LOVE YOUR LOCALS

Mamma duschar, bilder förs över från mobil till dator under fläktens hårda surr. Typisk söndagsaktivitet de gånger jag är hemma. Och som jag njutit av att vara hemma. Håll till godo med denna bildbomb. 
 
Jag är evigt tacksam för att inte sitta på ett tåg denna söndag. Ett tidigt tåg är bättre än ett sent. Ledsna känslan hinner kanske kramas ur med varmt täcke och jordgubbstårta i magen. Bara lite, lite till. Lite till av åska långt borta i fjärran, nyklippt gräs och sommarklibb. Juligrönskan här i byggden har hänfört mig totalt. Och att jag fick dela detta med mitt endaste syskon var bara så fint.
 
 
 
 
 
 
 
Vad fort tiden gick, ändå hanns det med både det ena och det andra. Igår åkte vi till Hjo.
 
 
 
Allt var sig likt och som alltid. Och jag som förälskat mig i Skåne år efter år tog ikapp lokal kärlek som finns i vinklar och vrår..
 
 
.. Och grönskan.
 
 
Åt en så fantastisk måltid på ett nyöppnat, ekologiskt café. Siksmørre. MY GOD. Fäsk sik, pepparrotskräm, skivad potatis, rädisor och toppat med gräslök. Samt världens godaste sommarsallad till!

 
Vi slapp undan alla skurarna.
 
 
Här har en ju badat en del som barn.
 
 
 
 
 
 
Gissa vart vi landade sedan? Just det- i Dinétårtans förlovade land. Tibro.
 
 
 
 
 
Obligatoriskt trädgårdslunk som resulterade i bl.a den här egenodlade gurkan.
 
 
 
 
 
Älskar er så mycket.
 
 
 
Igår åt vi ute på det nya stället Hållbar.
 
 
Idag var det tidig uppstigning för vandrigstimmar. Och jag fick ta täten med hunden Chicko.
 
 
Finaste.
 
 
 
Efter en dusch och lunch hämtade Elin mig.
 
 
Vi hade ett klart mål med vår roadtrip.
 
 
Och jag var tillbaka i Hjo efter mindre en 24 timmar. Det har inte hänt sedan 1994? Tack för stunden med dig i hamnen idag.
 
Vad ska då toppa detta nästa vecka? Jag vet bara att jag kommer leva på minnena från denna helg länge. 
 
Måndag: Tar tåget 06.30. Alltså uppstigning "min vanliga tid". Tur att jag har nackkudde och tid att sova på tåget. Hinner nog hem och droppa väskan, så länge det inte blir förseningar under sträckan. Sedan jobbar jag 13-21.45.
 
Tisdag: Följt av morgon.. 06.45-15.30. Tur att jag rullar med ledig onsdag. 
 
Onsdag: Det ska bara vara ledigt och luststyrt, inget annat.
 
Torsdag: Jobbar dagar resten av veckan förutom söndag kväll då. Hallå, det börjar ju dra ihop sig för semester? Dags att lösa en del praktiska moment. 
 
Fredag: Jobbar en dag blir det också fredagsfrukost. Jag ska köra på jobba-chilla..
 
Lördag: ... Jobba och CHILLA. Eftersom jag jobbar söndag kväll ska jag se om inte Akink och jag ska ta det där glaset vi pratat om ett tag nu.
 
Söndag: Jag tänkta börja dagen med typ pannkaksfrulle. Sedan är det full rulle till 21.45 och sen är det bara en sista arbetsvecka kvar innan jag går på SEMESTER. 
 
 
Vardagsbetraktelser | |
Upp