FÖRLOSSNINGSPRAKTIK DEL 1

Alright, då kom alltså introdagen. Var inte alls så uttröttande jobbig som det mailats och varnats om. TVÄRT OM, det var jätteroligt och välkomande. En kanontisdag! Det drog över en timme men hade gärna fått dra över mer ändå.
 
 
Detta uppskattade jag SÅ mycket. En helt egen pärm med allt som har med den kommande tiden att göra: schema, checklista, kursmål, kontaktuppgifter.. JA säger ja. Det blev så himla mer personligt såhär. Plus för gulliga pappersmuggar och lösgodis. 
 
Mer då? Vi fick sterilklä oss uppe på operationsavdelningen och en light genomgång av kejsarsnittsrutiner. Vi fick undersöka "nattens skörd" av moderkakor, prova TNS-apparater (smärtlindring), lustgas och sterila kvaddlar. Senast jag gjorde detta var 2015. Fick revansch på kvaddlarna som inte fick mig att tappa luften på samma sätt den här gången och kanske i alla fall inte gjorde mer skada den här gången. Lustgasen gav dock ingen effekt idag. Prutt. 
 
Nu är nästa steg ett faktiskt praktikpass. På fredag! Daglig reflektion hör till passen. Jag ska skriva något om en situation/händelse/reflektion efter varje passning och förlossning jag har. Alla 50 förlossningar som jag ska uppnå under min utbildning. Allt känns än så länge ganska så bekant, fast vågar en säga så? Jag har en tanke om att skriva ett inlägg i veckan här också, generellt om hur allt känns kring min första förlossningspraktik. Detta med den dagliga reflektionen lämnar jag ju utanför pga hallå en är väl sjuksköterska och känner till sekretess med mera. För egen del ser jag inte att skriva som ett extra och jobbigt moment (vad jag vet), snarare något jag ofta tagit till tidigare i exempelvis sjuksköterskeutbildningen på eget initiativ. Det är så svindlande att jag satt i konferensrummet på KK idag på min mångåriga dröms utbildning. Detta är ju min tid. Jag ska verkligen göra mitt yttersta för att sporra mig, det är ju så min hjärna funkar bäst. Att leva och våga vara i detta nu, inte tänka på sen, jag kommer bara gå utbildningen en gång i livet. Och det är nu
 
 
Kliniska läraren hade med sig pyttesmå äpplen från trädgården. Och Pontus och Liv myser ikapp i periferin. 
Utbildning | |
Upp