TU Y YO

8.20 sa Pontus till mig "Gabbsan, skulle du jobbat nu på morgonen?"
 
Fem missade samtal och oroliga sms. Men ingen var arg förutom jag såklart. Jag har ett schema som inte stämde av med avdelningens bemanning och inte heller i vårt HR-program. Jävla skit, hade verkligen hoppats att det aldrig skulle hända. Pinsamt! Så jag går in och jobbar vid 13 som jag trodde att jag skulle, vi blir två istället för en sjuksköterska/barnmorska och det är ju inte så tragiskt faktiskt. Ska verkligen dubbelkolla resten av passen den här schemaperioden. Vi gick igenom resten av veckans pass och de stämde ju, väldigt lurigt. 

Hade ju hellre jobbat morgon, men nu laddar jag med lite kesomellanmål och kaffe och fröjdas åt en välfylld kyl och matlådor i drivor. 
 
Samsover med Pontus de här sista nätterna nu, såklart. Han gav mig förresten min födelsedagspresent igår! Han bjussar på en resa till Berlin i sommar. Vi ska gå på nakenspa och hänga med Jonte och Frannie. Så himla nice för att det blir våran grej. Nyår i Berlin är ju sedan länge spikat också. Åh, blev verkligen jätteglad. Troligen blir resan av under min semester! Igår lagade vi hemmagjord pizza och göttade oss lite, trots att tiden är så knapp, knapp och Pontus har ungefär ett ton saker att göra innan avresan. Det är en fröjd att resa, leva, äta, sova, finnas med honom. Säger det högt flera gånger om dagen "livet". Och inte på det sättet jag säger livet på när det är precis tvärt om, när det förflutna jagar eller när jag går i närkamp med ångesten. Vi säger det när vi vaknar till och ser varandra i morgonljuset och ändrar greppet, armåla passas in med haka, rumpa med svank, eller axel med kind. LIVET. 
Vardagsbetraktelser | | Kommentera |
Upp