AVGÖRANDE

Det tog mig två dagar att varva ner helt. Tur att jag haft en riktig långhelg så att jag fick resten till mitt förfogande. Eller så är det så med ledighet för mig, att ju längre jag har, desto mer har jag "råd" att slösa den på att tänka på att det snart är över. Aldrig är en vara helt nöjd. Nä. Fyfan. Vilken helg! Solvarm och overkligt vårig. Har varit mer ute än inne (balkongen). Att ha utomhus "hemma" är mitt bästa. 
 
Nu har vi nått söndag och jag känner inte längre att jag vill att tiden ska stå still. Den måste ju fram ju! Jag har en sista praktisk vecka att ta itu med. Vill ju ta examen någon himla gång.
 
Måndag: Jag försökte byta ut, skala av den här dagen. För varför ska jag ha en dag med planerade kejsarsnitt när jag 1. Har mina obligatoriska tre snitt sedan november 2018? 
2. Redan haft en sådan dag i januari när jag var på familje-BB i Lund? Lägg resurserna på studenterna som kanske saknar kejsarsnitten? Nåja. 07-15 i Lund. Sedan hem och nöta CTG-plugget. 
 
Tisdag: LEDIG dag. Sista hela pluggdagen innan tentan. Nu blir jag godkänd varje gång jag gör kunskapstesten och så ska det förbli fram till fredag, för det har jag bestämt. Vi ska ju vara kattvakter kommande vecka och nu verkar det som att vi kan flytta in redan tisdag kväll. Till min stora glädje! Efter 17.00 är jag redo med våra katter också. Pontus jobbar, men ska komma farandes i bil när han slutat.
 
Onsdag: Praktik 14.15 till 21.30 i Lund. Ska ha hand om gravida med komplikationer i graviditeten mm. Blir lite längre resväg från Oxie men förbindelserna är perfekta. Älskar buss. Hem på samma vis.
 
Tordsdag: Absolut sista pluggdagen. Får sitta på förmiddagen för sen har jag åter praktik 14.15 till 21.30. Hemhemhem.
 
Fredag: Vi har omvårdnadshandledning på förmiddagen och tentan (som jag förklarat, tror jag, är som ett teoriprov för körkort- välja rätt alternativ helt enkelt). Gah. 13.50-15.30 får vi sitta. Jag SKA sätta den. Det är den sista tentan ever. Kommer i alla fall att få resultatet direkt. I bästa fall- hem till Oxie och fira! Tidigt sänggående dock. 
 
Lördag: En sista praktikdag 07-15. Det ska ju vara fyra arbetspass och jag är glad för att jag fick lördag dag! En klasskompis fick hela helgen. Vi skriver ju tentan lite olika tider också. Men efter denna dag ska hem till Oxie och så ska jag dansa ringdans med kissarna. Transkribera våra intervjuer. Hoppas på rimligt väder. 
 
Söndag: Hem till byn och förstå att- hey, jag börjar uppsatsskrivandet på måndagen och det är det sista för den här utbildningen. April och maj, rajraj! Jag vet två katter som kommer ligga däckade ett dygn efter detta äventyr också. Kom i skrivande stund på att det är toppen att jag har ett busskort som sträcker sig över hela skåne, till Oxie måste man ändå betala tillägg. Tjoho vilken tur i det sura att betala för en månad till när jag slutade pendla till Kristianstad den tredje. 
Vardagsbetraktelser | |
Upp