisbutiken i lördags och känna ro. Har trots allt varit uppe sedan 05.30. Tagit stöd mot väggen på personaltoan när jag snutit mig. Insett att min namnskylt är felstavad (ja alltså, inte själva namnet då men sjuskötESKestudent". Sådant tar på krafterna. Har dessutom riggat lab nu alldeles nyss och stuckit två stickvänliga pågar. 
 
I alla fall.
 
Vecka nummer två på praktiken och det känns verkligen så himla bra. Jag har sänkt mina axlar några kilometer och känner lugn. Jag växer för varje dag som går. Faktiskt. Det känns så bra att vara där jag är och med de är jag är där med. Totalt förtroende för de jag jobbar med alltså, vilket team. Vilken dröm.
 
Måndag: Idag började jag som sagt 06.45 och var verkligen på vippen att bli sen. Men bara på vippen. Att jobba A-tur och vara larm-sjuksköterskor utan larm är rena rama lyxen. Vi var inte sysslolösa, tro inte det. Men vi hann med. Det fick ta tid och jag gjorde framsteg. Mums! Blev klar till 14.45 och sedan sa jag hejdå och gick på föreläsning i läkemedelsberäkning. Kom ju aldrig hem. Eller? Nu har vi ätit och jag ska riva ut mitt badrumsskåp för imorgon ska de riva vår toalett. 
 
Tisdag: Ännu en A-tur. Så bra grej jag förstod idag är att det serveras frukost på praktiken. FETT. Kan ju kanske sova en minut extra imorgon då. Ska bli kvar till 14 imorgon när kvällspersonalen är på plats och vi går "dubbelt". Äta min lunch och sedan ska jag ta tag i något himla viktigt. Har en ny kuratorskontakt och första mötet 15.00. 
 
Onsdag: LEDIG. Jag ska söka jobb. Som jag har förstått det är det denna gången som gäller. Jag kommer antagligen inte behöva fundera mer än att söka på det ställe där jag allra helst vill vara som nyfärdig sjuksköterska. För så hungriga är de på sjuksköterskor. Och jag tycker det är sån äcklig lyx att det är på det viset. Håller tummarna alltså! Mitt mål var att söka innan februari månad och vad passar då inte bättre än en ledig dag? Resten av dagen ägnas åt läkemedelsberäkning med avbrott för korvkalas pt. 2 i korren. 
 
Torsdag: A-tur. Jag hoppas att jag har snutit färdigt mig vid det laget så att jag kan få träna någon jävla gång. På kvällen kan jag i alla fall se fram emot min sambos födelsedag. Korridoren ska ha tacomiddag till Norahs ära och jag ska göra efterrätt tänkte jag. Det blir empanadas med dulce de leche-fyllning och kanel/sockerströssel på. Hittade faktiskt receptet här på blogg.se.
 
Fredag: Det är sista passet på veckan och jag kommer antagligen sväva hem. Det blir en lugn och förhoppningsvis pluggig fredag med uppladdning för lördagens förmannaresa. 
 
Lördag: Vi drar iväg med något spexigt tema och förmannaklanen. Jag tänker verkligen leva om med en ledig helg sådär! Pontus är med och delar under/överslaf med mig.
 
Söndag: Vi kommer hem vid 13-14 och sedan ska jag tvätta för nationen. YAY. Bra sak är väl i och för sig att det inte är någon verksamhet under lördagen då alla är bortresta. I övrigt gäller väl som vanligt uppladdning för en ny vecka.
 
Sayonara
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp