EXAMENSVECKA

Om en vecka är jag på mitt första arbetspass som sjuksköterska. Klockan 7 den sjunde. Idag vaknade jag av iver, kärlek, skönhet (Pontus). Igår somnade jag efter massage. Men dessa mornar centrifugerar jag bara runt i sängen bredvid honom, så då brukar jag ömt viska att jag är så pigg att jag tänkte gå upp. 
 
Äter riskakor till frukost. Gräddfil/ramslök från Willys med gräslöks-Philadelphia på. En succé om jag får säga det själv!
 
 
Maken till vacker förpackning också. Ögonen valde och magen jublade!
 
Veckoplaneringen är något förskjuten men ack så efterlängtad. Det blir ju lite knäppt att semestra söndag-måndag. Hade söndagskänsla igår. Tvättade, städade lägenheten och tog ut mig totalt trots knapp sömn. 
 
Måndag; Hemfärd från Alvesta C 11.33. Kom hem och hetskokade pasta samt rörde ihop en sås. Tvätt, städning, nedvarvning (till sist). 
 
Tisdag: Vaknade 06.30 och har sedan dess snurrat och ätit frukost. Grunnar på kvällens outfit och preppar naglarna för ny lackering. Vid 10 ska jag ner till stan och tehuset Java för att reda ut en kaffekokarfråga såhär i examenstider. Dessutom ska jag besöka Systembolaget. Vi ska luncha på nationen (sista lunchen för terminen) klockan tolv och jag hämtar ut sista matbiljetten också. Vid 17 ska jag infinna mig i Pildammsparken för bubbel med brudarna innan vi blir serverade trerätters på klassmiddag! Så jävla härligt och kanske sista gången jag sätter min fot i skolans lokaler på en lång tid. 
 
Onsdag: Har en lugnare förmiddag men avslutning på MKBTn. Känns lite klämt får jag medge men ändå gött att avsluta och känna att jag varit både mindful och snäll mot mig själv. Sedan har jag lovat att gå ut på Västgöta nation för första och sista gången för terminen. POW! Mat på Winbladhs hade ju varit rätt fett också. Nicky lånar mitt rum den natten. 
 
Torsdag: Okej, så dagen börjar med en fika 08.30 vilket gör att jag är något tveksam till nattliga bravader. MEN- vi får alltså baguette och jag får äääääntligen min fina, mörkblå, oljelampebeklädda sjuksköterskebrosch.  Vi håller på till 11 och sedan ska vi äta igen- en avslutningsburgare på Surf shack. Herregud. Sedan har vi generalrepetition 13.30 inför examensceremonin och jag är inte säker på att jag hinner hem emellan men avslutningsvis är det bord bokat 18.15 på Pinchos där vi ska äta tapas och sörpla sura flaskor-drinkar. Hem och LADDA.
 
Fredag: Gåshuden när jag tänker på den här dagen.. Jag fyller 24 år och om inget ändrats radikalt lär jag bli uppvaktad kl. 07 med sång av korridoren. Födelsedagsfrulle och Pontus åker kanske till Malmö för att delta i sin avslutning. Jag har en förmiddag framför mig med nära och kära, wow! Vi ska vara i Malmö lite innan ceremonin, för att ta feta bilder. Stefan har lovat att låna ut sin superkrispiga fotomaskin för mig- på min dag. 13.15-15.30 kommer föräldrar och annat löst folk sitta bänkade och kolla på oss syrror när vi äntligen står där redo att göra jorden till en bättre plats (nåja). Hem till Lund, pudra näsan och invänta att klockan slår 17 och att det är dags att äta middag på Ved i Lund. Därefter hem till fest på korridoren för vänner och bekanta! Fullmoon party och tusen anledningar att fira!
 
Lördag: Pontus och jag har blivit lovade att få ansluta till frukostbuffén, lagom bakis på lördagsmorgonen. Mamma, mormor och morfar ska åka hemåt ganska omgående men pappa, farbror och hans fru ska stanna och återuppleva Malmö där min farbror en gång jobbade på skinnfabrik på sextiotalet! De flyger hem igen på kvällen. Jag vet inte vad mer för planer som finns egentligen. Andas ut och glädjas åt denna pangvecka!
 
Söndag: Jag vet inte när en, men vi kommer att bli skjutsade till Göteborg med pappa och se HÅKAN. Håkan Hellström sätter alltså punkt för denna vecka och välkomnar mig till vuxenlivet. HURRA!
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp