ESPRESSO HOUSE

Andra besöket hos psykologen. Med mig har jag ett papper med hennes berg-och-dalbanehandstilta anteckningar från vårt möte. Ångest, skuld, stress, dåligt samvete, rädsla, ilska, ambivalens. Allt som jag iklär mig men klär så förbannat dåligt i. Jag ska byta garderob. Fästa namnlappar på samtliga kläder där det står "Tillhör mig, JAG" på. Det är dags för mig nu.
 
Sitter på Espressohouse med en stor kopp kaffe och det bästa- cream cheese bagel. Om en liten stund ska jag läsa kurslitteraturen till nästa sexologiföreläsningsdag och ladda för morgondagens grupparbete. Den här morgonen är höstruskig till sitt utseende, men mild och ja, nästan varm. Det gråa ger i alla fall intrycket av ett annat mörker och en annan årstid. En efterlängtad sådan. Ikväll jobbar jag igen men dreamteamar så jag känner mig ändå lugn i det. Vi börjar arbetspasset med en mentorsträff för oss nya sjuksköterskor. Välbehövligt och bra, särskilt då jag hade en akut situation igår. Det gick väldigt bra men bör luftas i alla fall!
 
Ska boka min tågresa hem för nästa vecka. Det är så fint när pappa säger "Du ska få komma hem, bli uppassad, få andas, existera och bara vara". Jag behöver andrummet så himla mycket. För plugg, återhämtning och framtidstro. Onsdag till lördag i S-town, rattandes en Toyota i högsta fart tillbaka till barndomen. 
 
 
Senast i en sommarfläkt i juli månad hemma på Sjöviksvägen.
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp